Expositie kunstenaars uit Schelle en Oldeneel

Zwolle- Vier kunstenaars uit Schelle en Oldeneel exposeren van april tot en met juni op Hogeschool Windesheim. Het idee voor deze expositie is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Buurtvereniging Schelle Oldeneel én Windesheim (als mede-buurtbewoner).

In het X-gebouw zijn werken te zien van: Marion Baars, Marjo Looijen, Frans van de Vrande en in het Mediacentrum (gebouw B0):Erica Hyatt. Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim en Dirk Jan van Swaay, voorzitter van de Buurtvereniging openen op vrijdagmiddag 15 april om 16.00 uur de tentoonstelling in het X-gebouw (gang begane grond).

Marion Baars – Natuur als inspiratiebron
Marion Baars is al meer dan vijftig jaar bezig met tekenen en schilderen. Zij heeft een zeer uitgebreid oeuvre op haar naam staan. Van vertederende kinderportretten tot extraverte abstracte schilderijen.
Van beeldige aquarellen tot expressieve werken in olieverf, gouache, acryl, pastel en conté.
www.marionbaars.exto.nl
Frans van de Vrande- Kleuren in een aansprekend kleurakkoord
Frans van de Vrande werkt zowel vrij als in opdracht. Hij vertelt: “Het werk dat ik in opdracht uitvoer bestaat onder andere uit het schilderen of tekenen van portretten, ontwerpen en dergelijke.
In zijn ‘vrije’ werk gebruikt Frans, zoals hij het zelf noemt, graag heldere uitgesproken kleuren in een aansprekend kleurakkoord.
De inhoud van zijn werk wisselt van enigszins figuratief naar abstract, maar balanceert ook vaak op de grens daarvan.
www.vandevrande.com
 
Marjo Looijen – Elke mooie lap geeft stof voor inspiratie
Textielkunstenares Marjo Looijen was als jong meisje al ‘verslingerd’ aan textiel. De uiteenlopende materialen, de verschillende kleuren en de diversiteit aan structuren brachten haar op de 
mooiste ideeën. Gaandeweg ontwikkelde Marjo zich tot textielkunstenares. Haar werk varieert van kleine composities, speciale handtassen tot grote wandkleden.
www.jotas.nl
Erica Hyatt – Inspiratie: uiterwaarden, fraaie luchten en Zwollenaren!
Erica Hyatt schildert hedendaagse onderwerpen en gebruikt daarvoor traditionele technieken. Daarbij maakt ze soms gebruik van bijzondere materialen, zoals het zeer klassieke bladgoud of het
moderne ‘glow in the dark’ pigment. Erica: “Ik geloof dat mijn werk een brug vormt die heden en verleden verbindt.” Haar meest recente werk zijn landschapsgezichten van de omgeving van Zwolle 
en portretten van haar inwoners.
www.ericahyatt.com
 
De expositie van de vier kunstenaars is te bekijken van 08.00 tot 18.00 uur. De expositie in het X-gebouw maakt bovendien ook deel uit van de door de Buurtvereniging Schelle Oldeneel georganiseerde Kunst- en Cultuurroute op 28 mei a.s.

Artikel delen: