Geld voor activiteiten senioren

Zwolle – Initiatieven die bijdragen aan het welzijn van senioren in Zwolle kunnen een bijdrage aanvragen bij het Zwolse fonds De Gasthuizen. De Gasthuizen behandelt twee maal per jaar aanvragen. De eerst volgende toekenningsronde is 1 mei.

In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën. De Gasthuizen houdt twee toekenningsrondes per jaar, één in mei en één in oktober. In de vorige toekenningsronde, in oktober vorig jaar, heeft De Gasthuizen in totaal 35.278 euro toegekend aan organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hadden om hun plannen te realiseren. Met het geld werden heel uiteenlopende doelen bereikt.

Een greep uit de resultaten: Groot Mannenkoor Zwolle kreeg geld voor het project ‘Boek over het Groot Mannenkoor Zwolle’, Woonzorgcentrum IJsselheem voor het project Tovertafel, Stichting Vrienden van het Zonnehuis voor braintrainers, De Melodysingers voor een voorstelling in De Spiegel en Rectoraat Th. van Aquino voor een bijeenkomst met inleider Arjan Broers.
 
Aanvraag doen
Initiatieven die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Artikel delen: