Megabioscoop Pathé Zwolle eind 2016 open

Zwolle – Dinsdagmiddag is bij de nieuwbouw van Pathé Zwolle het hoogste punt bereikt. De gele Pathé vlag ging op het in aanbouw zijnde complex. Eind 2016 wordt de ‘megabioscoop’ geopend.

bioscoop_pathe_zwolle.jpg

Foto via Twitter: Dok Architecten

Traditiegetrouw staan bouwers stil bij het feit dat een nieuw gebouw het hoogste punt bereikt. Zo ook de nieuwe bioscoop Pathé Zwolle, een project dat in opdracht van Pathé wordt ontwikkeld door door Epicurus. Het bereiken van het hoogste punt werd gevierd met onder meer een speciale lunch, taart en een goodie bag voor de werklieden. De nieuwe bioscoop op het Katwolderplein aan de rand van het centrum komt volledig tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.555 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen.

pathe_zwolle.jpg  

Pathé-directeur Lauge Nielsen, Niek de Graaf van Multi en Bernard van der Schans van Epicurus gaven korte speeches, waarna Lauge Nielsen de eerste dakplaat met vlag naar het hoogste punt hees.

Uit de speech van Lauge Nielsen: “Met de nieuwe bioscoop, die aan de hoogste eisen van beeld, geluid en comfort tegemoet komt, willen we zowel de huidige bezoekers bedienen als nieuwe bezoekers uit de regio. Daarvoor hebben we hier de optimale locatie. Pathé Zwolle is goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun inzet, hoop dat we op deze manier door kunnen gaan en met de kerst genieten van de nieuwe bioscoop.” 

De bioscoop gaat over het beste beeld beschikken met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie. Twee zalen worden voorzien van het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos, waarbij je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen, waardoor Pathé Zwolle ook zeer geschikt is voor de zakelijke markt.

Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen. Daarnaast worden er regelmatig Pathé Events zoals Pathé Ladies en Pathé Filmfeestje georganiseerd. Ook Pathé Specials zijn te zien: unieke voorstellingen van bijvoorbeeld opera en concerten.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Dit wordt wel een mooi bebouwd stuk, misschien afgezien van de ‘oranje huisjes’, maar ik denk dat de bioscoop er mooi uit gaat zien en dat ook de parkeergarage een bijzondere, maar zeker niet lelijke uitstraling, gaat krijgen.  ⚠️ Meld

 2. “De nieuwe bioscoop op het Katwolderplein aan de rand van het centrum komt volledig tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker”

  Ik weet niet waar deze conclusie op gebaseerd is, het lijkt mij dat de moderne bezoeker een IMAX wenst…


  ⚠️ Meld

 3. En ja hoor. Daar zijn ze weer. Is het nou echt zo moeilijk om met teleurstelling om te gaan? Ga dan lekker naar Arnhem, maar hou op met janken. Zo sneu.


  ⚠️ Meld

 4. Er zullen vast een paar mensen naar Arnhem gaan speciaal voor de IMAX, maar een ‘simpele’ filmkijker als ik is ook al wel tevreden denk ik met deze (nieuwe) schermen en het (verbeterde) geluid, dus ik ben nog steeds tevreden en heel benieuwd hoe het er van binnen straks uit ziet. 8)


  ⚠️ Meld

 5. Ik vond in het verleden het beeld in de bios altijd wat wazig, mooi groot maar een DVD was beter kwa kwaliteit…. nu in het digitale tijdperk is het beeld stukken beter, zie er naar uit om in deze bios films te kijken 🙂 Hopelijk goede stoelen met genoeg beenruimte. En als de Kroon blijft bestaan, hopelijk ook films die ik nu elke keer moet missen omdat ze in Zwolle niet draaien of alleen in nederlandse versie…. ga echt geen Muppets kijken met nederlandse stemmen…. UGH!…. 😮 😛


  ⚠️ Meld

 6. Die bioscoop ligt op een heel druk kruispunt waar het de komende tijd nog veel drukker gaat worden als al die bussen er bijkomen. Als je de bioscoop uitkomt wordt je praktisch overreden. De weg ligt er te dicht op.

  Jammer ook dat de bioscoop een eindje uit het centrum ligt. Bij slecht weer ga je niet even op en neer naar bijvoorbeeld Sally o Brien.


  ⚠️ Meld

 7. En zo is het nooit goed. Alom geklaag dat de auto uit de binnenstad wordt gepest en nu is er opeens weer te veel verkeer.


  ⚠️ Meld

 8. Bij slecht weer ga je niet even op en neer naar bijvoorbeeld Sally o Brien

  Maar we naar Hofvliet, de Belg, Las Rosas, enz.


  ⚠️ Meld

 9. Gehuil om wel of geen imax… het schijnt nogal een belevenis te zijn als ik het zo hoor.

  De film moet sowieso speciaal zijn wil ik ervoor naar de bioscoop gaan. 9 van de 10 films trek ik een paar maanden later gratis van internet en kan thuis in alle comfort op de bank kijken.


  ⚠️ Meld

 10. @fcZZ,

  Dan hoop ik oprecht dat ze een keer bij je op de stoep staan.. het is namelijk illegaal en strafbaar! 🙂 door dit soort volk zijn er heel wat bedrijven naar de klote gegaan.


  ⚠️ Meld

 11. Een échte bioscoopganger wil het liefst Imax. Heel begrijpelijk. Daar hoeft toch niet zo negatief op te worden gereageerd ook al is men zelf geen bioscoopganger?


