PEC Zwolle verliest bij Ajax

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagavond van Ajax verloren. In Amsterdam werd de uitslag 3-0. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Johan Cruijff. 

Een memorabele wedstrijd, dat was het treffen tussen Ajax en PEC Zwolle zondagmiddag. Voor de Zwollenaren liep de ontmoeting met de koploper uit op een teleurstelling. Al bij rust was de wedstrijd gespeeld. Een 3-0 stand, opgebouwd door Lasse Schöne en Arek Milik (twee keer), kwam de equipe van trainer Ron Jans niet meer te boven. Na de thee vielen er geen goals meer, waardoor een afstraffing PEC Zwolle bespaard bleef. "De wedstrijd heeft maar één helft geduurd. Het is jammer dat je meteen met 1-0 achterkomt. De 3-0 was echt de genadeklap. Duidelijk is het verschil tussen de top en de subtop", blikte Jans tijdens de persconferentie terug.

De hele Eredivisie stond deze speelronde stil bij het overlijden van ’s lands grootste voetballer aller tijden en uiteraard werd dat in Amsterdam extra groots aangepakt. De ode voor Johan Cruijff was om kippenvel van te krijgen. Als extra ruggensteun kwam Ajax al vroeg op voorsprong. Het was Schöne die Mickey van der Hart klopte met een fraaie kopbal in de bovenhoek. Het bleek een opmaat voor een buitengewoon sterke eerste helft van de koploper. Arek Milik, liet na nog geen half uur spelen het net opnieuw bollen door van dichtbij een lage voorzet in het doel te prikken. Het was ook de Pool die het derde doelpunt maakte. Een foute inspeelpass van Dirk Marcellis ging hier aan vooraf. Van der Hart had uiteindelijk geen antwoord op het kiezelharde schot in de verre hoek.
Zwolle kwam er totaal niet aan te pas. Enkel via Kingsley Ehizibue wist het over de rechtervleugel gevaar te stichten, maar Jasper Cillessen hoefde niet serieus in actie te komen. Aan de andere kant had Ajax de score verder kunnen uitbouwen, maar een achterwaartse kopbal van Milik (lat) en een bekeken schot van Amin Younes (redding Van der Hart) leverden geen treffer op.
Na rust viel er maar weinig te beleven. PEC Zwolle probeerde het wel, maar was niet in staat om Ajax pijn te doen. De Amsterdammers geloofden het wel en schakelden een versnelling terug. Na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Kevin Blom, die de kaarten op zak hield, een eind aan de wedstrijd. Positief om te vernoemen was de terugkeer van Sheraldo Becker, die in de tweede helft mocht invallen.
Waar PEC Zwolle deze speelronde afsloot, opent het de komende speelronde. Vrijdagavond 8 april is dan Roda JC Kerkrade te gast in het IJsseldelta stadion. De aftrap is om 20:00 uur.
Ajax – PEC Zwolle 3-0 (3-0).  
Toeschouwers: 51.862  
Scheidsrechter: Kevin Blom   
Opstellingen:    
Ajax: Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks, Bazoer (Sinkgraven/62), Klaassen (Van de Beek/62), Gudelj, Schöne, Milik, Younes (Fischer/73).
PEC Zwolle:Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam (Nijland/68), Van Hintum, Brama, Marinus (Dekker/46), Bouy, Ehizibue (Ehizibue/62), Veldwijk, Menig.
Scoreverloop:     
2. Schöne 1-0,  29. Milik 2-0, 40. Milik 3-0
Bron: peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 21
 1. Wat een stelletje amateurs in de achterhoede. Marcellis met een pass op 5e klasse nivo en vd Hart maakte ook geen beste indruk.
  Hopelijk vrijdagavond meer succes.


  Maak melding

 2. Klaasen zei dat ze de juiste druk gaven bij pec waardoor pec slecht leek, ik denk dat dat een goede afspiegeling was. Ajax was zeer scherp en effectief en pec was naïef en probeerde het eigen spel te spelen maar daarvoor was ajax te goed.
  Volgende keer gewoon weer winnen.


  Maak melding

 3. Duidelijk bernard 3 april 2016 21:56

  Dan hebben we het nog niet eens over “resultaten uit het verleden”

  Vandaag later “de man. Ben hees, we hebben de mars meegelopen heerlijk gebuisd in en rond café’s EN…..nog steeds “Hazes-achtige Mokemmers ontmoet.

