THOR Zwolle weer volop in de prijzen

Zwolle – Het aantal prijzen voor Survivalrun THOR Zwolle neemt met de wedstrijd toe, zo ook afgelopen weekend in Wesepe. Het weer was in tegenstelling tot vorig jaar prachtig maar de wedstrijden waren keihard. De ondergrond was droger dan gebruikelijk wat het hardlooptempo enorm opschroefde. Diverse Thorianen wisten zich erg goed te klasseren. De prijswinnaars waren Lola van Bohemen als 3e bij de damesjeugd . Bij de senioren werd Jeroen Schuurman 3e veteraan. Eric van den Ham werd in een spannende driestrijd 3e overall en weer 1e bij de veteranen.

thor_zwolle.jpg 

Wesepe stond dit weekend in het teken van de 18e survivalrun. Onder de bezielende goede leiding van John Wiggerman met veel goede vrijwilligers stond er een strak georganiseerde wedstrijd met veel variatie in de 50 hindernissen. Het parcours ging via paden, sloten en heuvels. Het goede weer bracht extra veel publiek op de been en deze zagen een spannende strijd. Bij de jongens maakte Luuk Tupker een sprong in het klassement naar de 23e plaats terwijl Merijn Stroomberg een 7e plek veroverde. Bij de dames greep Lieke Boeve een 6e plek. Bij de heren senioren ging het vanaf de start heel hard. Onderweg mochten de heren ca 1,5km een loodzware stam meenemen over zwaar terrein met allerlei sloten. Omdat de stam enorm groot was en behoorlijk hard nam het houthakken meerdere minuten in beslag. Dit hakte er letterlijk behoorlijk in maar gaf een enkeling ook de kans een sprong in rangschikking te maken.

Smalle paden, diverse sloten en technische hindernissen maakte het een echte survivalrun waarbij de strijd in de top vijf tot aan de finish spannend was. De rest van het deelnemersveld volgde kort daarop waarbij de top 50 enorm dicht bij elkaar eindigden. Een foutje betekende direct een val in het klassement.
 
Veel Thorianen eindigden echter voorin. Tjeerd Keizer 27e, Jeroen Bolks 26e, Joost Holterman 14e, Jeroen Schuurman 9e en daarmee 3e veteraan, Ewout Westdijk 5e en Eric van den Ham 3e en daarmee weer wederom 1e veteraan. Bij de veteranen was de spanning  nog groter dan gedacht aangezien er niet meer dan een seconde verschil zat tussen de nummer 1 en 2. Met deze 1e plek weet   Eric echter tot op heden alle wedstrijden bij de veteranen te winnen en staat daardoor ruim aan kop in de nationale competitie.  
 
De run in Wesepe leende zich weer super voor kinderen onder de acht jaar oud. Via de ini-mini run konden ouders samen met hun kind een echte survivalrun lopen. Veel ouders van Thor Zwolle waren hierbij aanwezig om samen hun kind het bikkelparcours te bedwingen. 17 mei staat de volgende survivalrun te wachten voor de Middenlange Afstand Survivalrun in Bathmen om daarna op 1 mei goed te presteren in Oldenzaal op de Korte Survivalrun Afstand.  Dit beloven ook weer pittige wedstrijden te worden.
 
Survivalrun biedt aansprekende trainingen en professionele wedstrijden waarbij alle spieren van het lichaam en alle vormen van bewegen zoals kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithoudingsvermogen worden aangesproken. Daarnaast kan het enorm karaktervormend werken. Survivalrun THOR biedt een uitgelezen mogelijkheid om je ook voor te bereiden voor trailrunning, obstaclerunning en bootcamp. De jarenlange expertise vanuit survivalrun wordt gebruikt om zo leuk en effectief mogelijk te trainen.
 
Met nog drie wedstrijden te gaan nadert de nationale competitie Survivalrun 2015-2016 haar einde. 19 juni vindt de laatste survivalrun van het seizoen plaats in Harreveld. Na deze run is bekend wie de winnaars zijn van de nationale competitie.

Artikel delen:

Reageer