Publieksprijs World Press Photo voor Flora Madu

Zwolle – Op zondag 3 april 2016 heeft Fieke van ’t Riet, projectleider World Press Photo Zwolle, de Publieksprijs van de Fototentoonstelling ‘Een speciale kijk op het dagelijkse leven’ uitgereikt aan Flora Madu uit Zwolle voor haar foto ‘AJOYO. Een ongewoon feestje op een gewone dag’. Van de 1742 ingeleverde stemkaarten hebben 192 bezoekers deze foto, die ook genomineerd was door de vakjury als een kanshebber voor de 1e, 2e en 3e prijs, door het publiek uitgekozen voor de publieksprijs.

flora_madu.jpg

Foto: Facebook Flora Madu 

Bijzonder is dat Flora Madu (17 jaar) met een fotoserie ook de 1e prijs heeft gewonnen van de voorronde Kunstbende in Overijssel in 2015. Hierdoor werd zij geplaatst bij de genomineerden voor de categorie EXPO van de landelijke organisatie Kunstbende. Een organisatie voor jong talent op het gebied van kunst, cultuur, theater en fotografie. Flora Madu heeft landelijk de 3e prijs gewonnen in 2015. Er is ook een aantal eervolle vermeldingen te noemen van de volgende foto’s: Bea Mol met als titel ‘Oude en nieuwe Nederlanders’ met 117 stemmen, Marjan van der Lingen kreeg voor haar ingezonden foto ‘Samen TV kijken (Ivoorkust) ‘107 stemmen. Deze foto was door de vakjury uitgeroepen tot de 1e prijs op 22 maart 2016.

Lammy Jonker kreeg voor haar foto ‘Wachten’ 95 stemmen en Doede de Jong voor zijn foto ‘Waterscooter’) ook 95 stemmen. De organisatie van de World Press Photo Zwolle is onder de indruk van alle ingezonden foto’s. De verhalen achter de foto’s zijn veelal persoonlijk en indrukwekkend. 
 
De World Press Photo Zwolle sluit editie 2015 af met een positief resultaat van 5.000 bezoekers voor de tentoonstellingen en de vele activiteiten (masterclasses, Uitgelicht, Peper&Zout Debat, Meet Xavier Bauluz). Tevens hebben meer dan 1.250 studenten en leerlingen van het Hbo, Mbo, VO en Primair Onderwijs de tentoonstellingen bezocht en een actieve bijdrage geleverd aan verschillende programma- onderdelen.
De organisatie kijkt terug op een goede doorstart van de World Press Photo in Zwolle.
Artikel delen:

Reageer