Skeeler- en wielerbaan in Stadshagen

Zwolle – Bij de Hasselterweg in de wijk Stadshagen is de bouw gestart van de aanleg van een skeeler-/wielerbaan in. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de Zwolse wielerverenigingen Hanzerenners Zwolle, Swolland en GazGas in vervulling. Naast de drie wielerclubs wordt het project ondersteund door Schaatsvereniging Zwolle, dat de baan gaat gebruiken om op te skeeleren.

wielerbaan_stadshagen_zwolle.jpg 

Voor de Zwolse skeeler-/wielerbaan wordt er voor een groot gedeelte gebruik gemaakt van het bestaande asfalt van de Hasselterweg in Stadshagen. De baan krijgt twee stroken van 3,5 meter breed evenredig aan elkaar. Doordat deze stroken van ruim 700 meter aan beide uiteinden met een lusje aan elkaar worden verbonden krijgt de skeeler-/wielerbaan een totale lengte van ongeveer 1.500 meter. De baan wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door Schagen Groep, dat in het kader van het 65-jarig bestaan van het bedrijf maar liefst 30.000 euro heeft gedoneerd. Als alles volgens planning verloopt, dan kan de baan medio april in gebruik worden genomen. Na de opening van de skeeler-/wielerbaan zal wielervereniging Hanzerenners Zwolle de baan beheren.

De gloednieuwe skeeler-/wielerbaan biedt aan met name de Zwolse schaats- en wielerjeugd veel meer mogelijkheden. De verwachting is dat hij minimaal zeven jaar kan worden gebruikt. De toekomst van de baan is echter mede afhankelijk van de ontwikkeling van de woningbouw in Stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ja, dit moet een grap zijn. Anders een slecht parcours op een onmogelijke locatie.
    Gewoon de bestaande skeelerbaan bij de Wijthmenerplas nemen. Daar zie ik eigenlijk nooit iemand.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.