Actie voor projecten van Edukans

Zwolle – Op 6 april komt de Thorbecke Scholengemeenschap in actie voor de onderwijsprojecten van Edukans die de ambassadeur van onze school, Esmee Groen, in Ghana heeft bezocht. Zij is als Edukans Going Global verslaggever naar Ghana geweest. Samen met Ghanese scholieren werkten ze aan het thema ‘life skills’. Ze leren van elkaar en zien hoe leeftijdsgenoten in Ghana leven en naar school gaan. Dit jaar is onze docente Madelon Blok ook meegegaan. Bij terugkomst deed Esmee op school uitgebreid verslag van de onuitwisbare reiservaringen, en zal dit ook doen op 6 april.

Edukans Going Global wil leerlingen in Nederland op deze manier betrekken bij ontwikkelings-samenwerking. In Ghana is ongeveer de helft van de bevolking jonger dan 15 jaar. Een groot deel van die kinderen gaat naar school. Maar helaas is de kwaliteit van het onderwijs slecht. De klassen zitten overvol, er zijn te weinig klaslokalen, te weinig bankjes en stoelen, te weinig boeken en schriften en te weinig goed opgeleide leerkrachten. Er zijn in Nederland 40 scholen die deelnemen aan Going Global en samen bouwen zij aan het onderwijs voor de kinderen in Ghana.

Op de Thorbecke Scholengemeenschap begint de actiedag om 13.00 uur. Iedere klas heeft een eigen activiteit bedacht. Er wordt veel lekkers te koop aangeboden, er worden spelletjes gedaan, films gedraaid, auto’s gewassen, gedanst, muziek gespeeld; er is een casino en meerdere sportieve battles. Daarnaast is er een grote loterij, het Rad van Fortuin. Veel ouders van leerlingen en bedrijven uit Zwolle e.o. hebben hun steentje bijgedragen door prachtige prijzen aan te leveren. De school hoopt 13.000 euro te verdienen voor de projecten in Ghana.

Kijk voor meer informatie over Going Global op de site van Edukans: http://www.edukans.nl/

En voor donaties en acties, speciaal van TSG:http://thorbeckezwolle.inactievooredukans.nl

Artikel delen: