Gestaakte stadsderby verder bij Be Quick ’28

Zwolle – De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten dat het restant van de onlangs na circa 65 minuten gestaakte wedstrijd Berkum-Be Quick ’28 op zaterdag 16 april zal worden gespeeld op het terrein van Be Quick.

Berkum is door de KNVB vrijgesproken van de tenlastelegging dat er door het publiek discriminerende taal ten opzichte van de arbitrage zou zijn gebruikt. Wel acht de tuchtcommissie het bewezen dat er beledigende opmerkingen tegen de assistent-scheidsrechter zijn gemaakt en daarvoor krijgt de vereniging een boete van €200. De KNVB tekent daarbij aan dat Berkum aantoonbare inspanningen heeft verricht om de orde te herstellen, waardoor de straf tot een boete beperkt is gebleven. VV Berkum accepteert deze maatregelen en zal geen beroep tegen de uitspraak instellen. Wel is er binnen de vereniging nog een intern onderzoek gaande naar de gang van zaken rond dit betreurenswaardige incident en wie daarvoor verantwoordelijk was of waren.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Oh, best vreemd toch; bij BQ?

  En

  vrijgesproken van de tenlastelegging dat er door het publiek discriminerende taal ten opzichte van de arbitrage zou zijn gebruikt.

  Maar wel, maar liefst, 200 Euri neertikken. Dat verdient een beetje voetballer bij die club misschien in een halve week?

  De gemiddelde inwoner van de wijk verdient het vast (al dan niet ‘zwart’) per uur 😮

  Natuurlijk komt hier ook nixxx uit

  binnen de vereniging nog een intern onderzoek gaande  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.