Honderden ouders op kroegentocht door Zwolle

Op maandagavond 5 november organiseren Gemeente, Horeca, GGD, Politie en Tactus Verslavingszorg een Zwolse ‘Kroegentocht’. Alle Zwolse opvoeders met kinderen in de leeftijd van 10 – 18 jaar zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst en inmiddels hebben zich ruim 300 ouders voor deze avond gemeld! Zij kunnen antwoord krijgen op vragen als: ‘Mijn dochter wil dat ik voor haar 13-jarige verjaardagsfeestje Breezers koop, hoe gaan andere ouders hiermee om?’ en ‘Let het personeel in de Zwolse horeca er ook op dat er niet teveel alcohol wordt geschonken aan jongeren?’

De avond start in het Stadhuis van Zwolle. Vervolgens worden in drie Zwolse kroegen workshops gegeven. De Politie en de horeca zullen vertellen over hoe zij omgaan met het drankgebruik van jongeren in de stad.

Tactus Verslavingszorg geeft informatie over de werking en risico’s van alcohol op jonge leeftijd. Tijdens deze avond krijgen ouders de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met andere ouders te delen. Ook is het de gelegenheid voor ouders om eens de kroegen van binnen te zien waar hun kinderen mogelijk uitgaan. Of een weerzien met de plek waar ouders vroeger zelf uitgingen.  

De avond sluit aan bij de landelijke campagne ‘Alcohol en opvoeding’. Deze campagne heeft als boodschap ‘Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind’. De campagne wil ouders bewust maken van de risico’s van alcoholgebruik op jonge leeftijd. In vergelijking met vroeger, drinken Nederlandse jongeren namelijk meer, vaker en op jongere leeftijd. Door recent onderzoek is inmiddels bekend dat ook matig gebruik van alcohol onherstelbare schade kan toebrengen aan de hersenen van jongeren.

De kroegentocht wordt georganiseerd in het kader van het project alcoholmatiging jeugd regio IJsselland ‘Minder drank, Meer scoren’.

Bron: http://www.verplegingenverzorging.nl/

Artikel delen:
Reacties 6
 1. ‘Mijn dochter wil dat ik voor haar 13-jarige verjaardagsfeestje Breezers koop, hoe gaan andere ouders hiermee om???
  Toen ik zo oud was, was NEE gewoon NEE. Kon je hoog of laag springen, maar het ging gewoon niet door. Ik dacht trouwens niet eens aan drank op dit leeftijd.

  ‘Let het personeel in de Zwolse horeca er ook op dat er niet teveel alcohol wordt geschonken aan jongeren???

  Opvoeden lijkt mij een taak van de ouders, niet van de bareigenaar.
  Als je een kind naar het café stuurt kun je verwachten dat hij/zij aan de drank gaat, dat is gewoon “stoer” op die leeftijd. Je bent dan wel erg naief als je denkt dat hij aan de cola gaat.


  ⚠️ Meld

 2. Danny, ik wilde ongeveer dezelfde reactie typen. maar je slaat de spijker op z’n kop. die vraag moet niet eens in je hoofd opkomen! je bent als ouder behoorlijk bezopen als je je dit gaat afvragen en ook nog eens de mening van andere ouders moet vragen. iemand van 13 hoort gewoon géén alcohol te krijgen!! >:(


  ⚠️ Meld

 3. Zijn zulke ouders wel capabel genoeg om kinderen op te voeden?
  Of staan ze volledig buiten de werkelijkheid?

  Ik zou zeggen: Bureau Jeugdzorg, noteer namen en maak foto’s en doe er iets mee. :-  ⚠️ Meld

 4. Mijn zoon wilde ook al jong stappen. Nou mijn nee was en bleef gewoon nee. Ik ben ook nooit de discussie met hem aangegaan. Sorry hoor maar ik ben de opvoeder. Nu hij “volwassen” is gaat hij wel eens stappen maar ik heb hem nog nooit bezopen aangetroffen als hij thuis kwam.
  Kinderen van 13 horen gewoon niet thuis in de kroeg en horen ook geen alcohol te drinken. Ook thuis niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.