CCC teams bij beste 20 van Nederland

Zwolle- De afgelopen weken zijn de CCC-leerlingen uit Orfeo 3, havo 4 en vwo 5 druk bezig geweest met het project Social Innovation Relay.

project_sir.png

Bij dit internationale project, opgezet door de stichting Jong Ondernemen in samenwerking met Nationale Nederlanden, staat sociaal ondernemerschap centraal. Leerlingen leren in vier lessen om een maatschappelijk probleem in de wereld te zien en hier een innovatieve oplossing voor te bedenken die economisch zelfvoorzienend is. Alle aangedragen ideeën zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. Maar liefst twee teams van het CCC behoren tot de beste 20 van Nederland.

Een van de CCC-teams, genaamd ‘MaLiNiCa’, bedacht een drinkfles van recyclebaar plastic, gevuld met bronwater. Met een deel van de opbrengsten uit de verkoop van de producten worden waterpompen in Afrika gebouwd. Het andere team, Innovation4You, ontwikkelde een formule waarin werkloze jongeren werken in een restaurant waarin ze supervisie krijgen van werkloze ouderen. De producten die gebruikt worden in het restaurant worden gekweekt in eigen kas. Op deze manier worden jongeren en ouderen uit een eventueel sociaal isolement gehaald en wordt het milieu zo min mogelijk belast. De komende maanden gaan beide teams aan de slag met het schrijven van een businessplan onder begeleiding van een professional van Nationale Nederlanden.

Artikel delen: