Online boodschappen doen in Zwolle

Zwolle – Online boodschappen doen lijkt een echte trend te worden. Maar hoe staat het ermee gesteld in Zwolle? Laten de inwoners van Zwolle de supermarkten al links liggen en wordt er overgestapt naar alternatieven? Maaltijdboxen.net deed een onderzoek naar de mogelijkheden voor online boodschappen doen in Zwolle.

Jaarlijks stijgt het aantal online verkopen op het gebied van non-food. Maar hoe zit dat met voedingsmiddelen? In Zwolle zijn de meeste grote supermarkten goed vertegenwoordigd. De grote namen als Albert Heijn, Aldi en Jumbo zijn niet weg te denken uit de stad. Maar hoe zou het straatbeeld er over pakweg 10 jaar uit zien? Momenteel is de Albert Heijn de enige supermarkt die online boodschappen doen beschikbaar maakt in Zwolle. De concurrerende supermarkten werken wel met een bezorgservice, maar echt online shoppen zit er nog niet in.

De supermarkten in Zwolle hebben echter niet alleen concurrentie onder elkaar. Dankzij de opkomst van het internet kunnen nationale bedrijven direct concurreren met de supermarkten in Zwolle. Zo zijn de foodboxen steeds populairder aan het worden. Dit zijn boxen die gevuld zijn met ingrediënten om een complete maaltijd op tafel te zetten. Hoeveel inwoners uit Zwolle precies gebruik maken van de foodboxen is nog niet bekend.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. De ChristenUnie is medeschuldig aan het achterblijven van Zwolle als winkelgebied in de grote regio, door een beperking op de koopzondagen, het beperken van opstelling van supermarkten op zondag en beleid dat tot leegstand in de winkelstraten leidt. Online shoppen kan in Zwolle daardoor nog meer voet aan wal zetten.


  ⚠️ Meld

 2. als online boodschappen een trend wordt zullen er nog meer winkels verdwijnen, en de winkels die verdwijnen zijn meestal winkels die in het hele land verdwijnen ook in steden met zondags openstelling


  ⚠️ Meld

 3. Coop bezorgt ook in Zwolle, en via Superbuddy kan je boodschappen laten bezorgen van Albert Heijn en Jumbo, en de Boni bezorgt idd ook. Dus dat alleen AH bezorgt is je reinste flauwekul. Slecht onderzoek dus!


  ⚠️ Meld

 4. Momenteel is de Albert Heijn de enige supermarkt die online boodschappen doen beschikbaar maakt in Zwolle. De concurrerende supermarkten werken wel met een bezorgservice, maar echt online shoppen zit er nog niet in.

  Of de zin is onhandig/niet goed geformuleerd, of er is sprake van foute gegevens. Wij doen al weken online de boodschappen bij Jumbo. Die halen we wel zelf op, maar dat is volgens mij niet wat hierboven bedoeld wordt.

  Online shoppen kan in Zwolle daardoor nog meer voet aan wal zetten.

  Het valt me op dat dit vaak als iets negatiefs wordt neergezet. Ik snap dat niet. Ik ga echt niet voor mijn plezier winkelen en in winkels als de V&D kwam ik al jaren niet. Buiten dat ik het voor de werknemers vervelend vindt, kan ik er geen traan om laten dat zulke bedrijven niet meer bestaan. Het grotere assortiment en het gemak spreken mij juist erg aan. En wat betreft de werkgelegenheid: De Coolblues en Bol.coms van deze wereld nemen nog steeds veel mensen aan en ook voor de postbezorgers moet dit een zegen zijn.


  ⚠️ Meld

 5. Wat ik vreemd vind is dat je bij de AH pas kunt laten bezorgen als je voor meer dan 70 euro aan boodschappen wilt bestellen. Dat is nogal wat.
  Jammer dat ze zo aangeven niet te willen bezorgen bij alleenstaanden. En dan bedoel ik niet alleen de single studenten, maar ook alleenstaande ouderen/bejaarden. Of wat dacht je van alle gehandicapten die erg veel moeite hebben met boodschappen doen, maar gewoon niet genoeg voedsel naar binnen werken om het te laten bezorgen.

  Hier mag wel eens wat van gezegd worden tegen AH!


  ⚠️ Meld

 6. CatherineK ik ben het helemaal met je eens. Er zal meer gebruik worden gemaakt als de minimale bestelprijs naar beneden gaat. En vooral ook mensen die niet goed te been zijn en alleen een huishouden runnen kunnen deze service juist zo goed gebruiken.


  ⚠️ Meld

 7. Als aanvulling je kan al jaren bij de BONI online bestellen dus dit is echt een gigantisch slecht onderzoek. Opdrachtgever AH misschien? Gratis reclame dat zij de enige zijn die online bezorgen in Zwolle?

  Onderzoekers ga je diep diep schamen voor deze flut conclusie!


  ⚠️ Meld

 8. dat je bij de AH pas kunt laten bezorgen als je voor meer dan 70 euro aan boodschappen wilt bestellen. Dat is nogal wat.

  AH is zo duur met boodschappen, dat bedrag zit je zo aan.


  ⚠️ Meld

 9. maar bij AH hebben ze wel veel keuze als je bijv. theezakjes wilt kopen: van top tot vloer, en wel 3 meter breed: allemaal thee!
  Volkomen knots>:(


  ⚠️ Meld

 10. Bij de Jumbo kun je toch ook al lang online boodschappen doen? ik vernam trouwens recent in de wandelgangen dat de Jumbo veemarkt verbouwt(lees groter worden) gaat worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.