Koningspaar bij Koningsdagconcert in Zwolle

Zwolle – Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinses Beatrix zijn maandagavond 18 april 2016 aanwezig bij het Koningsdagconcert in theater De Spiegel in Zwolle.

koningspaar_zwolle.jpg 

Het uitgangspunt voor het Koningsdagconcert is een toegankelijk en gevarieerd programma samen te stellen waarin de klassieke muziek een belangrijke rol speelt. Dit keer is gekozen om een instrument centraal te stellen. Dit instrument, de gitaar, is een ideale gids om verschillende stijlen en periodes naast elkaar te zetten. De veelzijdigheid van de gitaarmuziek wordt getoond door optredens van (inter)nationale gitaristen Jan Akkerman, Izhar Elias, Robby Faverey, Wiek Hijmans, Fernando Lameirinhas, Gijsbrecht Royé en Ruben Silva Kas. Naast zangeres Janne Schra en danseres Maria Robles, treden het Zwolse jeugdorkest De Vuurvogel, fluitist Ronald Snijders en het Dudok Strijkkwartet op.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw in de maand voor Koningsdag plaats. Het concert is in 1985 in het leven geroepen door Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert op Paleis Noordeinde plaats. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op woensdag 27 april, 20.25 – 21.15 uur op NPO 2.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Bij de dames die weer in dit aangename gezelschap mogen vertoeven zal zich ondertussen een lichtelijke paniek meester maken; wat moet ik nu toch weer aantrekken om nog enigzins een beetje op- en niet uit de toon te vallen.
  De heren kunnen gewoon weer hun zwarte pak uit de kast halen.


  ⚠️ Meld

 2. Aan wie dan D erk? Ik zie daar niets van. In wezen sponsort de gemeente, en jij en ik, de horeca in Zwolle met dit feestje.


  ⚠️ Meld

 3. Middenstand? Welke middenstand? Ik zie alleen maar lege winkels in Zwolle. Dit feestje kost ons als burgers veel geld. De parkeertarieven en gemeentelijke belastingen zullen dus wel gaan stijgen de komende tijd.


  ⚠️ Meld

 4. Op 27 april zullen ze vast ook de lelijke tochtige Melkmarkt (met de in aanbouw zijnde Primark), de lege winkels in de binnenstad, etc. laten zien op TV!


  ⚠️ Meld

 5. Je kunt op Koningsdag niet eens rustig in Zwolle lopen, want je wordt regelmatig gefouilleerd. Verder is er geen kleedjesmarkt in de Diezerstaart en zijn heel veel gebieden afgezet.

  Gezellig hoor…koningsdag in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 6. Het glas is weer eens half leeg hier. Wat een kortzichtige negatieve en sneue opmerkingen hier. Van de werking van marketing hebben jullie al helemaal geen idee. Zegt weer genoeg over jullie.


  ⚠️ Meld

 7. Klopt, Zwolfje. Ik volgde al marketingcursussen toen dat begrip op scholen nog moest worden uitgevonden. Geef mij maar gewoon boerenverstand.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.