Rijbewijzen ingevorderd na 59 km/u te hard

 

Op de Hermelenweg werd maandagmiddag 5 november het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Burgum. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 119 km/u, terwijl ter plaatse max. 60 km/u is toegestaan.

Op dezelfde weg werd op dat moment het rijbewijs van een 18-jarige Duitse bestuurder van een bestelbus ingevorderd. Deze man reed achter de 36-jarige met dezelfde hoge snelheid. In beide gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Volgens mij is dit de vaste kassalocatie voor de politie; een kaarsrechte, lege weg, waar je wel 60 mag :- 119 is wel vrij hard, maar tussen de 80 en 100 past beter bij het uiterlijk van de weg.

  2. @ be: Er zijn een paar aanpassingen gedaan, inderdaad, zoals de fietsstroken en versmallingen, maar de weg is gewoon veel te breed, en het overzicht is gewoon te goed voor 60km/h. 60 past beter bij onoverzichtelijke wegen in het bos of smalle dijkwegen. Bijvoorbeeld van Zuid binnendoor naar Heino via Laag-Zuthem, in het bos, dat zijn meer type 60 wegen, dan zo’n kaarsrechte weg in de open weilanden.

  3. het overzicht is gewoon te goed voor 60km/h

    Ik vind dan ook steeds vaker bizar dat al het mogelijke wordt gedaan om mensen maar 60 te laten rijden, terwijl daar eigenlijk geen aanleiding voor is. Klinkt idd als geldklopperij c.q. pesterij.

  4. Welkom in de wereld van Duurzaam Veilig.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Duurzaam_Veilig

    Nieuwe classificeren van wegen. Helaas nemen gemeentes het heft in eigen hand, en worden dit soort wegen ook ETW (Erftoegangsweg, max=60). Al die nieuwe soorten markeringen (onderbroken, groene strepen, dubbele middenstrepen etc) horen hierbij. Als je naar Heino rijdt over de N35, zie je duidelijk die overgang tussen de oude en nieuwe markeringen, even voor Heino-Noord.

Reageer