Chat Log 88

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 89 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. 

Artikel delen:
Reacties 243
 1. Zij lacht naar mij
  Ik lach naar haar
  En het is voorjaar
  En het is voorjaar
  Het maakt niet uit
  Al raak ik al m’n tanden kwijt
  Want het is lente, lente voor altijd

 2. @ Mik, zie het leuke tijdverdrijf (levert mij nog een paar centen op) en miljoenenverspillende gebeuren vandaag op….

  Het Politieke Log 😉


  ⚠️ Meld

 3. @dick

  Politiek is tegenwoordig zo voorspelbaar geworden. Vroeger werden de mensen voor de gek gehouden, maar tegenwoordig is het internet sneller dan de snelste politieke leugens. Nu de feiten allemaal naar boven komen, zou er dan ooit nog eens een keer een volksopstand komen tegen de Nederlandse politieke garde?


  ⚠️ Meld

 4. Nee; van overtuigd.
  Denk dat Geert er met zijn revolte sowieso naast zit.
  Vind dit referendum daarentegen wel belachelijk.

  Maar je bedoelt met

  volksopstand komen tegen de Nederlandse politieke garde

  Alle Nederlandse politieke partijen?


  ⚠️ Meld

 5. Waarom Geert en zijn ideologie er nou weer bij halen ? Trouwens hoort op pol. Log dit is voor de wiskundige die zijn bezig met cijfers formules 😉


  ⚠️ Meld

 6. Omdat ie uitgesproken “Nee” aanbeveelde. Die Roemert naaide de boel helemaal op met “3x nee” haha; ach het heeft ons weer lekker bezig gehouden. Zie voor andere commentaren het PL.


  ⚠️ Meld

 7. Handig is anders….

  Van NOS.NL
  Getergd. Zo is de stemming bij FC Twente het best te omschrijven. Weer kregen de Enschedeërs deze week drie punten aftrek en zondag komt uitgerekend Feyenoord op bezoek. De ploeg waarvan de directeur, Eric Gudde, zich niet bepaald vleiend uitliet over Twente…..
  Vorige week sprak Feyenoord-directeur Eric Gudde niet al te lovend over de penibele situatie in Enschede. “Er zat enorm veel lucht in de boeken”, zei Gudde in Voetbal International. “Dat klopte gewoon niet. Kun je nagaan, toen wisten we de rest nog niet eens. Er ligt echt een taak voor de KNVB en de licentiecommissie om de clubs snel duidelijkheid te geven.”

  Weliswaar deed Gudde zijn uitspraken als commissaris van de Eredivisie CV, maar bij Twente kan Feyenoord voorlopig even geen goed meer doen.  ⚠️ Meld

 8. So longarts
  youp
  9 april 2016
  Deze week is er een belastingadviseur van KPMG de tent uitgeflikkerd omdat hij zonder toestemming aan dames snuffelde. Het woord aftrekposten ligt wel erg voor de hand in dit geval. Daarbij stond er ook nog een racistisch akkefietje op zijn cv. Wegwezen dus. Bij KPMG ligt, zoals iedereen weet, de ethische lat hoog. Toch wil ik een lans voor deze meneer breken. Onderschat het werk van een belastingadviseur niet. Vroeger was dat een suf baantje. Toen ik net begon als cabaretier leerde mijn accountant mij dat ik mijn pennen, papier en typemachine mocht aftrekken, maar tegenwoordig is dat kruimelwerk. Het gaat om grote zaken. Zo min mogelijk belasting is nu het doel. Mijn portretrecht loopt tegenwoordig via het aan Mexico grenzende Belize, mijn auteursrecht wordt geregeld in het in Oceanië gelegen Vanuatu en de buitenlandse opbrengsten van mijn kinderboeken, die tegenwoordig ook in Japan en China worden verkocht, komen binnen op de Caraïbische eilandjes Saint Kitts en Nevis. Het scheelt mij jaarlijks tonnen. Wat zeg ik? Miljoenen.

  En dit heb ik allemaal te danken aan het geniale vernuft van mijn gewiekste belastingadviseur, die dat natuurlijk niet alleen voor mij doet. Hij heeft ook de families Vroom en Dreesmann zo ongeschonden mogelijk uit het failliete V&D geloodst en over wat hij voor Jos van Rey en Pietje van Pol doet mag hij niks zeggen. In mijn geval is het nog best een klusje. Mijn naam mag nergens in voorkomen. Ik heb een best wel een beetje linkse reputatie en ik wil niet geassocieerd worden met grof graaiwerk. Alleen Bono komt daar mee weg. De journalisten zullen mijn naam dan ook niet vinden in de Panama Papers. Alles is goed afgeschermd door trustgajes van de Amsterdamse Zuidas. Mijn hele handel staat op naam van mijn debiele neef, mijn analfabete Portugese tuinman en een demente tante van mijn manager, zijn vakantiehuis is zogenaamd mijn repetitieruimte. Allemaal goed bedacht door de belastingadviseur, die daar wel een beetje gespannen van wordt en dat afreageert door af en toe ongevraagd op een vrouwelijke collega te springen. Vooral op skireisjes wordt-ie hitsig.

  Alles anoniem. Daar gaat het om. Ik ben niet zo dom als die Bert Meerstadt, die in het Gooi al jaren de bijnaam Nogmeerstadt heeft. Kent u hem nog? Toen hij de baas van de NS was vergat hij de wc??s in de Sprinters en wilde hij serieus plaszakken uitdelen aan zijn klanten. Later kocht hij in Italië rammelende Fyra??s, die al roestten in de folder. Daarna was hij uitgerangeerd bij de NS. Is-ie zo dom? Nee hoor, hij was gewoon te druk met zijn fiscale privébesognes op de Maagdeneilanden en Jersey. Toen ze bij de ABN Amro in 2010 zagen wat een rampzalige brokkenpiloot die Bertje was, dachten ze: die moeten wij als toezichthouder hebben. Die heeft verstand van chaos en vertragingen. Dus werd hij commissaris bij de wankelende staatsbank. En daar is-ie nu weg omdat hij in de Panamapapiertjes staat. Ook bij Bols is hij inmiddels vertrokken.

  Geestig hoe dit soort mannen aan dit soort baantjes komt. Het is iets met oude jongens en krentenbrood. Alle kakkers verzamelen en elkaar niet laten vallen.

  Nou zijn dit poenige zaken die ik nog een beetje snap. Die villa??s zijn duur en je wilt toch meedoen. Misselijk word ik echter van het zwijgcontract dat een aantal falende Gooise artsen en een stelletje lepe juristen een verdrietige moeder na de dood van haar zoon hebben laten tekenen. De jongen is overleden door aantoonbare grove nalatigheid. In ruil voor geld heeft de familie nu beloofd dat ze geen klacht indienen en niet met de pers praten. Terwijl dat gewoon moet. Rugnummers wil ik weten. Ik wil gewoon de naam van die longarts weten. Waar was hij toen die jongen onnodig stierf? Bij zijn belastingadviseur? Als ik in het Hilversumse ziekenhuis Tergooi word opgenomen met een klaplong wil ik die lul kunnen weigeren. Net als die arts-assistent die nooit aan het bed van die arme jongen is verschenen. Aanpakken dat spul. Niks wegmoffelen. Ben zo benieuwd wat die moeder moet betalen als ze de namen van die dokters wel noemt en ze alsnog aanklaagt. Ik heb het bedrag er graag voor over. Een telefoontje naar de KPMG en het is geregeld. Heb nog een potje op Aruba


  ⚠️ Meld

 9. En Rory Gallagher bij Derksen. ..het kan niet op vandaag. Vanmiddag naar Edon en dan nog even naar stapp. …het kan niet op vandaag. 😀


  ⚠️ Meld

 10. Skerpe Youp weer:

  Dokter Sorry

  Máxima in dat hakenkruisjasje. En dat uitgerekend in Neurenberg, een stad met een gitzwart n*ziverleden waar je, als je goed luistert, de echo van de marcherende laarzen nog kunt horen. De vogeltjes zingen af en toe nog stiekem het Horst Wessellied. Hoe ze aan dat jasje kwam? Afdankertje van haar moeder? Die schijnt een hele verkleedkist vol met dit soort onzin te hebben. De RVD wil er niks over zeggen.

  Zwijgcontract?

  Ik kan dit gewoon opschrijven zonder dat ik bang hoef te zijn gearresteerd te worden. In ons land mag dit. Is er een kans dat de Argentijnse president Mauricio Macri gaat bellen met onze minister van Justitie omdat hij vindt dat ik vervolgd moet worden wegens het beledigen van een Argentijnse? De oude mevrouw Zorreguieta is tenslotte een onderdaan van hem en wordt door mij in een kwaad daglicht gesteld. Ik acht de kans op zo??n telefoontje klein. Ten eerste heeft de familie Zorreguieta zichzelf in dat daglicht gesteld en hier gaat de president zijn vingers niet aan branden. De Zorreguietaatjes mogen met het schaamrood op hun kaken hun leven zwijgend uitzitten.

