Blazende Veiligheid viert kampioenschap

Zwolle – Afgelopen week wist het zaalvoetbalteam Blazende Veiligheid voor het eerst in haar bestaan kampioen te worden in de hoogste klasse van de WRZV zaalvoetbalcompetitie. De ‘BV’’ was nog ongeslagen en wist alle wedstrijden te winnen. De topper in de eerste klasse A tussen koploper Bafana Bafana en Café Lucky eindigde afgelopen maandag in een 3-3 gelijkspel. Bafana heeft nu vijf verliespunten minder als Café Lucky en lijkt de titel niet meer te ontgaan en kan ook alvast de champagne koud zetten.

blazende_veiligheid.jpg 

Met behoorlijk veel publiek op de tribunes kwam Bafana al snel op voorsprong. De koploper verzuimde verder uit te lopen en liet Café Lucky in het spel komen. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en dat leverde leuke hoogstandjes op van beide teams. De mooiste actie kwam op naam van Peter van Rijszen. Met een heuse ‘Zidane’ op de achterlijn zette hij een Bafana verdediger te ‘kijk’ en zorgde met deze geweldige assist voor de 3-2 voorsprong. Uiteindelijk scoorde Bafana toch gelijkmaker en werden de punten onderling eerlijk verdeeld. Lucky kreeg nog wel veel kansen. Paal en lat, maar zeker Bafana keeper Tahir Laurens stonden voor Lucky meer succes in de weg.

Trias pakte knap een punt van VIPS door met 2-2 een gelijkspel af te dwingen. Ook de Belgische Keizer 1 en Opgezwolle speelden in een ‘stevig’ potje met 5-5 gelijk. Minoyu Restaurant was met 12-9 te sterk voor Exact en FC Knetter won verrassend met 5-3 van Wehkamp.nl. 
 
Titelfavoriet in de hoofdklasse A Tabonon Sportschool was de schrik van de nederlaag een week eerder tegen Bola-Lah! aardig te boven. In een doelpuntrijk duel werd Kletsen en Proeven met 15-6 verslagen. De Gebroeders Postma hadden een stevige ‘kluif’ aan Stip Entertainment. Na een 5-0 voorsprong werd het team van Postma slordig en wist Stip hiervan te profiteren. Heel spannend werd het echter niet meer. Tom Ijzerman was de ‘grote man’ in deze wedstrijd, die door de Gebroeders Postma uiteindelijk met 10-4 werd gewonnen. VT Benz uit Kampen in de runner-up, maar lijkt kansloos voor de titel ondanks een 12-4 zege op het Beugeltje. Bola-Lah! lijkt het ‘lek’ aardig boven te hebben. Wederom wist de middenmoter een overwinning te boeken. Dit keer moest Motivo er met 12-4 aan geloven. 
 
Blazende Veiligheid werd afgelopen week in stijl kampioen. De hoofdklasse had afgelopen seizoen alles gewonnen en zo ook het kampioensduel tegen Poppe Advocatuur. Met een 9-5 zege op de rode lantaarndrager Poppe Advocatuur kon de kurk van de champagnefles. Bordeaux Groen won met 8-5 van YBC. Krijtje FC was met 6-4 te sterk voor de Belgische Keizer 2. Vastgoed Dalfsen had veel moeite met Aqua Comfort Zwartewaterland, maar wist toch met een 9-3 overwinning huiswaarts te keren. FC Hummel heeft zich na een sterke reeks in de middenmoot weten te spelen en lijkt hiermee degradatie te ontlopen.    
 
Torsades Trois Points blijft koploper in de eerste klasse B. De kampioenskandidaat boekte een belangrijke 7-2 zege op middenmoter ZVV Pruts en wist de marge van twee punten op AVC te behouden. Concurrent voor de titel AVC wist in een spannend duel de andere concurrent Le Gong nipt met 4-3 van zich af te schudden. De titelstrijd lijkt nu alleen nog te gaan tussen Torsades en AVC. Zwolle Zuid zette Ijsselhallen Zwolle gemakkelijk met een monsterscore opzij. Er werd met liefst 13-2 gewonnen door de oudgedienden uit Zuid. Karba won met 7-4 van Styrinth en Outsport was niet opgewassen tegen Allesoverrechten.nl en verloor met 5-12.   
 
De volgende competitieronde is op woensdag 30 maart. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de twee competitieronde op vrijdag 1 april op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys, FC Knudde en vv Rolleman. 
 
Op vrijdagavond 1 april as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl  
Artikel delen: