Nieuwe visvijver in Lichtmis bij Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 2 april 2016 vindt de opening van De Koperen Plas plaats. Direct naast de Koperen Hoogte in Lichtmis komt het grootste private visdomein van Nederland. De karpervijver ligt in een uitgestrekt natuurlijk gebied en is ruim 16 hectare groot en het water bereikt maximale dieptes van 17 meter. Naast de grote visvijver zijn er twee forelvijvers. Deze vijvers zijn voorzien van rotspartijen waardoor de omgeving recht doet aan de leefomgeving van de vis.

koperen_plas_lichtmis_zwolle.jpg 

Tijdens de opening kunt u de plas en vijvers en alle faciliteiten bezichtigen. Het vispaviljoen is ook geopend en er zijn diverse standhouders met vismateriaal. Op het terrein worden vliegwerp- en vliegbinddemonstraties gegeven. De kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en kunnen (onder begeleiding) een rondvaart op de plas maken. Als klap op de vuurpijl is er een live uitzetting van de grootste forellen op de Catch & Release vijver. Naar verwachting zo’n 100 forellen tot 6 kilo! Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom. Na het genot van een vers kopje koffie zal om 12.00 uur de officiële opening worden verzorgd door een bekende Nederlandse topvisser. Wie dat zal zijn, is nog geheim! Kom en beleef het op zaterdag 2 april bij De Koperen Plas. Toegang is gratis!

De stekken voor karpervissers zijn 50 vierkante meter groot en beschikken over elektriciteit en verlichting. Er is een visserspaviljoen met een gezellig bruin café waar u na het vissen in een maritieme sfeer een heerlijk biertje met een bittergarnituur kunt nuttigen. Tevens kunt u hier ’s middags en/of ’s avonds patat met een lekker snack of gehaktbal bestellen.

Boten en vlotten
De Koperen Plas beschikt over vier boten voorzien van elektromotor en dieptemeters voor karpervissers. Hiermee kunt u lijnen uitvaren en vissen drillen.

Voor de forelvissers zijn vier vlotten beschikbaar met daarop een bankje. Deze vlotten zijn eveneens voorzien van een elektromotor. Op het water is tevens een vissteiger voor vliegvissers aangelegd.

Speeltuin
Uw kinderen meenemen naar De Koperen Plas kan natuurlijk ook. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar is er een speeltuintje aangelegd waar ze zich uitstekend kunnen vermaken.

Visserspaviljoen
Op het terrein vindt u het gezellige visserspaviljoen met terras aan het water. U wordt welkom geheten door onze gastheer of -vrouw. Hier kunt u uw vismomenten in een gezellige sfeer nog eens herbeleven. Op de lunchkaart vindt u voor een ieder wat wils. Het paviljoen beschikt over een kleedkamer, twee douches en twee toiletten. Er zijn nette voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen. Zelfs als u geen visser bent, is een bezoek aan het visserspaviljoen een aanrader.

Veiligheid
Het terrein wordt 24 uur per dag beveiligd door camera’s en uw auto staat veilig in onze overdekte en beveiligde parkeergarage. Daarnaast is er altijd een beheerder aanwezig die een oogje in het zeil houdt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. ” De karpervijver ligt in een uitgestrekt natuurlijk gebied ”
  Met het heerlijke rustgevende lawaai van de A28 :'(

  Prijs per stek per week is ?? 550,- (zaterdag ?? zaterdag).Prijs per stek per weekend is ?? 350,- (vrijdag ?? maandag).Prijs per stek per midweek is ?? 300,- (maandag ?? vrijdag).

  Bron: http://www.dekoperenplas.nl

  Dat zal storm lopen daar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.