‘Maatschappelijke Speelronde’ bij PEC Zwolle

Zwolle – In het weekend van 8 – 10 april staat de Eredivisie in het teken van een gezonde leefstijl. De aftrap voor de ‘Maatschappelijke Speelronde’ vindt plaats op woensdag 6 april in het IJsseldeltastadion, de thuishaven van PEC Zwolle.

De kick-off op woensdag 6 april om 13.00 uur wordt verzorgd door PEC Zwolle trainer Ron Jans en Jacco Swart, directeur Eredivisie, samen met een groot aantal mascottes van de Eredivisie clubs. Op het programma staan wedstrijden van de OldStars van PEC Zwolle, sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo. Ook verzorgen speelsters van PEC Zwolle Vrouwen een clinic voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Maatschappelijke speelronde Eredivisie
Elk jaar plaatst de Eredivisie tijdens een speelronde de maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs, hun spelers en de Eredivisie zelf in de schijnwerpers. Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen. Samen met hun clubs en de Eredivisie maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Wekelijks zijn ze in de weer om jong en oud te inspireren. Op scholen, in woonwijken en in ziekenhuizen. En in stadions, zoals op 6 april in het stadion van PEC Zwolle. Net als andere clubs van de Eredivisie neemt de club uit Zwolle haar maatschappelijke rol serieus.
 
PEC Zwolle United
Onder de noemer van PEC Zwolle United organiseert PEC Zwolle jaarlijks vele maatschappelijke projecten waarbij de spelers en speelsters van de club een belangrijke rol spelen.
 
De komende maatschappelijke speelronde van de Eredivisie staat vooral in het teken van een gezonde leefstijl. De Eredivisie vindt het belangrijk om mensen gezond te laten leven en met elkaar in contact te brengen.
 
OldStars: fitter door samen te voetballen
In het geval van OldStars zijn dat 60-plussers. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. In het stadion van PEC Zwolle komen verschillende OldStar teams in actie.
 
Daarnaast verzorgen de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen diezelfde middag een clinic voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. PEC Zwolle organiseert al jaren samen met amateurvereniging WRZV De Boog en de gemeente Zwolle de week van de gehandicaptensport. Voor veel gehandicapte voetballers uit Zwolle en omgeving is het IJsseldeltastadion dan ook geen vreemd terrein.

Artikel delen: