Zwarte Populier voor Buurtschap IJsselzone

Zwolle – Wethouder Filip van As overhandigt komende donderdag 31 maart een Zwarte Populier aan het bestuur van de vereniging Buurtschap IJsselzone als dank voor hun inzet de afgelopen tien jaar. Samen met de bestuursleden Adri Wever, Marianne van Zon- Van Altena en Peter Jansen plant wethouder Van As de boom nabij de Schellerdijk. De Zwarte Populier is een boom die van oudsher in de uiterwaarde stond. Het is een boom die zeer geschikt is voor het rivierenlandsschap. In 2010 verscheen er een boek over Buurtschap IJsselzone.

boek_buurtschap_ijsselzone.jpg 

De afgelopen 10 jaar heeft de vereniging zich ingezet voor het behoud van het Ijssellandschap rond Schelle Oldeneel en Spoolde; het open en groen houden van dit prachtige uitloopgebied van Zwolle langs de IJssel. Deze taken zijn nu ondergebracht bij andere organisaties. Zo is de uitvoering van de Groen Blauwe diensten in de IJsselzone per 1 april 2016 overgedragen aan de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta (SPLIJ+). De borging van het open en groene karakter wordt verzorgd door de buurtvereniging Schelle-Oldeneel en Vereniging Buurthuis Eben Haëzer/Spoolderbelangen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Na alle commotie hoop ik dat van As zich goed ingelezen heeft en er van verzekerd is dat hij geen Eik weggeeft in plaats van een Zwarte Populier. De beste man heeft zich wel vaker vergist.

    Maarre, wat een hoop (particuliere) organisaties! Is het groen, open, mooi, fraai houden van het land geen taak waarin onze (provinciale) overheid zich mee bezig houdt?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.