Benelux finale First Lego in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 4 februari 2017 barst in het Deltion College in Zwolle de Benelux finale los van techniekwedstrijd First Lego League. Het is voor het eerst dat deze finale in een ROC plaatsvindt en zelfs ook voor het eerst in de provincie Overijssel.

benelux_finale_first_lego_zwolle.jpg 

Meer dan 500 jongeren van negen tot en met vijftien jaar gaan de strijd met elkaar aan met een zelf geprogrammeerde robot. Het thema van 2017 is ‘Animal Allies’; hoe kunnen mens en dier elkaar helpen? De inschrijvingen voor deze wedstrijd gaan morgen, 1 april, al van start. De League daagt jongeren uit om te denken als wetenschappers en technici. Voor het thema van komend jaar, Animal Allies, gaan teams broeden op innovatieve ideeën om mens en dier elkaar te laten helpen. Daarnaast leren de jongeren hun eigen robot te bouwen en te programmeren met Lego Mindstorms om verschillende wedstrijdmissies uit te kunnen voeren. Tijdens het hele traject staan sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben centraal.

CvB-lid van het Deltion College Marc Otto is verheugd gastheer te mogen zijn voor de finale. ‘Als opleider in het middelbaar beroepsonderwijs zijn wij nauw aangesloten bij het regionale bedrijfsleven. We spelen een actieve rol in het Techniekpact Landsdeel Oost. We onderschrijven het belang van robotica en Smart Industry voor het regionaal bedrijfsleven en verwerken deze technologische ontwikkelingen in onze opleidingen. We weten dat we de kans op het kiezen voor een toekomst in techniek kunnen vergroten als we jongeren in een zo vroeg mogelijk stadium techniek laten beleven. Daarom is Deltion sinds jaar en dag locatie voor de regiofinale van de FIRST® LEGO® League, bij uitstek een gelegenheid om het enthousiasme voor robotica bij jongeren aan te wakkeren!’
 
Stichting Techniekpromotie is de organisator van de FIRST® LEGO® League. Directeur Brigitte van Helden geeft aan: ‘Wij zijn verheugd dit jaar te gast te mogen zijn bij het Deltion College. Het Deltion College is al jaren lang regiopartner voor dit programma en heeft dus de nodige ervaring met het organiseren van de regiofinale. Dat ze daarnaast nu ook gastheer zijn van de Benelux finale is een eer.’
 
In de voorrondes van de FIRST® LEGO® League doen bijna 5000 jongeren mee in Nederland en Vlaanderen en bijna 300.000 jongeren wereldwijd. De beste 50 teams uit de Benelux, in totaal ongeveer 500 finalisten, stromen door naar de finale in Zwolle. De deelnemende teams worden in januari 2017 bekend gemaakt. Inschrijven voor deze wedstrijd kan al vanaf 1 april via http://firstlegoleague.nl, de website van de FIRST® LEGO® League.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tja zo hadden wij Legoworld in de IJsselhallen. Er verdwijnen steeds meer evenementen uit Zwolle. Zwolle keert weer terug in zijn winterslaap van voor de jaren zestig. Jammer want ik had graag een bruisende stad gezien als geboren Zwollenaar.

Reageer