  Natuurlijk ook bij de bloemenzee voor JC-oudelijk huis geweest en bij de plek waar De Meer vrogger was. Werkze!


  Maak melding

 4. Hoi Pietje en Bertus en hoe je allemaal nog meer mag heten.

  We zijn geen Iegels. Nee gelukkig niet. Dus als de selectie ver onder hun niveau heeft gespeeld laten we dat duidelijk blijken.


  Maak melding

 5. Wat een opmerking… man man… PEC is veilig. Dat was toch al wel een heel seizoen duidelijk lijkt me zo. Top 8 en playoff europees voetbal is het doel.

  Wel grappig om te zien dat er ineens een georganiseerde sfeer kan bestaan in de Arena. Normaal behoorlijk saai publiek daar.


  Maak melding

 6. Eigenlijk bij alle goals van Ajax ging er een behoorlijke defensieve fout van PEC aan vooraf. Daarnaast kon PEC niet echt energie in de wedstrijd leggen, zal ook te maken hebben met toch de bijzondere sentimenten door het overlijden van Johna Cruijff.

  Komende vrijdag maar weer knallen!


  Maak melding

 7. @Historischbesef

  Dat denk ik ook. dat dat daar mee te maken heeft. Ajax had op dat moment een psychologisch voordeel t.o.v. PEC Zwolle door het hele gebeuren. Ik ben wel blij dat ze in Amsterdam de beste Nederlandse voetballer ooit meer dan terecht op een goede manier hebben geëerd. Johan Cruijff maakte deel uit van mijn jeugdherinneringen en helaas is hij ons ontvallen.


  Maak melding

 8. Wel grappig om te zien dat er ineens een georganiseerde sfeer kan bestaan in de Arena. Normaal behoorlijk saai publiek daar.

  Komt omdat Zwolle ‘in the house’ was.;)


  Maak melding

 9. Af en toe terecht verliezen van grote clubs als Ajax of PSV,
  hoort erbij>:(

  Aanstaande vrijdag winnen van Roda, zou mooi zijn,
  Om kans te houen op deelname aan playoffs

  Trots op pec, dat er ondanks alles, boven gemiddeld wordt gepresteerd;)


  Maak melding

 10. PEC kon de wedstrijd niet winnen, Ajax was mes scherp omdat ze dat altijd zijn in deze fase van het jaar en natuurlijk de gebeurtenissen vanwege de dood van Cruijff. Neemt niet weg dat het heel erg kansloos was, op zich kan dat wel gebeuren bij Ajax, maar het is een opstapeling van heel slechte uitwedstrijden die PEC vaak speelt, voorbeelden zijn Cambuur, Utrecht, Heracles en Groningen. Uit de vijf resterende wedstrijden moet Zwolle 9 punten pakken, dat zal eigenlijk in de komende drie wedstrijden moeten gebeuren: Roda thuis, Excelsior uit en NEC thuis. als we die niet allemaal winnen verdienen we het ook niet om in de play-offs te spelen. De thuiswedstrijden zijn over het algemeen goed, uitwedstrijden slecht, dat verschil is gaandeweg het seizoen wel weer erg groot geworden net als vorig seizoen.


  Maak melding

 11. @ Trotse Zwollenaar, heb je ook een idee waar dat aan ligt dan? Het kunstgras van Zwolle zal misschien ook wel meespelen. Aan het begin van het seizoen lijkt PEC beter uit de startblokken te komen dan andere clubs tot aan de winterstop maar na de winterstop zakt het wat in, vooral in uitwedstrijden. Net als vorig seizoen. Misschien te vroeg in vorm.


  Maak melding

 12. @ Snor Derksen
  Ja, kunstgras is alleen thuis een voordeel zeker, Heracles en Cambuur en Excelsior e Den Haag, uit zouden we ook op kunstgras moeten UIT winnen?

  Als we de playoefofs weer halen en
  na de zomer weer goed uit de startblokken komen,

  Wat kan mij t dan schelen als we kunstgras of een grasbaan hebben,
  Tuurlijk het kan altijd nog beter dan 6e of 8e, is alleen niet reeel, voor een club met de begroting van een middenmotor

  Sinds de promotie heeft PEC grote sprongen vooruit gemaakt,
  Nu hopen dat t volgend jaar en daarna boven verwachting goed blijft gaan


  Maak melding

Reageer