Kettingbotsing op Oude IJsselbrug

Zwolle – Een kettingbotsing op de Oude IJsselbrug bij Zwolle zorgde dinsdag vroeg op de avond voor een ravage van auto’s en filevorming in de directe omgeving van het incident.

 jelmer_noordam.jpg

Foto’s: Jelmer Noordam

Rond 18.00 uur reden door nog onbekende oorzaak zes auto’s op elkaar. Dat zorgde voor de nodige materiele schade bij de voertuigen. Aan beide kanten van de brug over de IJssel vormden zich file’s. Voor zover bekend vielen er geen gewonden bij de botsing.

jelmer_noordam_2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. goed doordachte reactie.
  Misschien wel langzaam werk verkeer, enthousiaste remmer en bumper klever, wie zal het zeggen.
  ik kwam vanuit Amersfoort en er was geen file rond dat tijdstip.


  ⚠️ Meld

 2. Ik kom ook elke dag uit Amersfoort. Om 17:45 heb ik een half uur vast gestaan tussen Wezep en knooppunt Hattemerbroek. Er was wel degelijk file!


  ⚠️ Meld

 3. Onbekende oorzaak?
  Wsl. hebben er een paar niet op zitten letten, te dicht op de ander gereden, niet op tijd kunnen remmen, met de telefoon o.i.d. aan het pielen zijn, en noem maar op.


  ⚠️ Meld

 4. @Yvon
  Je maakt een opsomming van mogelijkheden. Prima maar op het moment van schrijven was de exacte oorzaak dus nog onbekend.

  @studentikoos
  Het is iemands goed recht om een alternatieve route te zoeken.
  Waar ik het gebruik maken van uitvoegstroken om in te halen wel hufterig gedrag vind (want daardoor creëer je meer verstopping omdat je weer in moet voegen)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.