Kom naar Koeiendans Zwolle!

Zwolle – Zaterdag 9 april a.s. gaan de koeien van melkveehouder Harold van Vilsteren uit Berkum weer naar buiten. Iedereen die wil meekijken hoe de dieren na een lange winter weer springend het verse gras inrennen, is van harte uitgenodigd.

koeiendans.jpg 

De afgelopen jaren kwamen er enkele honderden Zwollenaren kijken hoe de dieren de eerste keer de stal uit springen. Voor melkveehouder Harold van Vilsteren is het vanzelfsprekend dat zijn dieren buiten lopen: ‘Ik vind het zo’n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten. En dat er elk jaar zoveel mensen komen kijken bij de koeiendans, is voor mij een teken dat velen het leuk vinden.’ De boerderij van Harold van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum. Dit is vlak achter ziekenhuis Isala. Wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuijerhuislaan. Om 14.00 uur gaan de staldeuren open en rennen de ongeveer 100 koeien het voorjaar tegemoet. Voor die tijd kunt u de beesten in stal bewonderen.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. @Mik: wat een irrelevante reactie, zeg! Die koeiendans is gewoon zo leuk om te zien! Zelfs Wakker Dier heeft er een (positieve) campagne omheen…

  2. @Ynse

    Wanneer deze lieve enthousiaste melkkoeien letterlijk zijn uitgemolken belanden ze in het slachthuis. Misschien iets voor Wakker Dier om daar over na te denken.

  3. Tsja… Zo werkt dat al eeuwen, maar daar wordt die ontzettend leuke koeiendans echt niet slechter van en je reactie ook niet relevanter.

  4. Prima joh… doe ik er ook één die niks met koeiendans te maken heeft en “zorgt voor meer bewustzijn omtrent het geheel” (?):

    Gelukkig ga ik op de fiets naar mijn werk.

    Als je de koeiendans een keer hebt meegemaakt, dan wil je die elk jaar wel weer zien. Zo leuk…!

Reageer