Laatste Estafette-expositie in Langhuis

Zwolle – Van de Broedplaats Estafette in het Langhuis, ruimte voor hedendaagse kunst aan de Goudsteeg 8 te Zwolle, nemen van 31 maart tot en met 3 april als laatsten de Ateliers Cyclamenstraat het stokje over. Zij sluiten daarmee de estafette af die half februari begon met de Emmanuelshuizen die dit jaar hun 50-jarig bestaan als atelierpand vieren. De estafette in het Langhuis vindt plaats vanwege de tentoonstelling ‘Emmanuelshuizen 1966-2016 – Een Gouden Broedplaats’ in het Stedelijk Museum Zwolle. De Broedplaats Estafette toont hoe belangrijk goede atelierpanden zijn voor de ontwikkeling van kunst in Zwolle.

1_groep_ateliers_cyclamenstraat_2016._foto_rodrigo_maori.jpg
De huidige huurders van de broedplaats Ateliers Cyclamenstraat
Foto : Rodrigo Maori 

De Ateliers Cyclamenstraat, het jongste atelierpand van Zwolle, laten zien hoeveel verschillende vogels zich in één broedplaats kunnen ontplooien. De schilderijen (Joepe Bos, Ineke van Harten, Alex van der Meer, Riemer den Ouden, Harmen van der Tuin), grafisch werk (Linda van Gelder), installaties (Rodrigo Maori, Saskia Zwiers), sieraden (Hanne Ruiter), houten beelden (Tom Waterreus), meubels (Bouko Kreiter) en beschilderde foto’s (Peter van der Lingen) geven de diversiteit in broedsels weer. Een film, gemaakt door Rodrigo Maori en Alex van der Meer, laat de kunstenaars in hun eigen deel van deze broedplaats zien.

Op zaterdag 2 april om 16.00 uur is er een feestelijke borrel met een muzikaal optreden van zangeres Marie Hoogendam die begeleid wordt door Riemer den Ouden.

De tentoonstelling in het Langhuis is geopend van donderdag 31 maart tot en met zondag 3 april 2016 van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang tot het prachtige middeleeuwse pand is vrij.

 

Artikel delen: