Meldpunt overbelasting medewerkers Isala

Zwolle – De Zwolse SP opent donderdag een meldpunt voor medewerkers van de Isala-klinieken om overbelasting en onacceptabele werkdruk in kaart te brengen. De laatste maanden krijgt de SP signalen van werknemers dat een kritische grens bereikt is en daardoor de kwaliteit van de zorg ernstig in gevaar komt.

Bij de meldingen die al bij de SP binnen zijn gekomen, wordt aangegeven dat er medewerkers zijn, die overspannen op de werkvloer rondlopen. Door gebrek aan handen aan het bed verslechtert niet alleen de kwaliteit van de zorg, er dreigen zelfs gevaarlijke situaties te ontstaan. Isala-medewerkers geven een aantal oorzaken van de grote problemen van de afgelopen maanden: zo besteedt het ziekenhuis bovenmatig veel aandacht aan het voorbereiden van een accreditatie. Daarnaast zorgen nieuwe administratieprogramma’s voor fors meer bureaucratie. Bovendien wordt bij bijvoorbeeld ziekte steeds weer een zwaar beroep gedaan op het overblijvende personeel, wat bijvoorbeeld tijdens een griepgolf het werk extra zwaar maakt.

Het aantal patiënten dat bijzondere zorg nodig heeft stijgt ook door externe factoren. Het sluiten van verzorgingshuizen heeft als gevolg dat bijvoorbeeld dementerende ouderen nodeloos lang in het ziekenhuis verblijven, omdat er geen plek voor hen is om na ontslag uit het ziekenhuis naar toe te gaan Ook steeds meer patiënten met een psychische aandoening dienen zich aan. Dit maakt dat de zorgdruk zwaarder wordt, zonder dat het personeelsbestand meegroeit.
SP-woordvoerder Frank Futselaar: “Wij horen nu al wekenlang verontrustende verhalen uit de Isala: van verpleegkundigen die huilend op hun werk lopen omdat ze de noodzakelijke zorg niet kunnen bieden, signalen die niet door het management lijken te worden opgepikt. Verhalen van Isala-personeel zullen wij ,uiteraard anoniem, bundelen en gebruiken om betere omstandigheden af te dwingen. “
Medewerkers van Isala kunnen hun verhaal doen via ffutselaar@gmail.com of bellen met 06-39550536.
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Verpleegkundige en verzorgende e.d. lijken me zware beroepen. Het lijkt me een goed plan dat bv de SP of welke politieke partij dan ook, dit in de gaten houden.  ⚠️ Meld

 2. Veldwachter,

  Het zijn zeker zware verantwoordelijke beroepen,en dat verdiend zorgvuldig begeleid te worden.

  In deze brance is een landelijke organisatie die de belangen van de werknemers behartigt ,waar ook de evt klachten gemeld kunnen worden.

  Ik persoonlijk vindt het van de SP als vanouds weer een hoop ketelmuziek ,


  ⚠️ Meld

 3. De SP komt regelmatig langs op deze site, dat herken ik wel.
  Maar ik vind dit wel een belangrijk punt, iedereen kan op een gegeven moment echt afhankelijk zijn van anderen, en van verpleegkundigen, artsen e.d. (ik heb dit zelf ook meegemaakt).
  Een goede gezondheidszorg is erg belangrijk.
  Waarop baseer je dat de SP er naast zit trouwens, dat is je hierboven ook gevraagd.


  ⚠️ Meld

 4. Veldwachter,

  Ook hier geld voor mij hetzelfde antwoord ,,

  Met een beetje inspanning en wat meer achtergrond informatie te gaan lezen, kan ieder die dat wil dit zelf ontdekken.

  en ik mij niet geroepen voel om de lijst geopende meldpunten op te sommen, Ik blijf erbij dat het een hoop ketelmuziek is . een hoop lawaai met geen of weinig rendement.  ⚠️ Meld

 5. Perry als je het artikel goed leest en ook op de stentor dan zie je dat de klachten bij de medewerkers vandaan komen en ze die neerleggen bij de SP een vraag om hulp een schreeuw zeg maar.


  ⚠️ Meld

 6. @perry 17.06
  Jammer dat je geen inhoudelijk antwoord geeft, en nee ik hoef niet het hele SP lijstje meldpunten. Het ging mij over dit onderwerp, aan de reactie van els heb ik meer, bedankt.


  ⚠️ Meld

 7. Blijkbaar heeft Perry, behalve een hekel aan de SP, verder niks concreets om dit SP-verhaal te ontzenuwen.
  Jammer. Ik was wel benieuwd


  ⚠️ Meld

 8. Veldwachter.

  Lijkt me ook verstandiger, Els is bij uitstek beter geinformeerd en op de hoogte van het SP beleid.

  Waar het mij om gaat is, dat ik mijn mening gegeven heb wat ik er van vindt,

  Maar ik niet van plan ben om een discussie hier aan te jagen,want dat is nou net de bedoeling van de SP,

  En verder laat ik het hierbij.  ⚠️ Meld

 9. Perry, het staat in bovenstaand artikel en ja loop maar weg.

  Els .

  Ik laat mij niet gebruiken voor SP propaganda,jij bent daar beter voor in staat,  ⚠️ Meld

 10. Hmm ik heb dit soort geluiden zelf ook opgevangen van bekenden die bij de Isalaklinieken werken. En als patiënt heb ik er de afgelopen jaren helaas ook een aantal vervelende ervaringen gehad. Ik geloof dus graag dat er bij de Isala nog een hoop te verbeteren valt!


  ⚠️ Meld

 11. Dat is overal in de zorg. Zie term handen aan het bed, slogan van de SP tijdens de verkiezingen

  Wat je roept roep je op je af dat is de SP


  ⚠️ Meld

 12. Het is niet alleen in Isala, het is overal in het land. Er wordt al jaren geklaagd over bureaucratie, administratieve rompslomp en lijstjes afvinken. Door oa de verzekeringen die “lijstjes” willen…bewijzen dat een zkh het goed doet Dus als je noteert, heb je goed gescoord. Scoren is GELD immers. Scoren is nog meer patiënten.
  Is dit nog goede zorg….????:'(


  ⚠️ Meld

 13. Het is volgens mij belangrijker wat het standpunt is dan van welke partij het komt. Ik heb voor zover ik mij kan herinneren nooit op de SP gestemt, maar ik vind dat ze hier een belangrijk punt hebben.
  Partijpolitieke spelletjes hebben we volgens mij al genoeg in dit land bovendien.
  Ook het verminderen van: administratieve rompslomp, bureaucratie, en ook zelfverrijking, . zijn punten waar m.i. een nuchter denkend mens alleen maar voor kan zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.