Fraterhuisacademie: Film als gelijkenis

Zwolle – Op zaterdag 9 april staat de Fraterhuis Academie in het teken van film als gelijkenis. Nederlands Dagblad journaliste Rinke van Hell vertelt over de waarde van film als gelijkenis aan de hand van bezielende voorbeelden uit de rijke geschiedenis van de cinema. 

rinke_van_hell_1.jpg
 

Film als gelijkenis
Rinke van Hell is docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede en verzorgt regelmatig lezingen en filmcursussen. Ze promoveert op de relatie tussen filmkijken en religieuze identiteit aan de Theologische Faculteit Leuven en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is ze freelance filmcriticus voor het Nederlands Dagblad. Ze vertelt over de waarde van film als gelijkenis: een verhaal dat het vermogen heeft om de kijker nieuwe kanten van het leven te laten zien en ervaren. Met bezielende voorbeelden uit de rijke geschiedenis van de cinema: van arthouse tot Hollywoodfilm.

Fraterhuis Academie
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.

Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Informatie
Zaterdag 9 april van 11.00-14.00 uur.
Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden / studenten (15 euro regulier).

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Artikel delen:

Reageer