  Ten tweede heeft die Macri wel wat anders aan zijn corrupte kop. Die zit met Panama Paperdure advocaten een strategie te bedenken hoe hij zijn belastingontduiking aan het volk gaat uitleggen. Mocht hij wel gebeld hebben dan is het telefoontje bij onze Ardje van der Steur terechtgekomen en dan weten we allemaal hoe dat verder afloopt. Hij wordt in Den Haag al Dokter Sorry genoemd.

  En Angela Merkel? Zal zij een mail naar Mark Rutte hebben gestuurd omdat ik de vrouw van de Duitser Willem-Alexander von Amsberg heb beledigd? Denk het niet. Hoewel? Ze verkeert wel in kringen waarin dat volstrekt normaal is. Sterker nog: ze heeft onlangs begrip getoond voor de onvrede van een bevriend staatshoofd, die door een Duitse collega van mij beledigd was. Nou ligt dit wel anders. Máxima heeft dat idiote uniform zelf aangetrokken. Want zullen we daar toch even bij stilstaan. Als je in zo??n outfit door Neurenberg gaat sjouwen dan heb je op school niet echt goed opgelet tijdens geschiedenis. Zal Max haar diploma gekregen hebben omdat haar ouders hoogopgeleid waren? Misschien heeft papa toentertijd een beetje druk gezet op de schoolleiding. Zou zomaar kunnen.

  Maar ik denk dat ook Angela op dit moment wel iets anders aan haar preutse hoofd heeft. Iets met een telefoon en een Turk. Geestige situatie. Moet je je als bevriend staatshoofd bemoeien met de humor in een ander land? Antwoord is nee. Ook niet als je zelf het onderwerp bent? Nee. En zelfs niet als je gewend bent om als president in je eigen land journalisten zonder enige vorm van proces vast te zetten en te martelen. Dat mag je alleen in je eigen land doen. Zolang je Europese bondgenoten daar met geen woord over reppen zal het wel goed zijn.

  Of het een fijnzinnige belediging was van mijn Duitse collega aan het adres van de Turkse dictator? Nee, maar dat was ook niet de bedoeling. Hij wilde de man alleen laten weten wat je in een vrije democratie allemaal mag zeggen. En dat is veel. Ook dat de president een klein pikkie heeft? Ja. Daarbij hebben heel veel mannen een schuchter pielemuisje. Daarom douchen ze uit voorzorg op de voetbalclub allemaal met hun zwembroek aan. Dat leerde ik deze week van mijn collega-komiek Johan Derksen. Ik dacht: hadden wij vroeger op de hockeyclub maar een paar islamieten gehad, dan was dat douchen met je broek aan ook een trend geworden en had ik me niet zo hoeven schamen voor mijn schriele garnaaltje. Ik stond altijd tegenover hele grote jongens die met hun snikkel de douchekop verstelden en al swaffelend hun rug inzeepten. Maar dit terzijde.

  Terug naar het hakenkruisjasje van onze koningin, dat ze na de lunch opeens niet meer droeg. Men zegt dat het weer was omgeslagen en het te warm was, maar het kan natuurlijk ook dat Max als enige baadde in haar koninklijke zweet. Omdat een slimmerik haar even apart had genomen om haar een snel lesje Neurenberg voor Dummy??s te leren. En dat ze toen besloot om het uit te trekken. Wat het commentaar van onze koning was?

  ⤸Zij was een beetje dom!⤝  ⚠️ Meld

 11. Woonwagenkampers dochten vrogger ook vaak met de onderbroek aan trouwens. Hoorde ook dat “gewone Nederlanders” dat ntegenwoordig nog lang doen bij o.a. de voetbal.


  ⚠️ Meld

 12. 😮 Te snel, te slordig:

  Woonwagenkampers douchten vrogger ook vaak met de onderbroek aan trouwens. Hoorde hier dat “gewone Nederlanders” dat tegenwoordig nog lang doen bij o.a. de voetbal. ‘T zal wel.  ⚠️ Meld

 13. Van Geel zit, nog net VOOR, de bekerfinale bij Kees aan tafel.

  Hem zal ook gevraagd worden hoe Feyenoord tegenover (kopie van PEC-topic)

  Bericht door dick, op 16 april 2016 21:28
  4x Vincent Janssen… eens niet goed genoeg bij Feyenoord


  ⚠️ Meld

 14. Zakie toch,

  Gister:
  Haar oom P. wordt verdacht van de moord op en de verkrachting van zijn nichtje. Hij werd aangehouden in tbs-instelling de Pompekliniek in Nijmegen. Daar zat hij op een open afdeling na een veroordeling voor een zedenmisdrijf en ernstige mishandeling in 2004.

  Vandaag:
  Een militair uit Kaatsheuvel heeft bekend dat hij in maart zijn echtgenote heeft gedood. De 48-jarige man heeft verklaard dat hij in verwarde toestand heeft gehandeld, zegt zijn advocaat tegen Omroep Brabant.


  ⚠️ Meld

 15. @dick, jij vindt dit soort berichten blijkbaar weer interessant. Misschien een proefabonnement op de Telegraaf nemen? Maar verschoon ons hier van dit soort, wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 16. Alleen bij tijd en wijle Telesport, drama. Bijvoorbeeld als Cruijff is overleden.
  Berichtjes komen dan ook van Nu en NOS.nl Nee, ik vind het schrijnend en misschien wel tekenend voor de tijd waarin we leven. Wil er ook niet teveel bij nadenken…afschuwelijk. Gister ook die beelden op ’t Journaal.

  Kom er overigens gerust in met jouw soort berichten drama.
  Wist niet dat je van de berichten-politie was. Moet er niet aan denken dat ik er verantwoordelijk voor zou zijn dat ik je een strobreed in de weg zou leggen 😉 En probeer het leven wat minder verzuurd te benaderen. Daarvoor is er (terugkijkend) al veel te veel ellende 8)


  ⚠️ Meld

 17. En het was weeeeeeeeeekend!
  Vanavond weer ouderwets, op vrijdag, aan de skuimers.
  Het nakende weekend, met als decoratie o.a. morgen De Youp, De Kwis (opnemen) en zoveel mogelijk meekrijgen van
  ⤽Spijkers met koppen⤝. Oh ja, Kees van Kooten’s jaren ’60 dingetje ook opnemen.
  Joppuh: “Alvast veel plezier en succes bij de bekerfinale”.

  Mooi weer hoor

 18. Jammer zeg, dan stel ik lezen nog ff uit…om me psychisch voor te bereiden op een postentiële domper 🙁

  Gelukkig wel goede gesproken columns in Spijkers met Koppen.
  Vast ook goede humor in De Kwis.

  Latersssssss


  ⚠️ Meld

 19. Sorry Joppuh, hij heeft betere geschreven, maar hij kan (wat mij betreft) nog net door de ballotage “komptie dan he”….

  Shangri-la

  Youp van ’t Hek
  23 april 2016

  Meteen na de dood van Prince twitterde Geer van Goor: Prince een groot artiest en legende overleden. Ik zal nooit vergeten dat hij ooit aanwezig was bij een optreden van mij in Amsterdam. Ik vrees dat Prince dat ook nooit is vergeten. Sterker nog: misschien heeft deze herinnering zijn dood wel bespoedigd. Iedereen heeft dat toch? Dat je je opeens iets heel ergs herinnert. Iets onvoorstelbaar gênants dat je diep had weggestopt. Dat je, terwijl je aan zo??n voorval denkt, spontaan begint te blozen. Gewoon in je eentje. En zo??n emotie kan op je grieperige hart slaan.

  Ik vrees dat Prince donderdag in de lift van zijn imposante paleis stond en dat er muzikaal behang uit het liftspeakertje kwam. Van die Hiltonhotelbagger. Foutje van een domme stagiair, die geen idee had bij welke levende legende hij een paar weken mee mocht lopen. Opeens klonk Shangri-la door de veel te kleine ruimte. Dat is Geer zijn internationale hit uit zijn klootloze periode. Tot in Bangkok wordt dat nummer nog regelmatig gedraaid. De tikje claustrofobische wereldster werd door het nummer overvallen en heeft zijn handen nog voor zijn oren gehouden. Misschien heeft hij met zijn broze hoofd op de wanden van de lift gebonkt en is hij er keihard zijn eigen Raspberry Beret a capella tegenin gaan brullen. Zal hij in paniek de alarmknop nog hebben ingedrukt? Daarna is hij in elkaar gezakt en redelijk snel overleden. We mogen het de stagiair niet kwalijk nemen. Geer wel.

  Donderdagavond las ik op de terugweg van een voorzichtige voorstelling in het oosten van ons land alles wat er over de overleden wereldster te lezen viel. Dat hij honderd miljoen albums heeft verkocht, dat hij een onstuitbare productie had, dat hij zich telkens vernieuwde, dat hij een moeizame relatie met Michael Jackson had, dat hij Jehova??s Getuige was, dat hij een doodgeboren kind had en dat hij zes dagen geleden nog een noodlanding had gemaakt om zich met spoed in een ziekenhuis te laten nakijken. Men had niets gevonden. Misschien was hij wel in het Hilversumse Ter Gooi Ziekenhuis geweest! Hongerig nam ik alle informatie tot me en werd weer onstuimig vrolijk van de meningendiarree van allerhande tragische types, die zelf af en toe in een bandje met een gitaar staan te haspelen en die dan op Twitter melden dat Prince in hun ogen overschat is. Wat zijn mensen toch lief!

  Ondertussen schalde in mijn auto hit na hit na hit en heel even stond ik weer in de fameuze Amsterdamse studentendiscotheek Dansen bij Jansen. En ik mijmerde over de meedogenloze kaalslag van de laatste maanden. Bowie, Cruijff en nu de kleine geweldenaar, die dus ooit naar een concert van Gerard Joling is geweest.

  Welk concert van Geer zal Prince hebben bijgewoond? De Toppers? Grappige gedachte.

  ??s Nachts droomde ik over Prince als Jehova??s Getuige. Hij kwam met een Wachttoren aan mijn deur. Een verademing. Normaal komen er namelijk altijd van die bibberende sneuneuzen langs. Van die schichtige idioten die scheel staan te stotteren over het einde der tijden dat onherroepelijk is. Maar in mijn droom kwam Prince dus langs. Ik liet hem uiteraard binnen, luisterde geduldig naar zijn zacht uitgesproken boodschap, bewonderde onderhand zijn kledingkeuze, dacht na over wat hij zei over tijd, leeftijd, de tijd dat je leeft en dat je nooit om moet kijken, maar altijd vooruit. Hij vond zelf ook dat hij zich tijdens zijn leven af en toe behoorlijk kinderachtig had aangesteld, maar dat hoorde nou eenmaal bij popsterren en daar stond toch een hoop moois tegenover? Dat vond hij zelf. Ik durfde niet over zijn missers te beginnen. Hij ook niet. Hij begon over God, de schepper van hemel en aarde en dat zijn enige doel was om bij Hem te komen. Ik vroeg hem of in zo??n geval een overdosis een goed idee was. Dat bespoedigt de tocht naar je uiteindelijke bestemming. Prince zweeg en keek dromerig voor zich uit. En toen gebeurde het. His Royal Badness zag mijn piano en vroeg of hij heel even mocht spelen. Ik was vereerd. Met een goddelijke glimlach zette hij zich achter het klavier, sloot zijn ogen en streelde de toetsen. Wat hij speelde en zong laat zich raden. Het prachtige, ontroerende, betoverende, onnavolgbare, niet stuk te krijgen Shangri-la.  ⚠️ Meld

 20. Zo in DWDD

  Profvoetballer Jari Litmanen: boek ‘Litmanen10’

  Als onbekende Fin kwam hij naar Amsterdam en als clublegende nam hij afscheid: voormalig profvoetballer Jari Litmanen stond met het Ajax van Louis van Gaal midden jaren negentig aan de absolute wereldtop. Geen enkele ploeg was beter en hierin had hij de hoofdrol. Vandaag scheen zijn boek ??Litmanen10?? in het Nederlands, waarin hij in alle eerlijkheid vertelt over onder andere de grote successen bij Ajax, maar ook over zijn teleurstellingen. Aan tafel: Jari Litmanen  ⚠️ Meld

 21. Ziet er weer goedgevuld uit:

  Zaterdag 30 april zijn we weer lekker terug in café The Florin in Utrecht. Kom vooral op tijd. Venice treedt op.

  ! Spijkers met Koppen, zaterdag 30 april 2016

  12.00-14.00 uur, café The Florin in Utrecht

  Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen

  (Iedereen is van harte welkom. Gratis toegang.)

  Optreden: Venice

  De PvdA viert dit jaar het 70-jarig bestaan van de PvdA. Maar is er nog wel wat te vieren? Voorzitter Hans Spekman reageert.

  Correspondent Sander van Hoorn over de situatie in Aleppo en Mosul.

  In ⤽En toen kwam Annika⤝ beschrijft de sociaal onhandige filosoof Kasper van Royen wat het vaderschap met hem doet.

  Emile van Rouveroy van Nieuwaal maakt de documentaire ⤽Tot in het derde geslacht⤝

  Neuropsycholoog Stefan van der Stigchel schreef ⤽Zo werkt aandacht⤝.

  En: er bestaan opleidingen om een heuse zeemeermin te worden!

  ===
  Columns: Merijn Scholten en Hans Sibbel.

  ===
  Er is cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Alex Ploeg en Hanneke Drenth.  ⚠️ Meld

 22. Pauw

  NPO 1, 23:00 uur

  – Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Midden-Oosten correspondent Thomas Erdbrink over de vrijheid van nu.
  – Dolf Jansen neemt de politieke maand door.
  – De week van de gast: Huub van der Lubbe.

  3x raak 😀


  ⚠️ Meld

 23. Youp is idd onder de maat…

  Vond dit nog wel aansprekend:

  Die oudste, die lieverd, die hopelijk gezond pubert en de avond voor deze wandeling tegen haar ouders heeft geschreeuwd dat ze geen zin had in die klotezooi. Dat ze zich niet levenslang laat gijzelen door een verstandelijk beperkt volk dat naar sprookjes hunkert. Ze wil geen uitgestippeld leven. Middelbare school, dan een paar jaar zuipen in Leiden op Minerva, daarna een of ander kuldiploma in ontvangst nemen en dan verplicht met een Duitser trouwen.

  ⤸Erfopvolging!⤝, kotste hij uit zijn verbeten mond, ⤸erfopvolging in 2016! Overal zijn de Middeleeuwen voorbij, behalve in het oubollige Europa! Je kan van onze Erdogan zeggen wat je wilt, maar hij is wel democratisch gekozen!⤝

  ⤸Je kunt van jullie Erdogan helemaal niet zeggen wat je wilt⤝, lachte ik, ⤸dat is juist het punt. In je eigen land had je al lang vastgezeten.  ⚠️ Meld

 24. Wat een spanning wat een sfeer menschen…

  * Eerst bij Kees’ tafel
  * Nu op NPO 1 (spandoeken o.a. “Remember 2007…doelpunt Cocu)
  – Aadsje zet in op Ajax. “PSV heeft in de kleine wedstrijden teveel punten laten liggen.
  – Vind het zelf wel heel erg k… dat mijn held Dijks niet meespeelt.
  * Eredivisie-Live beschrijft HOE PSV en Ajax gaan spelen én becommentarieerd alle potjes die allemaal om 14:30 beginnen!

  Lentezonnetje er op!

  😮 In Engeland nog http://www.lcfc.com/ – sprookje

  😮 En in Spanje 3 kanshebber voor de titel op 1 punt


  ⚠️ Meld

 25. Slim, El kwam van Ajax en gaat misschien ooit terug. Opstellen dus:
  http://www.vi.nl/nieuws/el-azzouzi-neemt-haat-op-de-koop-toe-bij-glansrol-tegen-ajax.htm

  Cabral maar vooral Ziyech in de etalage…Ajax met Cerny en zonder Bazoer…waarom, lieten ze net heel goed zien.

  Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, vd Hoorn, Viergever, Tete; Serero, Klaassen, Gudelj; Cerny, Milik, Younes.
  Wissels: Boer, Van Rhijn, Riedewald, Bazoer, Sinkgraven, Schöne, Fischer

  Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Uvini, Thesker, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Cabral, El Azzouzi, Ede.
  Wissels: Stevens, Gutierrez, Zawada, Borven, Holscher, Van der Heyden, Van der Lely.


  ⚠️ Meld

 26. 😮 Bijzonder dat de link naar de situatie rond de Ajax-huurling ineens niet meer te vinden is….nou ja dan niet: voetbal en zonnestralen-tijd weer 8)

  Veel plezier menschen!


  ⚠️ Meld

 27. Een olderwetse pleelieste veuraf veur Derksen’s Muziek voor volwassenen van Donderdag as, de extra uutzending! :D:D

  TITELARTIEST
  Little by littleDusty Springfield
  You really got meEric Bibb
  I got you (I feel good)James Brown
  Honestly bluesKyla Brox
  Greetings (this is uncle Sam)The Monitors
  Running on back to youStevie Nimmo
  SubstituteThe Who
  Slow loveCharles Bradley
  I’ll be your mirrorThe Velvet Underground
  Cold cold feelingAlbert Collins
  San-Ho-ZayFreddy (Freddie) King
  Summer in the cityThe Lovin’ Spoonful
  Blue shadows fallingRichard Ray Farrell
  Working in the coalmineLee Dorsey
  Hickory windBuddy Miller & Lucinda Williams
  You better believe it babyJoe Tex
  UndoneBonnie Raitt
  Land of 1000 dancesWilson Pickett
  Gambler’s rollStevie Nimmo
  96 tearsThe Mysterians
  Don’t let me be misunderstoodSandy Coast
  In the openFreddy (Freddie) King
  I can’t turn you looseOtis Redding
  The love that we needHayes Carll
  Reach out I’ll be thereFour Tops
  Care of cell 44Colin Blunstone
  Happenings ten years agoThe Yardbirds
  Twist and shoutMel Brown
  The London boysDavid Bowie
  Love you more tonightStevie Nimmo
  Hang on to a dreamTim Hardin
  Ships passing in the nightRonnie Earl
  House of the rising sunEric Burdon
  Let me beAlbert Cummings  ⚠️ Meld

 28. er moet mij iets van het hart.
  scrollend door de diverse items, zie ik steeds dezelfde namen terugkomen.
  jammer, weinig aanwas en nieuwe forumisten
  tevens valt het mij op dat er weinig gereageerd wordt op de lopende topics en nieuwsfeiten.

  jammer.

  is de popuilariteit van dit eens zo sympathieke log tanende?

  een vraag, zomaar een vraag uit pure nieuwsgierigheid.


