Sinterklaasmuseum in Zwolle viert verjaardag

Het Sinterklaasmuseum aan de Assendorperstraat in Zwolle bestaat 1 jaar. 11 november is de exacte datum. Daarom viert het museum a.s. zaterdag een feestje met alle bezoekers.


De opening van het Sinterklaasmuseum afgelopen jaar

Initiatiefnemer Meine Boonstra: “We kunnen vertellen dat de opbrengst van de toegangsgelden een bedrag van maar liefst € 800,- heeft opgeleverd voor Humanitas. Zij mogen voor dit bedrag kadootjes uitzoeken voor achterstandsgezinnen in Zwolle en Kampen.” De kado’s worden beschikbaar gesteld door Meinesz en Bennesz. Deze zullen rond 5 december worden uitgedeeld door Sint en Piet. Zaterdagmorgen gaat een bijzondere expositie van start omtrent Sint Maarten, en het museum toont vele fotos van het huis van Sinterklaas in Madrid en in de buitengebieden van Gata (Extremadura).

De winkeliersvereniging Assendorp haakt dit jaar ook in met Assendorperstraat = Sinterklaasstraat.

Er komt een hele bijzondere wensen aktie in de straat……. Een wedstrijd met de mooiste Sinterklaasetalage bijvoorbeeld.
 
Het Sinterklaasmuseum heeft een nieuwe website. www.sinterklaasmuseumzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dat betekent ongeveer 1600 bezoekers over een jaar. Dat vind ik een goede prestatie voor zo’n kleinschalig museum. Ook een goed inititatief trouwens hoe ze de inkomsten willen besteden.
    Top!


    Maak melding

  2. Gefeliciteerd Meine met het 1 jarig bestaan van jouw museum. En wat is er dan mooier om in de stijl van Sinterklaas te blijven en al de toegangsgelden op zo’n mooie manier te gaan besteden.Geweldig!


    Maak melding

Reageer