Casper Braat en Pim Muis in één expositie

Zwolle – Vanaf zondag 10 april is er een nieuwe expositie te zien in Het Langhuis. Het duo Casper Braat en Pim Muis krijgt voor een maand de expositieruimte tot beschikking.

langhuis_copy.jpg 

Een terugkerend element in het werk van Braat is zijn fascinatie voor de massacultuur en massaproductie. Ook andere kenmerken van de westerse cultuur, zoals de ‘celebrity cultus’ zijn onderwerpen die vaak in zijn werk terugkomen. Muis studeerde in 2015 af aan de AKI te Enschede en viel op met zijn verrassende installaties en beeldhouwwerken. Voor de expositie in Het Langhuis creëert hij een samensmelting van een aantal beelden tot een installatie.

Door de samensmelting van zijn oude beelden creëert Muis een samenvatting van zijn eerdere werken. Hij zet zijn ideeën om in tot verbeelding sprekende objecten zonder zich te committeren aan een bepaald materiaal of vaste discipline. Braat verwijst met zijn visueel aantrekkelijke en humoristische werk naar onze samenleving. Zijn werk getiteld McJezus moet zowel herkenning en ontroering als ook een ongemak oproepen.
 
Het werk is uitgevoerd tot in het extreme, waardoor het goddelijke proporties aanneemt. Op deze manier wil hij zijn publiek laten nadenken en anders laten kijken. Terwijl Braat bewust zijn materiaal selecteert, vindt Muis voortdurend schijnbaar willekeurige voorwerpen die hij wellicht kan gebruiken.
 
Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich sinds 1976 in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)