  ⚠️ Meld

 29. Nee. Wat mij betreft komen er weer net zo veel regeerders bij als vroeger een voor mij mogen er ook weer diverse onderwerpen aangesneden worden hoor. 🙂


  ⚠️ Meld

 30. Ik mis de keukentafel gesprekken die tante willie altijd met zichzelf voerde.
  iemand eniģ idee waar het beste mens gebleven is?


  ⚠️ Meld

 31. Wat een heerlijk weekend gaat dit worden met het mooie weer in het vooruitzicht.
  En ook lekker rustig nu Doeksen en zijn rapalje naar het Kaaystoterfestival zijn. 8):D


  ⚠️ Meld

 32. Vond de Youp wel leuk

  Hoog Sammy

  Dus de Ronde van Italië start in Apeldoorn, Leicester is voetbalkampioen van Engeland en Donald Trump wordt officieel presidentskandidaat in de VS. De wereld lijkt een beetje in de war. Dit las ik afgelopen donderdag allemaal op een zonovergoten terras in Antwerpen. Een leuke jonge moeder aan een tafeltje naast mij probeerde in vet Vlaams aan haar peuter van amper vijf uit te leggen wat Hemelvaartsdag betekent. Ze vertelde over Jezus, die eerst was opgestaan uit de dood en daarna als een soort Superman door het wolkendek was vertrokken. Ik zag een verbaasd jongetje dat zich duidelijk afvroeg of het wel goed ging met zijn moeder.

  ⤽Mama poedert haar neus iets te gulzig⤝, wilde ik tegen het manneke zeggen, maar ik hield me in.

  Door de leuke moeder dacht ik aan Jezus. Vroeger vond ik dat wel een mooie kerel. Hij vermenigvuldigde broodjes, preekte tegen vissen, liet lammen lopen en blinden zien. Wij zouden hem nu goed kunnen gebruiken. Zoveel ellende stroomt onophoudelijk uit mijn telefoon. Ik moet dat ding om het uur opladen om alle aanslagen en bombardementen te kunnen bijbenen. Dieptepunt van de week? Ik zag een radeloos schreeuwende man in het vluchtelingenkamp dat door Assad en zijn vriendjes meedogenloos was platgegooid. De man vroeg zich krijsend af waarom dit allemaal moest. Onschuldige vrouwen en kinderen. En volgens hem doet het westen niets. Dat is niet waar. Wij volgen het op onze telefoons. Bijna vierentwintig uur per dag zitten we daar op te turen. Hoe lang zal deze epidemie nog duren? Of gaan we hier gewoon mee door? Eeuwen lang koekeloeren naar onze mobieltjes. In het Duitse Augsburg worden de voetgangerslichten in de stoeprand ingebouwd. Hoef je niet op te kijken van je telefoon als je mag oversteken. Stoeplichten in plaats van stoplichten.

  Over vluchtelingen gesproken: Onze premier deze week nog gezien? Hij is naar Libië geweest. Als voorzitter van Europa scharrelde hij daar rond op een riante tweesterrencamping. Hij wilde even zeker weten dat die opgejaagde armoedzaaiers daar voorlopig blijven en geen aanstalten maken om onze kant op te dobberen. Hoogtepunt was het moment dat Mark bij mensen in hun tentje naar binnen ging. Wel eerst zijn schoenen uit. Held op sokken. Hij noemde hun minimale onderkomen heel enthousiast hun huisje en gedroeg zich bijna jaloers. Zo zou hij ook wel willen wonen. Hoewel? Geen open haard.

  De leuke moeder vertrok met haar verbaasde kind en haar plaats werd ingenomen door een aardige Belg, die wilde weten wanneer ik weer naar België kwam.

  ⤽In juni kom ik naar Leuven en Gent⤝, legde ik hem uit..

  ⤽Weet niet of wij dan kunnen⤝, glunderde de man, ⤽want dan is het EK-Voetbal en daar doet heel Europa aan mee. Behalve jullie en Vaticaanstad⤝. Of ik een pintje voor de troost wilde?

  Al snel zat ik weer op mijn telefoon. Net als de rest van het terras. De zon deed zinderend zijn best, maar niemand keek naar boven. Er waren belangrijker zaken. Yolanthe had een nieuwe tattoo, de ex van meneer Kaktus was van haar galstenen verlost en ik las dat het verkeer rond Beekse Bergen vastliep omdat daar onlangs een olifantje is geboren. Leuk dat zo??n beest niet beter weet en op een dag aan zijn moeder vraagt of die starende massa windjacks ??de jungle?? is. Vroeg me ook meteen af hoe het met de lease-panda??s in Ouwehands Dierenpark gaat. Komen daar wat mensen op af? Ik hoop het wel . Anders hebben ze de lange reis uit China helemaal voor niks gemaakt. En zou die ooit door Bokito besprongen dame haar vriend nog wel eens banaantje brengen?

  De zon bleef hard zijn best doen, maar niemand had het door. Iedereen staarde naar zijn telefoon. Opeens zag ik iets fantastisch. Een wat verwarde man had op vier mei een foto van zijn vlag, die halfstok hing, op Twitter gezet. Bij het plaatje stond Tuurlijk, zodat we wisten dat de man deugde. Eerst vond ik het belachelijk. Zielig zelfs. Maar die woorden neem ik terug. De man heeft gelijk. Niemand kijkt meer omhoog. Niemand ziet meneer De Wit zijn vlag. Dus hij moest hem wel op Twitter zetten!

  En misschien is Jezus onlangs teruggekeerd op aarde, maar heeft niemand dat gezien. Stond namelijk niet op Facebook.


  ⚠️ Meld

 33. De Politie van Oost Nederland heeft dinsdagmorgen op drie locaties in Zwolle met een aanhoudingsgroep verdachte personen opgepakt vanwege grootschalige georganiseerde hennepteelt. De invallen vonden in de vroege ochtend o.a. plaats bij de St. Josefkerk aan de Assendorperstraat.

  Assendörper, bennied’r nog:o


  ⚠️ Meld

 34. Column
  14 mei 2016
  Rotte Appels
  Natuurlijk jeukten mijn voeten toen ik las dat die aardige Frank de Boer de handdoek in de Arena had gegooid. Wat zou ik dat klusje graag van hem overnemen. Hoe? Simpel. Naar voren!!! Elke Ajacied die onder mijn leiding de bal terugspeelt op de keeper moet verplicht het hele wagenpark van de club wassen en iedereen die het waagt om meer dan drie keer in een wedstrijd de bal laf en veilig opzij te passen mag twee weken op de bank. En niet gewoon op de bank, maar verplicht naast Dennis Bergkamp en proberen hem aan het lachen te krijgen. Volgens mij een onmogelijke opgave. Als ik de nieuwe Ajax-coach ben gaan we weer foeballe. Wat dat is? Met een beetje risico zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken. We zijn klaar met het slow-motiondammen. Te lang hebben we naar veel te veilig condoomvoetbal zitten gluren. Of ik er zondag bij was in Doetinchem? Natuurlijk. Of ik teleurgesteld was? Nee, ik moest vooral lachen. Schitterend gebaar van de hemelse Johan Cruijff, die nummer veertien van De Graafschap het vonnis liet vellen. Heb na afloop wel het mobiele nummer van die Bryan Smeets opgevraagd zodat ik hem even stevig kon bedreigen. Je bent supporter of je bent het niet.

  Over bedreigen gesproken. Las iets over Christian Petermann, de fijnzinnige campagneleider van het Limburgse volkspartijtje van onze Jos van Rey. Christian heeft de Rotterdamse officier van justitie Anja Janssen-De Boer vergeleken met de beruchte SS-kampbeul Irma Grese. Dit deed de idioot op Twitter. Hij hoopte ook nog dat Anja diezelfde avond zou verongelukken. Het is natuurlijk geen echte bedreiging, maar ik begrijp heel goed dat Anja dit niet graag over zichzelf leest. Irma Grese was een gruwelijke dame die heerste in Auschwitz, Ravensbr?ck en Bergen-Belsen. Het OM heeft aangifte tegen Petermann gedaan. Ik denk dat hij zich gaat beroepen op vrijheid van meningsuiting. Hij gaat de rechter beloven dat hij Anja voortaan uitsluitend voor pedofiele geiteneuker zal uitmaken.

  Waarom Christian boos was op Anja? Zij had een milde strafeis van twee jaar onvoorwaardelijk uitgesproken tegen Jos van Rey, die deze week aan zijn vriend en aannemer Piet van Pol de opdracht heeft gegeven om op kosten van de gemeente Roermond een kleine gevangenis te bouwen. Voorwaarde is wel dat Jos vanuit de gevangenis gewoon kan doorwerken. Net als collega Willem Holleeder, die het de afgelopen tijd in Vught ook nog knap druk schijnt te hebben gehad. Willem blijkt een echte familyman.

  Door dit soort berichten had ik een heerlijke week. Helemaal toen ik las dat de top van Volkswagen zichzelf heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat ze brandschoon uit de sjoemelsoftware-affaire zijn gekomen. Zo fijn voor deze mannen. Dan ga je verder lekker door het leven en neem je flierefluitend je bonus in ontvangst. Verder maakten ze bekend dat er binnenkort twee nieuwe Volkswagens op de markt komen. De Blatter en de Platini. Schoner dan schoon en nul uitstoot.

  En we hadden natuurlijk vrouwen- en homomagneet Douwe Bob met zijn onweerstaanbare knipoogje. Als ik iemand de winst gun is hij het. Dan mogen wij het volgend jaar organiseren en wordt Amsterdam overspoeld door een krijsende menigte zwaainichten. Als dat geen feest is.

  En Connie Palmen weer een prijsje. Ze nam de 50.000 euro heel devoot in ontvangst. Ik dacht alleen maar: wat kan bescheidenheid toch mooi vals zijn. En wat kan ik toch slecht tegen amateurtoneel.

  Wel lekker dat het weer weer omslaat. Er wordt een witte Pinksteren verwacht en dat is goed voor kunstliefhebbers. Ik bedoel eigenlijk de kunstbezitters. Dat hoeven niet altijd liefhebbers te zijn. De meesten zien hun kunst als belegging. Appeltjes voor de dorst. Ik doel in dit geval inderdaad op de getroffen bezitters van een kwastwerkje van Karel Appel. Bij warm weer schijnen die schilderijen heel stroperig van de muur te druipen. De plakkaten verf donderden met kilo??s tegelijk op de grond. Zichzelf schillende Appeltjes. Zie opeens een meneer in dat nieuwe loft van vijfentwintig miljoen aan de Amsterdamse Dam en dat op een mooie zomermiddag al zijn Appels beginnen te druppelen. Maar het kan de man niks schelen. Hij is zielsgelukkig. Hij heeft namelijk net gehoord wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Wie dat is? Jari Litmanen. De enige echte.  ⚠️ Meld

 35. @ Joppuh en geestverwanten (ik ga, zeker, in het begin ook luisteren)

  Gister op DWDD, bericht van Joop…onderstaande tekst komt ook van http://www.joop.nl

  Eindelijk: een radiostation voor oude witte mannen

  Het is een van de meest achtergestelde groepen in de samenleving, en vooral in de media: oude witte mannen. Je ziet ze nergens, je hoort ze niet en hun smaak komt nooit aan bod. Mediamagnaat Harry de Winter gaat dat onrecht bestrijden met 40UP, een online radiostation. De dj??s van het station zijn grote namen als Johan Derksen, Robert ten Brink, Jan Donkers en Felix Rottenberg. Harry de Winter, die al jaren 40UP feesten in het land organiseert, benadrukte tijdens de presentatie van zijn zender bij DWDD dat hij vrouwen niet wil uitsluiten, al zijn mannen volgens hem wel vanzelfsprekender dj??s omdat ze meer naar de muziek luisteren en vrouwen meer naar de teksten. Ook Johan Derksen is niet principieel tegen het toelaten van vrouwen op de zender. Al kent hij geen vrouwen met een goede muzieksmaak. [/u]⤽Dit land hunkert naar een radiostation als 40UP⤝.

  Neil Young zong het al in 1972:

  Old man take a look at my life I??m a lot like you I need someone to love me the whole day through


  ⚠️ Meld

 36. Hogeschoolsatire
  Youp van ??t Hek
  21 mei 2016
  youpvanthek0
  ⤸Neem nou Sylvana⤝, mokte de intens verdrietige FC Twente-supporter, ⤸zij degradeert gewoon zichzelf door met een paar van die domme Erdoganzen in zee te gaan en het oppakken van die Ebru Umar te begrijpen. Dat is een bewuste keuze, maar ons cluppie wordt gedwongen teruggezet naar de Sahara van het Betaalde Voetbal. Als straf. Omdat we ons hebben laten besturen door twee plaatselijke megalomane Blattertjes.

  Volgend jaar mogen we op vrijdagavond uit naar Oss en worden de spelers na afloop geïnterviewd door Hans Kraay junior. Dat is nog de grootste straf. En dat wordt dan weer uitgezonden bij SBS of op een of andere waxinezender van Fox Sports. Hoe diep kan je zinken? En Grolsch is ook al in Japanse handen!

  Ik kwam die Sylvana trouwens net tegen op de Oude Markt. Achter haar liepen die twee Nederturken van DENK, dat na de volgende verkiezingen gewoon DACHT heet. Ze ging boerka??s passen en vroeg of ik een winkel wist waar ze die dingen verkochten. Ik zei dat ze daarvoor in de feestartikelenwinkel moest zijn. We zijn Tukkers! Op de afdeling Carnaval. Achterin de winkel. Naast de zwartepietenpakken! Kon ze niet om lachen.

  Ze hoorde me trouwens niet eens. Ze was aan die twee handlangers van de dictator aan het uitleggen waarom ze deze zomer naar China op vakantie gaat. Volgens Sylvana een overzichtelijk land omdat je gewoon weet wat je wel en niet mag twitteren. App je iets wat het Chinese regime niet prettig vindt dan word je opgepakt. Dat soort duidelijkheid daar is ze gek op! En als haar reis naar China niet doorgaat, dan wil ze misschien wel naar Rusland. Daar zit namelijk Poetin, ook een leider waar ze dol op is. Een duidelijke man, vaderlandslievend. Hij houdt van zijn volk en zijn sporters. Hij helpt de atleten op alle mogelijke manieren om medailles te halen. En die Maduro van Venezuela vond ze ook een democraat in hart en nieren. Ik zou zo cabaretier kunnen worden en dan de hele dag dit soort geitenneukersongein via de VARA lozen. Volgens die Matthijs van Nieuwkerk betalen die socialisten redelijk tot goed.⤝

  Hier moest de supporter zelf smakelijk om lachen en vervolgde: ⤸Hoewel? Bij die rooien gebeurt ook wel eens iets goeds. Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag om precies te zijn, heb ik eindelijk weer eens een echte cabareti?re op de buis gezien. Satire van de bovenste plank. Een zekere Halina speelde een zogenaamde OK-vrouw. Ongewenst kinderloos. Hilarisch. Sterker dan Koot & Bie in hun beste dagen. Ze speelde in een fantastische nepdocumentaire. Ik kreeg tijdens het kijken heimwee naar zowel Jiskefet als Arjan Ederveen. Halina parodieerde op perfecte wijze een doorgeslagen actreutel 2.0, die alleen maar acteerde of aan de meest stompzinnige rubrieken in damesbladen en televisieprogramma??s meedeed. En ze had dus een zogenaamd probleem: ze was nu 40 en wilde eigenlijk wel een kindje. Daar moest ze echter voor neuken en daar had ze door haar prachtige carri?re geen tijd voor. Ze had niet eens tijd om een goeie stier te zoeken. Druk, druk, druk. Het eerste gaatje in haar agenda was op 11 juni 2019 tussen vier en half vijf. Die Halina speelde deze treurneus ronduit briljant.

  De wereld van de BN??ers werd ook nog prachtig voor lul gezet. Zo vierde ze haar veertigste verjaardag met zogenaamde vriendinnen en die deden of ze twaalf was geworden. En daar was zij dan weer door ontroerd. Ook dat speelde ze glorieus. Net als het gesprek bij een of andere gemacrameede therapeute van wie ze een brief aan haar nog niet verwekte kind moest schrijven. Zelden zag ik een polderster zo geestig geparodieerd. Helemaal toen ze met een taxi werd opgehaald bij een geitenboerderij waar ze met wat kinderen had gespeeld en uit het raam van de wegrijdende auto iets riep over quality time. Ik keek het programma met mijn demente tante uit Glanerbrug en die dacht dat het allemaal echt was. Die had niet door dat het hogeschoolsatire was. Dan maakte het ook wel weer lollig. Mijn tante wist niet beter dan dat het een serieus probleem was. Bij de aftiteling was de conclusie van mijn tante overduidelijk: Dat mokkel moest geen kinderen nemen. En dat zei ze namens dat nog niet verwekte kind. Nee dat moest Sylvana niet doen!⤝


  ⚠️ Meld

 37. Kreeg net een parkeerboete van E 61 ad Rhijnvis Feithlaan. Ik moest een pakje afhalen en ben daarvoor ca 1 minuut binnen geweest (dat hebben de parkeerwachters gezien). Bovendien is daar NERGENS zichtbaar dat het betaald parkeren is!