  ⚠️ Meld

 12. Ik weet niet of een liefhebber van IMAX per definitie ook filmliefhebber is: ze lijken me in de eerste plaats IMAX-liefhebber. Ik durf mezelf wel filmliefhebber te noemen maar geef weinig tot niets om IMAX. Ik ben momenteel vooral erg blij dat we in Zwolle eindelijk een mooie, moderne en uitgebreide bioscoop krijgen. Het werd tijd.


  ⚠️ Meld

 13. Ze hadden beter een Imax-zaal in kunnen richten en de kosten besparen op 3D apparatuur. De overgrote meerderheid vindt 3D echt geen toevoeging.


  ⚠️ Meld

 14. Hoera! Heerlijk zo’n mooie nieuwe bioscoop zo dicht bij mijn huis. Fijn dat hij dit jaar al af is! 😀

  Hoop inderdaad ook dat ze hier meer films gaan draaien en minder Nederlands nagesynchroniseerd.

  Weet iemand al wat voor supermarkt erachter komt?


  ⚠️ Meld

 15. Van een insider begreep ik dat Het Fraterhuis vrijdag bekend zal maken dat ze in de Dommerholtzaal een “MIN-I-MAX” zaal gaan bouwen, een verkleinde IMAX voor maximaal 49 bezoekers per voorstelling. Benieuwd of Pathé met een tegenzet komt.


  ⚠️ Meld

 16. Ach het is de tijd van het jaar…

  En toch zou het interessant zijn als het Fraterhuis een troef had die Pathé niet heeft. Oh ja, die troef hebben ze ook: de programmering.


  ⚠️ Meld

 17. Er komen al jaren weinig tot geen goede films uit die in de bioscoop gedraaid worden. Ben laatst nog naar the hateful eight geweest, maarja dan moet je een gedeelte van de 3 uur durende film missen omdat er geen pauze meer is.
  Ik had liever een andere bioscoopexploitant gezien dan pathe met hun onbeschofte onzin.  ⚠️ Meld

 18. @harrie (ouwe moraalridder…)

  Blijkbaar ben je niet goed op de hoogte. Downloaden (voor eigen gebruik) is gewoon legaal in Nederland, het aanbieden van films e.d. is juist strafbaar en dat doe ik niet. Dat zo’n clubje fanatiekelingen van Brein met ideeën komt om via i.p. adressen mensen te proberen te vervolgen is leuk voor ze maar geen enkele internetprovider werkt mee omdat het inbreuk maakt op de privacy van de klanten. Komt bij dat internetproviders klanten gaan verliezen als het plan wel doorgaat. Maargoed een simpele vpn doet al wonderen.

  Welke bedrijven zijn dan failliet gegaan? Ik zie alleen maar artiesten die schatrijk worden en filmmaatschappijen die kaskraker na kaskraker eruit gooien met miljoenen winst.

  Allemaal flauwekul argumenten van jou 😮

  Mijn voorkeur gaat uit naar de comfort van mijn eigen bank met beenruimte, full hd tv met alle speeltjes er omheen voor een goede beleving, geen dure popcorn in een te klein bakje en pauze wanneer ik dat wil voor een sanitaire stop 😀


  ⚠️ Meld

 19. Mijn voorkeur gaat uit naar de comfort van mijn eigen bank met beenruimte, full hd tv

  Jou zien we dan ook nooit in een voetbalstadion FCZZ?


  ⚠️ Meld

 20. @FCZZ

  Ouwe morraalridder? Je kent me niet eens, het zegt wel genoeg om wat voor type persoon FCZZ is…. Eigenlijk wil ik niet eens met zulke gasten praten.

  Maar denk eens aan videoland?? Free record shop? en nog 10tal andere bedrijven/winkels..

  Ze mogen het illegaal downloaden van muziek/films/software flink aanpakken en een fikse geldboete geven.. ik hoop oprecht dat FCZZ als eerste aan de beurt is 😀


  ⚠️ Meld

 21. Maar denk eens aan videoland?? Free record shop? en nog 10tal andere bedrijven/winkels..

  En bedrijven zoals Netflix, Spotify en Apple (iTunes) hebben daar niet aan bijgedragen? Videoland en Free record shop zijn (deels) verdwenen omdat het door hun geleverde product gewoon verouderd is. Ik zou zelf niet eens meer weten wanneer ik voor het laatst een cd of dvd gebruikt heb, laat staan gekocht.

  Wat betreft de bios, wel of geen IMAX, mij zul je er niet snel aantreffen. Nooit echt mijn ding geweest.

  Al vind ik het persoonlijk wel vreemd dat je bij nieuwbouw niet direct voldoet aan de laatste trends en de verwachtingen van je klanten. Maar Pathé zal daar vast wel een goede reden voor hebben.


  ⚠️ Meld

 22. @kijkdan,

  Worden daar film vertoond dan? Appels -> Peren…

  @harrie,

  Bedrijven die hun eigen graf hebben gegraven door niet vernieuwend te zijn, beetje zoals V&D. Hopeloos nog dvd’tjes en cd’tjes aan de man proberen te brengen terwijl men vanaf dezelfde comfortabele bank als ik beschreef gewoon via Netflix / Spotify hetzelfde kwalitatief beter, goedkoper en onbeperkt kunnen binnenhalen en dat is dan nog de door jou beminde legale manier! Videoland probeert het nog via de digitale manier maar ik ben bang met de populariteit van Netflix dat dit geen lang leven heeft.

  Wat betreft downloaden moet ik je wel gelijk geven het is tegenwoordig gedeeltelijk strafbaar, publieke domeinen mag je gewoon blijven downloaden.
  Alleen geven internetproviders geen gegevens vrij van ip adressen dus vindt er geen handhaving plaats. Ik hoef niet bang te zijn dat er iemand aan de deur komt. Wel fijn dat je mij een boete toewenst, zegt weer iets over wat voor persoon jij blijkbaar bent.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.