Kansen voor woningzoekenden Zwolle

Zwolle – Vanaf 6 april 2016 maakt ook Wetland Wonen uit Vollenhove deel uit van de Woningzoeker. Voor woningzoekenden ingeschreven bij de Woningzoeker betekent deze toetreding dat er meer woningen via www.dewoningzoeker.nl aangeboden worden. Ook wordt het zoekgebied uitgebreid met de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland.

De vraag naar huurwoningen in het werkgebied van Wetland Wonen is niet zo groot. Hierdoor is het voor sommige woningen niet gemakkelijk een huurder te vinden. Tegelijkertijd is de druk op de woning­markt in Zwolle groot. Door deelname aan de Woningzoeker vergroot Wetland Wonen haar mogelijkheid kandidaten te vinden voor haar woningbezit. En voor de Zwolse corporaties is het een middel om de woningzoekende meer huisvestingsmogelijkheden in de regio te bieden.

Spelregels de Woningzoeker blijven gelden
Wetland Wonen publiceert haar woningaanbod in eerste instantie op de eigen site. Als een woning via de eigen site na een week geen (passende) reacties krijgt, wordt deze op de Woningzoeker in de wensmodule geplaatst. Ingeschrevenen bij de Woningzoeker kunnen hier op de gebruikelijke wijze op reageren. De woning wordt daarna volgens de spelregels van de Woningzoeker toegewezen. Naar verwachting worden 1 à 2 woningen van Wetland Wonen per maand op de Woningzoeker aangeboden.
 
Extra kans
Woningzoekenden die in Zwolle of Kampen op zoek zijn, krijgen dus een extra mogelijkheid geboden. De woningen van Wetland Wonen worden in de wensmodule aangeboden. De wachttijd in de wensmodule is behoorlijk lang. Deze nieuwe mogelijkheid kan dus een extra kans zijn voor woningzoekenden die op zoek zijn naar een woning met bijvoorbeeld meer ruimte of met een tuin. De inkomenseisen kunnen voor een woning van Wetland Wonen enigszins afwijken van de eisen die de Woningzoeker stelt. Deze worden per woning aangegeven.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Vluchtelingen/asielzoekers gaan trouwens volgens de wet nog steeds voor mensen die al drie tot vijf jaar staan ingeschreven voor een sociale huurwoning. Tsja…

  Particulier huren is inmiddels ook al een ramp in Zwolle, door het geringe aanbod en de grote vraag. Er zijn inmiddels wachtlijsten voor woningen bij particuliere verhuurders. Een beetje appartement is inmiddels al 9000 euro exclusief.


  ⚠️ Meld

 2. Deze nieuwe mogelijkheid kan dus een extra kans zijn voor woningzoekenden die op zoek zijn naar een woning met bijvoorbeeld meer ruimte of met een tuin.

  En de starters die amper een woning kunnen betalen….Of zouden dat er niet zoveel zijn….na een diploma te hebben gehaald via het

  verfoeilijke leenstelsel?

  Bijvoorbeeld 2 ex-studenten die willen samenwonen >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.