  ⚠️ Meld

 38. Achabar naar Zwolle, voor PEC ben ik er blij mee maar voor Feyenoord vind ik het jammer. Ik begrijp ook net dat hij niet meer speelminuten kreeg maar dek dat Ron Jans een goede trainerT voor hem is en dat hij hier goed zal presteren. Hopelijk niet tegen ons dan!;)


  ⚠️ Meld

 39. Dick, als je nog eens een potje tegen mij schaken wilt, misschien lukt dat a.s. zaterdagmiddag. Dan ben ik bij het XXL-schaakbord op het broerenkwartier.
  foto’s van de 14de[/url]


  ⚠️ Meld

 40. Bedankt voor de uitnodiging. Zag het eerder op foto bernard; wat een hartstikke leuk initiatief! Wij gaan zaterdag bij WVF kijken, zou er misschien even tussenuit kunnen. Dat potje zou dan vast ook niet lang duren. Maar ik vrees dat jouw niveau mijlen ver boven dat van mij uitsteekt. Alleen vwb schaken he. 😉

  Alle succes, vanzelfsprekend!


  ⚠️ Meld

 41. Dat weet ik zo net nog niet. De lengte van een partij zegt niet heel veel over een eventueel krachtsverschil.Een keer per jaar doe ik een simultaan op de maandagmiddagschaaksoos in Stroomberg. Vaak veeg ik de sterkere spelers er zo vanaf en blijf ik met de zwakkere maar aanmodderen.
  Maar je ziet maar. We staan er in principe om de veertien dagen.


  ⚠️ Meld

 42. Ok bernard, zo vaak! Ben zelf ook wel van een beetje tempo er in. Dat krijg je met ongeduldige mensen. Zal het eens in de agenda zetten. 4 juni kan ik niet: 18/6 of 2, 16, 30 juli zaterdagmiddag broerenkwartier.
  Bedankt voor de tip in elk geval.


  ⚠️ Meld

 43. Doofpot
  Youp van ??t Hek
  Best moeilijk een column schrijven terwijl Jeroen en Matthijs al met vakantie zijn. Ingewikkeld om een eigen mening te vormen zonder de vertrouwde hulp van Peter R. de Vries, Frits Wester en/of onze nationale polderdandy Jort Kelder. Plus natuurlijk al die andere deskundigen uit de kleine, overzichtelijke televisiegenieke meningenmeute. Geen idee bijvoorbeeld wat ik nu moet vinden van de schamele ontslagvergoeding van Louis van Gaal en de achterbakse aanstelling van zijn vroegere leerling José Mourinho. Puur verraad?
  Wat vindt Peter als gediplomeerd voetbalmakelaar en persoonlijke vriend van Louis daarvan? Peter help mij. Ik mis je deskundigheid. En heeft hij ook het gerucht gehoord dat bij Ajax niet alleen Peter Bosz aanschuift in de top, maar dat er meer aan de hand is? Dat directeur Marc Overmars, veruit de zuinigste krent van de Amsterdamse club, binnenkort wordt vervangen door Jordi Cruijff, de zoon van de goddelijke Johan. Gaan ze dan eindelijk het snurkende saldo van honderd miljoen aanspreken en een paar voetballers kopen? Het is maar een suggestie. Ajax is toch een voetbalclub en geen bank? Graag had ik gehoord wat Peter R. hiervan vindt zodat ik daarna zelf ook een mening kan vormen. Nu spartel ik maar wat in het diepe. Heb geen enkel houvast.
  Zo mis ik ook Frits Wester, die mij bij Pauw genuanceerd had kunnen bijpraten over de commissie-Oosting. Nu ben ik geneigd om heel kort door de bocht die arme Marten Oosting uit te schelden voor laffe bejaarde omdat hij niet de ballen had om dat hele ministerie van die treurige sorryzegger Ardje van der Steur een beetje stevig door elkaar te schudden. Wat een slap rapportje over ambtelijk geklungel. Ik wil gewoon een snoeihard verslag van de feiten. Dat de hele bonnetjesaffaire één grote smerige stinkende doofpot is en dat er in alle tapijten in alle kamers van het ministerie enorme bobbels zitten door al het vuil dat eronder geveegd is? Dat die droeve justitiebaas Pieter Cloo helemaal niet vergeten is dat iemand hem verteld had dat hij wist waar het bonnetje te vinden was. Op die positie vergeet je dat toch niet? Dan heb je namelijk zwaar alzheimer en korsakov tegelijk.
  Pietertje heeft gewoon bewust niet gezocht en deed dat in opdracht van Van der Steur, Teeven, Rutte, Opstelten, Zijlstra en nog een stuk of wat maffiosi uit de VVD-top. Graag had ik mijn mening getoetst aan die van Frits Wester. De bonnetjesaffaire wordt nu keurig afgesloten en we horen er niets meer over. Verpletterende stilte. Waar is in deze zaak de vroeger zo linkse en strijdbare PvdA eigenlijk? Wat vindt Samsom? Diederik beweegt niet. Te breekbaar. En Lodewijk Asscher? Die was druk met belangrijker zaken. Hij liep deze week vrolijk rond op een treurig strandje bij Almere om tijdens Libelle??s Zomerweek met roedels kortgeknipte provinciemutsen op de foto te gaan. Moet ook gebeuren. First things first . Vraag me af of Rutte en Asscher dit weekend hun ervaringen gezellig uitwisselen. Effe lekker klessebessen. Lodewijk over zijn Libelle-ervaring en Mark ging onlangs los bij De Toppers. Moet nog steeds denken aan dat lullige strikje dat de premier bij die gelegenheid droeg. Wat vond zijn vriend Jort daarvan? Door de vakantie van DWDD en Pauw weet ik dat dus niet.
  Ben wel blij dat ik niet de enige ben die de programma??s mist. Onze nationale twitterkabouter Ronald Plasterk heeft daarover ook een tweetje op het net gekotst. Zo blij mee. Maar bij Ronald is het wel een beetje dubbel. Mist hij de programma??s omdat hij als kijker en politicus een liefhebber is van het actuele debat of vindt hij het vervelend dat hij een aantal weken nergens op de televisie aan kan schuiven? Ik vrees het laatste.
  Als de lieverd twee dagen niet in beeld is dan gaat hij twitteren. Zoals laatst bij Van Rey. Ging hij op Twitter vertellen dat Jos zat te jokkebrokken. Maar dat was nergens voor nodig. Jos kan namelijk heel goed zijn eigen graf graven. Dat liet hij deze week weer eens zien. Zoals wij allen weten wordt hij verdacht van Limburgse zaken, oftewel gesjoemel met een zachte g. En wie kwam hem op de rechtbank bemoedigend de hand schudden en een hart onder de riem steken? Joep van den Nieuwenhuyzen persoonlijk. Dan heb je geen columnist meer nodig


  ⚠️ Meld

 44. O ja, Joep van de Nieuwenhuizen… Die leeft ook nog. Heb van hem nog geld tegoed. Ik kende hem niet toen hij het in een ver verleden voor het zeggen kreeg bij HCS waar ik aandelen in had omdat ik dat een goed bedrijf vond. Een jaar later was het failliet…


  ⚠️ Meld

 45. ‘Voormalig FIFA-coryfeeën staken 71 miljoen in eigen zak’

  Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het corruptieschandaal rond de FIFA. Voormalig voorzitter Sepp Blatter, secretaris-generaal Jerome Valcke en financieel verantwoordelijke Markus Kattner hebben tussen 2010 en 2015 ruim 71 miljoen euro uit de FIFA-pot gehaald. Dit melden advocaten van de wereldvoetbalbond na een intern onderzoek

  De drie voormalige topbestuurders van de FIFA zouden zichzelf en elkaar jaarlijks forse salarisverhogingen hebben gegeven, WK-premies hebben toebedeeld en andere bonussen onder elkaar hebben verdeeld.

  Volgens de FIFA was er sprake van een gecoördineerde werkwijze bij het drietal, dat vanwege het corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond eerder al moest opstappen. Al deze financiële toeslagen voor het trio kwamen niet overeen met de cijfers in de officiële stukken.

  De FIFA heeft de resultaten van het interne onderzoek aan het Openbaar Ministerie in Zwitserland overhandigd. Ook zal de wereldvoetbalbond de Amerikaanse justitie op de hoogte stellen. Beide instanties doen onderzoek naar de malversaties bij de FIFA.

  Het nieuws komt naar buiten daags nadat de Zwitserse justitie opnieuw een inval had gedaan bij het hoofdkantoor van de FIFA in Z?rich.  ⚠️ Meld

 46. Dost naar Feyenoord?

  Van Geel terug naar Willem II?

  Gerard Nijkamp TD Feijenoord?

  Art Langeler TD PEC?

  Rooie Koeman naar Everton?

  Zlatan naar Man Utd?

  KJ naar Ajax?  ⚠️ Meld

 47. Vind ém wel goed…

  Youpieee

  Foutlander

  Dieuwertje belde. Of ik zin had in een schnabbeltje? Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal. Er was plotseling een vacature. Zij noemde het riante salaris en zei dat ik een deel van dat bedrag moest zien als reputatieschadevergoeding. Want je bent wel besmet als je het vroeger oh zo onschuldige kinderklusje gaat klaren. Racist is het minste dat je via de asociale media naar je schoensmeerkop geslingerd krijgt. En daar moet je wel tegen kunnen. De laatste hoofdpiet, een keurige Haarlemse cricketer, is afgelopen week in een twitterdiscussie verzeild geraakt en heeft op een gegeven moment een opponent voor kankerlul uitgemaakt. Je past je snel aan aan de internethooligans. Hij moet binnenkort bij Sinterklaas komen en de goedheiligman heeft al laten weten dat de roe hem niet zal sparen.

  Vrees echter dat de historisch goed onderlegde ex-hoofdpiet de Sint er dan fijntjes op zal wijzen dat de oude bisschop zelf oorspronkelijk uit het Turkse Myra komt en dus verantwoordelijk kan worden gehouden voor de Armeense genocide. Dus als Piet Sint was zou hij een beetje dimmen. Als hij Sinterklaas dit ook nog eens in het Duits onder zijn baard wrijft is het helemaal goed. Genocide in het Duits klinkt nou eenmaal zoveel lekkerder.

  Het aanbod van Dieuwertje klonk aanlokkelijk. Eerlijk gezegd kan ik na wat financiële tegenslag wel wat extra pepernoten gebruiken. Heb namelijk net een nieuwe auto besteld en die wordt binnenkort bij mij afgeleverd. Ik heb gekozen voor een hagelwitte Mitsubishi Outlander. Toen ik een vriend vertelde dat ik deze benzineslurper besteld had vroeg hij of ik al lang erectieproblemen had.

  ⤸Cocaïnewit⤝, knipoogde de autoverkoper toen ik mijn keuze bekend maakte. Hij wees mij er wel op dat het een auto is waarmee je door de politie wat vaker langs de kant van de weg wordt gezet omdat het een

  gewild criminelenspeeltje is. De politie wil graag weten hoe je er aan komt en hoe je hem gefinancierd hebt.

  ⤸Maar u bent oud en blank en kaal⤝, had de verkoper naar mij gelachen, ⤸en dan is de kans een stuk kleiner dat u aangehouden wordt⤝.

  Maar als hoofdpiet in een SUV sta je drie keer per dag op de vluchtstrook aan een agent uit te leggen dat je dat protserige kreng eerlijk verdiend hebt. Voordeel is wel dat je een keer excuses van Ardje van der Steur krijgt. Voor Ardje is dat niks bijzonders. Hij zit op een excuusgemiddelde van een keer per dag. Las nu weer dat hij als minister in de gemeente Zoetermeer reclame heeft gemaakt voor KPN. Hoezo? Waarom? Daarvoor gaat hij ongetwijfeld ??sorry?? zeggen. Er gaat ook een gerucht dat hij met een slokje op de cr?che op zijn ministerie ??de oude werkkamer van Joris Demmink?? heeft genoemd. Gaat hij vast en zeker ook nog verontschuldigingen voor aanbieden.

  Terug naar de vraag van Dieuwertje. Wil ik fout zijn in de vrede? Want dat ben je wel als hoofdpiet. Mits ik als roetmoppenchef eigenhandig hervormingen doorvoer en er persoonlijk voor zorg dat ik binnen vijf jaar word opgevolgd door een blauw geschilderde Sylvana. Dan heeft de Sint een vrouw aan het hoofd van zijn pietenbrigade, dus dan kunnen ook de feministes dik tevreden zijn. Dan komt de vraag: moet de Sint ook niet vervangen worden door een vrouw? Of zullen we beginnen met een omgebouwde kerel die graag een jurk draagt? En moet de Sint niet jaarlijks beginnen met zijn excuses aan te bieden voor het slavernijverleden? En als hij dan toch bezig is kan hij misschien meteen afstand nemen van de duizenden Roomse wriemelpriesters en frunnikbisschoppen.

  Is er langzamerhand nog iemand die zin heeft in Sinterklaas? Ooit was het een kinderfeestje. Een sprookjesfiguur die met zijn paard over het dak reed en samen met zijn pieten cadeautjes door rokende schoorstenen gooide. Cadeautjes die niet verbrandden, maar keurig in de juiste schoentjes vielen. Dat was het. Nu is het besmet, bezoedeld en eigenlijk is alle lol er af. Niemand gelooft er nog in. Nog even en je ziet in zacht maanlicht dat de goedheiligman zich wanhopig verhangen heeft in een boom. Tegen de stam zit een snikkende Pietje Paniek, die zijn wangen wit gehuild heeft. Hij was de laatste die Sint trouw was gebleven.

  Dieuwertje belde, maar ik was in gesprek met de Mitsubishi-dealer. Heb de Outlander toch maar afgebeld.  ⚠️ Meld

 48. Vind em wél leuk…The Youp of the week 😀

  Foutlander

  Dieuwertje belde. Of ik zin had in een schnabbeltje? Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal. Er was plotseling een vacature. Zij noemde het riante salaris en zei dat ik een deel van dat bedrag moest zien als reputatieschadevergoeding. Want je bent wel besmet als je het vroeger oh zo onschuldige kinderklusje gaat klaren. Racist is het minste dat je via de asociale media naar je schoensmeerkop geslingerd krijgt. En daar moet je wel tegen kunnen. De laatste hoofdpiet, een keurige Haarlemse cricketer, is afgelopen week in een twitterdiscussie verzeild geraakt en heeft op een gegeven moment een opponent voor k*nkerl*l uitgemaakt. Je past je snel aan aan de internethooligans. Hij moet binnenkort bij Sinterklaas komen en de goedheiligman heeft al laten weten dat de roe hem niet zal sparen.

  Vrees echter dat de historisch goed onderlegde ex-hoofdpiet de Sint er dan fijntjes op zal wijzen dat de oude bisschop zelf oorspronkelijk uit het Turkse Myra komt en dus verantwoordelijk kan worden gehouden voor de Armeense genocide. Dus als Piet Sint was zou hij een beetje dimmen. Als hij Sinterklaas dit ook nog eens in het Duits onder zijn baard wrijft is het helemaal goed. Genocide in het Duits klinkt nou eenmaal zoveel lekkerder.

  Het aanbod van Dieuwertje klonk aanlokkelijk. Eerlijk gezegd kan ik na wat financiële tegenslag wel wat extra pepernoten gebruiken. Heb namelijk net een nieuwe auto besteld en die wordt binnenkort bij mij afgeleverd. Ik heb gekozen voor een hagelwitte Mitsubishi Outlander. Toen ik een vriend vertelde dat ik deze benzineslurper besteld had vroeg hij of ik al lang erectieproblemen had.

  ⤸Cocaïnewit⤝, knipoogde de autoverkoper toen ik mijn keuze bekend maakte. Hij wees mij er wel op dat het een auto is waarmee je door de politie wat vaker langs de kant van de weg wordt gezet omdat het een

  gewild criminelenspeeltje is. De politie wil graag weten hoe je er aan komt en hoe je hem gefinancierd hebt.

  ⤸Maar u bent oud en blank en kaal⤝, had de verkoper naar mij gelachen, ⤸en dan is de kans een stuk kleiner dat u aangehouden wordt⤝.

  Maar als hoofdpiet in een SUV sta je drie keer per dag op de vluchtstrook aan een agent uit te leggen dat je dat protserige kreng eerlijk verdiend hebt. Voordeel is wel dat je een keer excuses van Ardje van der Steur krijgt. Voor Ardje is dat niks bijzonders. Hij zit op een excuusgemiddelde van een keer per dag. Las nu weer dat hij als minister in de gemeente Zoetermeer reclame heeft gemaakt voor KPN. Hoezo? Waarom? Daarvoor gaat hij ongetwijfeld ??sorry?? zeggen. Er gaat ook een gerucht dat hij met een slokje op de cr?che op zijn ministerie ??de oude werkkamer van Joris Demmink?? heeft genoemd. Gaat hij vast en zeker ook nog verontschuldigingen voor aanbieden.

  Terug naar de vraag van Dieuwertje. Wil ik fout zijn in de vrede? Want dat ben je wel als hoofdpiet. Mits ik als roetmoppenchef eigenhandig hervormingen doorvoer en er persoonlijk voor zorg dat ik binnen vijf jaar word opgevolgd door een blauw geschilderde Sylvana. Dan heeft de Sint een vrouw aan het hoofd van zijn pietenbrigade, dus dan kunnen ook de feministes dik tevreden zijn. Dan komt de vraag: moet de Sint ook niet vervangen worden door een vrouw? Of zullen we beginnen met een omgebouwde kerel die graag een jurk draagt? En moet de Sint niet jaarlijks beginnen met zijn excuses aan te bieden voor het slavernijverleden? En als hij dan toch bezig is kan hij misschien meteen afstand nemen van de duizenden Roomse wriemelpriesters en frunnikbisschoppen.

  Is er langzamerhand nog iemand die zin heeft in Sinterklaas? Ooit was het een kinderfeestje. Een sprookjesfiguur die met zijn paard over het dak reed en samen met zijn pieten cadeautjes door rokende schoorstenen gooide. Cadeautjes die niet verbrandden, maar keurig in de juiste schoentjes vielen. Dat was het. Nu is het besmet, bezoedeld en eigenlijk is alle lol er af. Niemand gelooft er nog in. Nog even en je ziet in zacht maanlicht dat de goedheiligman zich wanhopig verhangen heeft in een boom. Tegen de stam zit een snikkende Pietje Paniek, die zijn wangen wit gehuild heeft. Hij was de laatste die Sint trouw was gebleven.

