Aftrap ‘Samen voor een gezonde leefstijl’

Zwolle – De Eredivisie staat deze en volgende week in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl.

pec_zwolle.jpg 

De aftrap voor de ‘Maatschappelijke Speelronde’ vond vanmiddag plaats in de thuishaven van PEC Zwolle. “Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen”, zegt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie. “Samen met hun clubs maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Op scholen en in woonwijken maken ze werk van gezond bewegen. Tijdens deze speelronde plaatsen we de schijnwerpers daar op.”

Ron Jans: “Helpen graag een handje”
Zo organiseren alle Eredivisieclubs deze week verschillende evenementen rond het thema gezonde leefstijl. Profvoetballers weten wat er voor nodig is om fit te zijn. “Voldoende bewegen, goed eten en verantwoord omgaan met, alcohol, slapen en herstel. We weten dat het goed is voor je gezondheid. Maar doen we er ook wat mee?”, zegt Ron Jans, trainer van PEC Zwolle. “Daarom helpen wij graag een handje door supporters bewust te maken van een gezonde leefstijl.”

Jans en Swart deden vandaag in Zwolle de aftrap voor de Maatschappelijke speelronde. Dat deden ze samen met een groot aantal mascottes van de Eredivisie, OldStars, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Gehandicaptensport en OldStars
De speelsters van PEC Zwolle Vrouwen verzorgden in het stadion een clinic voor de kinderen. De club organiseert al jaren samen met amateurvereniging WRZV De Boog en de gemeente Zwolle de week van de gehandicaptensport.

Daarnaast kwamen de OldStars van PEC Zwolle in actie. Dit zijn 60-plussers die wekelijks met elkaar voetballen. Door samen te voetballen komen ze met andere 60-plussers in contact en worden ze fitter door te bewegen. In het stadion van PEC Zwolle speelden de OldStars van de thuisclub tegen die van Sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo.

PEC Zwolle United
Onder de noemer van PEC Zwolle United organiseert PEC Zwolle jaarlijks vele maatschappelijke activiteiten waarbij de spelers en speelsters van de club een belangrijke rol spelen.

Artikel delen: