New Challenge in De Enk met gastmuzikanten

Zwolle – Ruim drie jaar geleden is in Zwolle een muziekproject gestart voor kinderen met een groot muzikaal talent. Dit is inmiddels uitgelopen tot het succesvolle samenwerkingsproject ‘New Challenge Let’s Play’, met een heuse (project)band bestaande uit twaalf jongeren van 13 tot 21 jaar, met drie zangeressen, een zanger, een saxofoniste, twee gitaristen, een pianist, een bassist die ook ukelele speelt, een accordeonist, maar liefst twee drummers en een eigen stagemanager.

Een (h)echte band die tweewekelijks op zaterdagen repeteert, regelmatig optreedt en in 2015 de publieksprijs won van Kunstbende 2015. Op vrijdagavond 20 mei gaat New Challenge Let’s Play in Wijkcentrum De Enk, Assendorp, Zwolle een bijzonder concert geven: ‘Op visite bij New Challenge Lets Play’. De kinderen spelen deze avond samen met gastmuzikanten waarmee ze de afgelopen maanden volop hebben gerepeteerd. De gastmuzikanten zijn: Cindy Oudshoorn (zangeres), Fedor Baarslag (Doctors Order) en Dion Terlingen: (een nog onbekende jonge blinde pianist die zijn draai heeft gevonden tussen de jongeren van New Challenge Let’s Play).

Het project New Challenge Let’s Play draait volledig op vrijwilligers die de band coachen, de jonge muzikanten muzikaal begeleiden, optredens regelen e.d.. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Wijkcentrum de Enk. Voor alle oefensessies mag gebruik worden gemaakt maken hun ruimte en apparatuur èn krijgen de kinderen zelfs een stukje technische begeleiding hoe ze met deze apparatuur om moeten gaan. Zo werken ervaren muzikanten, technici en Wijkcentrum De Enk samen om een nieuwe generatie Zwolse muzikanten een plek op het podium te geven!

Artikel delen: