PvdA hoort veel positieve reacties over AZC

Zwolle – "Als je kijkt naar alle brieven die we krijgen en de inspraakavonden die er zijn over het AZC dan zou je haast denken dat niemand de 600-800 asielzoekers zou willen huisvesten op de Oosterenk. Zaterdag kregen we een heel ander beeld toen we huis aan huis gingen om reacties te vragen." aldus fractievoorzitter Eefke Meijerink van de PvdA.

pvda_huis_aan_huis.jpg 

De fractie en vrijwilligers van de PvdA zijn zaterdag in gesprek gegaan met bewoners van de Wipstrik. De buurt ligt in de nabijheid van en op de looproute van het mogelijk te vestigen asielzoekerscentrum richting het centrum. De PvdA wilde weten hoe de bewoners tegen de mogelijke komst van het azc aankijken. Meijerink was positief verrast door de gesprekken aan de deur: "Op de bijeenkomsten van de gemeente hoorden we veel kritische geluiden, daarover wilden we in gesprek daarom zijn we langs de deuren gegaan. Aan de deur waren de meningen veel positiever, veel mensen staan positief tegenover de opvang. Daarnaast hebben we ook kritische opmerkingen van buurtbewoners meegekregen, waar ik echt wat aan heb bij de voorbereiding voor het definitieve besluit dat we moeten gaan nemen.”

Beheersplan
De PvdA’ers spraken zo’n 60 buurtbewoners over de impact van het mogelijk te vestigen asielzoekerscentrum op hun buurt. Veel bewoners gaven aan geen problemen te hebben met de komst van vluchtelingen in hun buurt, maar kanttekeningen werden wel geplaatst bij de omvang (600-800 asielzoekers). Ook het thema veiligheid kwam regelmatig ter sprake. Woordvoerder Meijerink: „Een goed beheersplan is heel belangrijk voor bewoners. Daar hechten wij ook veel waarde aan. Verder wordt er aandacht gevraagd voor de basisscholen in de buurt die bijna allemaal vol zitten. Kinderen krijgen weliswaar het eerste jaar les op het azc maar dit is voor ons wel een aandachtspunt".
Onbekendheid
Opvallend was dat niet alle bewoners op de hoogte waren van het aantal asielzoekers dat mogelijk gehuisvest gaat worden in het voormalige Waterschapsgebouw. Meijerink: „Sommige mensen hadden het beeld van 1500 tot 2000 mannen die in slaapzalen zouden komen. Het merendeel had ook geen van de informatiebijeenkomsten van de gemeente bijgewoond. Als ik dan zei dat het om 600 tot 800 ging, viel dat voor sommige mensen juist weer mee.” Zo had het bezoek van de PvdA aan Wipstrik niet alleen een functie om informatie op te halen, maar ook om informatie te brengen.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Moet je nu ff op deze manier proberen je gelijk te halen ik zeg weg met deze locatie het gaat niet om het humane maar alleen om geld en wat betreft de pvda opzouten met die meelopers


  ⚠️ Meld

 2. Bah. Op zo’n mooie zonnige dag zorgt deze misselijke propaganda voor een vieze smaak in m’n mond. Zo zonde. Moet dat nou?


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij is 60 bewoners voor wipstrik een wel heel klein aantal. Dat is geloof ik een straat of 3, flats niet mee gerekend. Dan ook zeker de verst weg liggende straten welke er het minste last van zullen hebben.

  Zoals al vermeld word, ze namen de moeite niet naar de bijeenkomsten te gaan, dus zullen ze gedacht hebben er ook het minste last van te hebben. Typisch pvda om een heel selectief klein iets te presenteren als iets mega groots


  ⚠️ Meld

 4. @bezrorgt c.q. @gelul: Weldenkende mensen verwachten inderdaad helemaal geen last te hebben van een AZC. Dus wat dat betreft heb je gelijk.


  ⚠️ Meld

 5. Eindelijk, het woord “weldenkend” is gevallen. Inclusief het minderwaardige, denigrerende toontje. 😉
  Bernard, mag ik deze Vonk van gisteren uit de Azijnbode aan u voorstellen? 😮


  ⚠️ Meld

 6. Ik zou zo’n rood tasje of jasje vragen, als Samsom zijn karwei heeft afgemaakt worden dat waardevolle collectors items.


  ⚠️ Meld

 7. Woon ook in de Wipstrik, ben tegen AZC , maar zaterdag niemand aan de deur gehad. Dus vooraf selectie en alleen PvdA mensen bezocht. Dus dit onderzoek stelt niets voor, er is reeds een standpunt ingenomen.


  ⚠️ Meld

 8. >:( waarom word niet alle mensen gevraagt die daar in de buurd wonen >:( de rest telt niet mee zeker lekker dan luister naar de mede mens en niet raar rutte of pvda want het zijn grote lieg beesten  ⚠️ Meld

 9. @kijkdan, als je er kritisch over bent en je er zorgen om maakt, dan ben je nog lang geen PVV-er. Stemmers van andere partijen laten zich hier ook kritisch over uit. Lekker makkelijk om iedereen in de PVV hoek te duwen.


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door aukje, op 4 april 2016 16:48
  @kijkdan, als je er kritisch over bent en je er zorgen om maakt, dan ben je nog lang geen PVV-er. Stemmers van andere partijen laten zich hier ook kritisch over uit. Lekker makkelijk om iedereen in de PVV hoek te duwen.

  Dat is inderdaad niet goed. Ik begrijp het wel. PVV-ers slaan ook altijd wild om zich heen zonder onderscheid te maken. Maar dan moet je jezelf daar zelf niet toe verlagen.

  Maar jou bericht dan op 4 april 2016 9:53:

  Tja, bij negatieve reacties kijken ze liever weg bij de pvda. Dus zo betrouwbaar is dit ook niet.

  Dat is toch ook meehuilen met de wolven in het bos. Of als het serieus bedoeld is: Wat bedoel je precies met wegkijken? Weet je wel iets van de Zwolse PvdA? Ik heb namelijk de indruk dat je het over de landelijke PvdA hebt en daar gaat het nu niet over. En wat moet er betrouwbaar zijn? Er is volgens mij geen onderzoek geweest. Dit is alleen een verslag van ervaringen van 60 gesprekken. Ik geloof het verslag in grote lijnen wel. Het is wel vaker gebleken dat de zwijgenden er heel anders over denken dan de schreeuwers.

  Wat betreft het bericht van zwollemeid op 4 april 2016 16:22

  Waarom wordt het niet aan alle mensen gevraagd die daar in de buurt wonen…

  Er zijn toch inspraakavonden geweest?  ⚠️ Meld

 11. http://www.volkskrant.nl/opinie/kan-marli-huijer-eens-een-bestaande-werkvloer-bezoeken~a4273376/

  Ik was geraakt door een citaat aan het eind van de column van Elma Drayer in de Volkskrant op 1 april jl. als reactie op het manifest van die 180 hooggeleerden in Trouw. Lees trouwens vooral ook de reacties op dat manifest.

  “Ik moest denken aan de inleiding op Ons soort mensen, een bundeling reportages uit de onderkant van de samenleving. Daarin schreven Vrij Nederland-journalisten Gerard van Westerloo en Elma Verhey: ‘Onderweg hebben we vaak en met pijn in het hart moeten vaststellen dat onze gedachten betreffende verdraagzaamheid goedkoop, want onbeproefd, onze opvattingen betreffende sociale rechtvaardigheid gemakzuchtig, want op hún kosten botgevierd, en onze ideeën betreffende een linkse maatschappij-inrichting hypocriet, want voor ons zelf lonend gevonden werden.’

  Het waren behartigenswaardige woorden in 1984. Dat zijn het nog steeds in 2016.”

  Dat van die onderbuik moet maar eens een keer ophouden.


  ⚠️ Meld

 12. ‘K ook

  PvdA hoort veel positieve reacties over AZC

  Maar alleen de negatieve skreeuwers worden schijnbaar nog gehoord tegenwoordig….de “boos-menschen”. Best jammer, al levert het vaak wel héérlijke discussies op 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.