  Dieuwertje belde, maar ik was in gesprek met de Mitsubishi-dealer. Heb de Outlander toch maar afgebeld.  ⚠️ Meld

 49. VOOR!

  Ook op ’t Pol log

  én een permanente véél duidelijker link op de hoofdpagina.
  Algemene Logs

  Bijvoorbeeld gekleurd op dezelfde plek:
  “Een goed gesprek” (ipv CL)  ⚠️ Meld

 50. Het houdt nooit op… niet vanzelf!

  [ur=http://nos.nl/artikel/2110070-nieuwe-beschuldigingen-tegen-infantino.htmll]Infantiele Infantino[/url]


  ⚠️ Meld

 51. Oh, d’r wel eens 1 van bij onze zoons in zitten. Zouden ze toch nog tussen de hout’n paal’n mogen spelen.

  Maar wel erg triest zeg!
  Zijn er al (bijvoorbeeld bestuurlijke) signalen of men gelooft in de toekomst? Ook zonder jeugd.


  ⚠️ Meld

 52. Bizar, bron Joop.nl

  Nederlandse vrouw in cel Qatar na verkrachting

  Een Nederlandse vrouw wordt al sinds maart vastgehouden in Qatar, nadat zij in de hoofdstad Doha verkracht zou zijn. Dat meldt Metro vrijdag. Het gaat om de 22-jarige Laura de B. uit Utrecht die daar met een vriendin op vakantie was. De B. denkt dat bij het uitgaan iets in haar drankje is gedaan, waarna ze in een voor haar vreemd appartement wakker werd

  De B. ging die ochtend direct naar het politiebureau om aangifte te doen, maar behalve de dader werd ook zijzelf aangehouden. Voor de wet in Qatar is De B. namelijk niet alleen het slachtoffer, maar wordt zij er bizar genoeg óók van beschuldigd buitenechtelijke seks te hebben gehad. Als zij schuldig bevonden wordt, kan zij een gevangenisstraf van één tot drie jaar opgelegd krijgen.

  Metro sprak met de Nederlandse advocaat Brian Lokollo die De B. bijstaat, omdat zij in Qatar zelf tot voor kort geen juridische bijstand kreeg. Volgens de advocaat overheerst momenteel de schaamte bij de vrouw:

  Ze heeft het idee dat als ze terug naar Nederland komt, iedereen haar met de nek aan zal kijken, terwijl zij zelf het slachtoffer is.
  Het geheel is volgens Lokollo ??een traumatische ervaring??. Ten eerste zijn alle zittingen in het Arabisch, een taal die de vrouw niet spreekt. Daarnaast zou zij onder druk zijn gezet papieren te ondertekenen, waarvan wordt vermoed dat het om een schuldbekentenis gaat. Daar komt nog bovenop dat de familie van de dader haar lastigvalt en eist dat zij en de man trouwen, omdat dat de enige manier zou zijn om hem vrij te krijgen.

  De Nederlandse ambassade in Doha weet van de zaak, maar volgens De B. verleent de ambassade nauwelijks hulp. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte, maar zegt zich niet te kunnen mengen in de rechtsgang aldaar. Daphne Kerremans, woordvoerder van het ministerie laat weten:

  We hebben haar een lijst met advocaten gegeven, hebben haar meerdere keren bezocht en hebben haar haar koffer gebracht. We hebben begrepen dat ze nu zelf een advocaat heeft gekozen, maar daar hebben we nog geen contact mee gehad.
  Maandag 13 juni zal De B. opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. Zij heeft echter geen idee of het een nieuwe hoorzitting is, of dat zij een vonnis te horen krijgt. Volgens de advocaat tast de vrouw volledig in het duister over de formulering van de aanklacht en of ze van nog meer zaken verdacht wordt. Ook op Buitenlandse Zaken is dat niet duidelijk:

  Het verweer van de verdachte is dat de vrouw vrijwillig seks met hem heeft gehad en dat ze er zelfs geld voor heeft gevraagd, dus het onderzoek is nog in volle gang. We moeten afwachten hoe de zitting van maandag verloopt.


  ⚠️ Meld

 53. Opname by Youp

  ⤽U moet het me nog een keer rustig uitleggen⤝, zei de aardige psychiater op zachte toon tegen de verwarde patiënt, ⤽nu haalt u te veel zaken door elkaar⤝.

  De man stak van wal: ⤽Het is heel simpel dokter. Er was een minister en die ging in debat met de Kamer, het parlement dus. En dat debat ging over een brief die de voorganger van die minister naar de Kamer had gestuurd. Maar die brief had hij niet zelf geschreven. Die had hij in elkaar geflanst met een Kamerlid. Het Kamerlid stuurde dus eigenlijk een brief aan zichzelf. Dan wist de minister wat het Kamerlid zou gaan vragen en het Kamerlid hielp hem met wat hij moest antwoorden. U denkt dat dit tegen de democratische basisregels is, maar er zijn verzachtende omstandigheden. De minister was op leeftijd en inmiddels heel erg vergeetachtig en het Kamerlid was een sneue brekebeen met een overvloed aan ambitie. De hele affaire ging allemaal over een bonnetje dat een bedrag vertegenwoordigde van meer dan vier miljoen euro. Dat bonnetje was zoek. Zoek is een beetje groot woord in dit geval. Het was niet zoek, maar het mocht niet gevonden worden. Dus er werd gewoon niet naar gezocht. Dat heet zoek. Dat had weer te maken met de rechterhand van de minister: de staatssecretaris om precies te zijn. Hij moest verdoezelen wat een officier van justitie lang geleden geregeld had met een stevige drugscrimineel. Sappig detail: de staatssecretaris en de officier van justitie waren dezelfde personen. De officier van justitie was inmiddels namelijk de staatssecretaris.

  De hele zaak liep niet goed af. Het bonnetje werd gevonden omdat het gewoon niet zoek was en de liegende minister en de jokkende staatssecretaris konden opzouten. De minister ging naar een tehuis voor oude, vergeetachtige ministers en de staatssecretaris werd weer Kamerlid. De brekebeen met te veel ambitie die de minister had geholpen met de brief werd de opvolger van de oude minister. Dat vond hij uiteraard geweldig. Maar nu kwam er een probleem. Op een dag werd bekend dat de zaak ingewikkeld in elkaar stak. De vergeetachtige minister had gekonkeld met het Kamerlid en daar moest zijn opvolger verantwoording voor afleggen. In de Tweede Kamer uiteraard. Maar de opvolger van de minister was dus ook dat Kamerlid dat de zacht dementerende minister toen had geholpen met zijn brief. Hoe kwam hij daar uit? Dat ging heel simpel. Het voormalige Kamerlid, de huidige minister dus, zocht vorige week contact met de fractie van zijn liberale partij en overlegde hoe ze dit in de Kamer zouden behandelen. De Kamerleden zouden zeggen dat dit volstrekt normaal is in een democratie. Een van die Kamerleden was trouwens de ex-staatsecretaris, die eerder in deze klucht de dienstdoende officier van justitie was. De officier van het bonnetje dat niet zoek was, maar niet gevonden mocht worden en daarom dus zoek was. Inmiddels heeft de minister gezegd dat hij als Kamerlid te ver is gegaan door namens de toenmalige minister een brief aan zichzelf te sturen en de Kamer heeft zijn excuses deze week aanvaard. Dat is een routineklusje voor de Kamer omdat de minister om het uur sorry zegt. Dat de Kamer de excuses van de minister heeft aanvaard was trouwens afgesproken in het vooroverleg tussen de minister en de fractie. Ook de ex-staatssecretaris en vroegere officier van justitie kon hier helemaal in vinden. De coalitiegenoot van de partij van de minister had al beloofd geen amok te maken. Best wel ingewikkeld omdat die partij vroeger principieel en links was. En graag een behoorlijk grote muil mocht opzetten tegen landen waar zaken niet deugden. Dat lieten ze nu even zo. Maar u hoort dokter, het verhaal is eigenlijk heel simpel⤝.

  De psychiater keek de man lang aan en zei toen zach: ⤽U bent inderdaad behoorlijk in de war. Ik vrees dat we u moeten opnemen!⤝

  ⤽Dat hoeft niet dokter⤝, lachte de patiënt, ⤽ik heb het gesprek al opgenomen. Met mijn iPhone om precies te zijn. Dat willen eigenlijk alle patiënten weet u dat? En dit gesprek zet ik op het internet of het wordt een stukje in de NRC⤝.

  De dokter keek verdrietig voor zich uit en mompelde: ⤽Ik geloof dat ik patiënt ben!⤝.

  Waarop de patiënt zei: ⤽Dat kunt u zo de politiek in”


  ⚠️ Meld

 54. Ik gun het ze van harte. Die supporters en het interim bestuur hebben daar de laatste tijd keihard voor geknokt. Zij verdienen dit! Zo’n club had toch ook nooit verloren mogen gaan…


  ⚠️ Meld

 55. Was te verwachten met al die trollen hier. Het oude WLZ is compleet verziekt door treurige mensen zonder een echt leven. Ook valt me op dat WLZ niet meer zo up2date is als eerder. Om beide redenen ben ik hier bijna nooit meer. Fijne zomer allemaal!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.