‘Tour de Hanze’ tijdens meivakantie in Zwolle

Zwolle – In de binnenstad van Zwolle valt genoeg te beleven! En helemaal tijdens een stadswandeling onder leiding van een gids. Wandel met een ervaren stadsgids een zijstraatje in en je vergeet even helemaal dat je midden in de stad bent. Verschillende dagen gedurende de meivakantie – 24 april t/m 7 mei 2016 – ontdekt u de leukste plekjes van de Hanzestad Zwolle, tijdens de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’. 

 

persbericht_herfst_stadswand-28.jpg

Weetjes van de stadsgids
Tijdens de ± 2 uur durende historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en u bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven. De wandeltour voert o.a. langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. De ervaren stadsgids vertelt u onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tevens kunt u een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar).

Deelname en reserveren via www.overijsseltrips.nl
De stadswandelingen zijn beschikbaar op de volgende dagen en start om 14:00 uur: Dinsdag 26 april, donderdag 28 april, vrijdag 29 april, zaterdag 30 april, dinsdag 3 mei, woensdag 4 mei, vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei.

Inschrijven kan via de website: www.overijsseltrips.nl. Daar vindt u bij het item stadswandelingen de stadswandelingen op inschrijving. U kunt hier via de reserveringsbutton online reserveren.

De kosten bedragen € 6,00 p.p.

Ook kunt u zich melden op de dag van de stadswandeling bij het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 1. Meld u zich daar op tijd, want vol = vol.

Artikel delen: