‘A Bigger Splash’ in première in Fraterhuis

Zwolle – Sensuele, broeierige karakterstudie waarin de vakantie van een celebrity-koppel wordt verstoord door de onverwachte komst van een oude vriend en diens dochter.

Muzikant Paul (Matthias Schoenaerts) en filmmaakster Marianne (Tilda Swinton) denken rustig hun vakantie door te brengen op het idyllische Italiaanse eiland Pantelleria. Maar het onverwachte bezoek van Mariannes ex-geliefde Harry en diens beeldschone dochter Penelope verandert de situatie. Marianne en Harry voelen zich nog steeds tot elkaar aangetrokken, terwijl Paul avances maakt bij Penelope. Er volgt een broeierige wervelwind van jaloezie, passie en gevaar… ‘A Bigger Splash’ werd geregisseerd door Luca Guadagnino, die eerder het stijlvolle drama ‘Io Sono l’Amore’ maakte, eveneens met Tilda Swinton. De film is losjes gebaseerd op de klassieker ‘La Piscine’ en is tegelijkertijd subtiel en grotesk, donker en ironisch, beheerst en uitzinnig.

Vertoning
‘A Bigger Splash’ is vanaf donderdag 7 april om 20.30 uur tot en met maandag 25 april om 20.30 uur te zien in het Fraterhuis. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. www.filmtheaterfraterhuis.nl
 

Beeldbepalend
Met ruim 80.000 bezoekers per jaar, twee (4K-)filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film. 

Artikel delen: