UNICEF Wereldfestival in Doepark Nooterhof

Zwolle – Op zondag 12 juni organiseert de evenementencommissie van Unicef regio Zwolle de tweede editie van het Unicef Wereldfestival in Doepark Nooterhof. Van 12:00 – 17:00 uur worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, allemaal met een werelds thema. 

unicef_wereldfestival.jpg 

Bezoekers kunnen onder andere genieten van een optreden van kinderkoor UP4S uit Oeganda, Israëlische muziek met Klezmerband Rozjinkes en singer-songwriter Jo Sarah. Maar het publiek kan ook meedoen aan workshops en bijvoorbeeld de beginselen leren van vechtkunsten Tai Chi en Krav Maga of diverse dansen zoals de Tango- en Flamenco. Ook zijn er winkeltjes met wereldse producten

"De eerste editie in 2015 was een ongelofelijk succes," zegt Pierre Schoonhoven, voorzitter van Unicef regio Zwolle. "Toen brachten ruim 500 mensen een bezoek aan het Wereldfestival. "Dit jaar gaan we minstens voor het dubbele aantal. Iedereen was zo enthousiast en bijna alle deelnemers doen ook dit keer weer mee. Doel van het festival is niet alleen het inzamelen van gelden voor Unicef. Het is ook een kennismaking met andere culturen en gebruiken. Het is een uniek evenement, en een echte beleving voor jong en oud."

Het programma biedt een middag vullend programma met activiteiten, maar ook standhouders en horecagelegenheden. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Bezoekers vanaf 12 jaar betalen €5,- en van 4 t/m 12 jaar €2,50. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis. Voor sommige workshops kan een extra bijdrage voor materiaal worden gevraagd. De volledige opbrengst van het Wereldfestival gaat naar Unicef.

Meer informatie vind je in het evenement  op Facebook of via Zwolle4Unicef op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat of stuur een mail naar Zwolle4Unicef@gmail.com .

Het Unicef Wereldfestival 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: Landstede, Essent, PrintPlan en Gymnasium Celeanum.

Artikel delen: