Inspiratiedag Zwolse studenten in Grote Kerk

Zwolle – Een samenleving waar iedereen er voor elkaar is, maak je met elkaar. Zwolse mbo- en hbo-studenten gaan aan de slag, op 14 april vanaf, 13.30 uur in de Grote Kerk van Zwolle.

Er zijn landen waar je moet oppassen wat je zegt en schrijft. Waar je niet vrij bent te kiezen wie je vrienden zijn. Waar je opgepakt wordt omdat je homo bent of lid bent van een vakbond. We vinden het heel normaal dat we in een land leven waarin er heel veel vrijheden zijn, maar zo’n vrij land als Nederland krijg je niet zomaar; daar moet je wel wat voor doen. Iets doen voor de samenleving, voor elkaar kan op allerlei manieren. Door coach te worden van een voetbalelftal of door bijvoorbeeld mee te praten en te beslissen in een leerlingenraad. Je handen uit de mouwen te steken voor ouderen, door iets in de politiek te doen of buddy te zijn voor jongeren die vastlopen.

Inspiratie
Aan de hand van inspirerende verhalen laten we zien hoe jij het verschil kunt maken. Gasten die zo’n verhaal vertellen zijn Hart voor Zwolle, dat zich samen met jongeren inzet voor anderen. Arie Slob, die vertelt hoe je met politiek het verschil kunt maken. En Robin van Damme die op zijn 16e botkanker kreeg en zich nu inzet voor Kika, KWF en de Cruijff foundation.
 
Na alle inspiratie gaan studenten zelf aan de slag met maatschappelijke thema’s, waarvoor ze ideeën en oplossingen mogen bedenken.
 
Praktische informatie
Jij maakt het verschil vindt plaats op 14 april 2016 in de Grote Kerk van Zwolle; de deuren zijn open vanaf 13.30 uur en het programma duurt tot 16.30 uur. Het is een programma van Windesheim in Dialoog in samenwerking met de Zwolse 8, Studium Generale en Buro Ruis en is bedoeld voor alle studenten van mbo- en hbo- instellingen in Zwolle. Meer informatie is te vinden via www.windesheimindialoog.nl

Artikel delen: