Website bouwen en pimpen voor meiden

Zwolle – Jonge meiden van 10 t/m 15 jaar kunnen zaterdag 16 april kennismaken met het bouwen van een website. Ook is er natuurlijk aandacht voor het pimpen van je eigen website. CoderDojo Zwolle en Stadkamer haken hiermee aan bij de landelijke Girlsday, die tot doel heeft jonge meiden te laten kennismaken met techniek.

Deze middag ga je aan de slag met html, de programmeertaal voor het maken van een website. Je leert handige trucs zoals het plaatsen (embedden) van YouTube-filmpjes op een website, wat natuurlijk erg handig is voor je eigen vlog pagina. En natuurlijk is er ook aandacht voor het pimpen van je eigen website.

Girlsday
Girlsday is een initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday (14 april) openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven en afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Meiden kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta- en technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. CoderDojo Zwolle wordt ondersteund door Ziggo en Liberty Global.
CoderDojo: girls only vindt zaterdag 16 april tussen 13.30 en 16.00 uur plaats in Stadkamer Centrum. Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op de website lezenenlenen.stadkamer.nl. Kaarten voor deelname kunnen besteld worden via de website Eventbrite.

Artikel delen: