Dames 1 VV Voorsterslag kampioen

Zwolle – Het eerste damesteam van de Zwolse volleybalvereniging Bas Autowas-Voorsterslag is afgelopen zaterdag drie wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen geworden in de promotieklasse. In de uitwedstrijd in Steenwijk tegen de dames van Steevast werden de benodigde 3 sets overtuigend binnengehaald.

Het team begon het seizoen met een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe trainer, Erik Volkers. Aan hem de taak om van de nieuwe selectie met daarin een aantal oudgedienden, speelsters uit het tweede team en jonge speelsters vanuit de eigen jeugd een eenheid te maken. De start van het seizoen was nog wat moeizaam met een aantal sets verlies en ook de enige verloren wedstrijd, daarna begon het ritme te komen en werden weinig sets meer weggegeven. Aanvoerster Wiljanne Pierik hierover: “Aan het begin van het seizoen speelden we erg wisselvallig. Ondanks dat haalden we wel de winst steeds binnen (op de eerste thuiswedstrijd na dan)."

"Vanaf het nieuwe jaar begonnen we aan een zegereeks waarin we acht wedstrijden op rij de volle winst pakten en onze concurrenten juist de punten lieten liggen. Hierdoor stegen we opeens op de ranglijst en kwam het kampioenschap in zicht. En fanatiek als wij zijn…dan willen we winnen ook! En dat is nu gelukt, echt een mooie teamprestatie gehaald op inzet, fanatisme en vooral ook veel plezier!”
 
Op 23 april tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal het team worden gehuldigd. Wilt u daar bij zijn, kom dan naar Het Anker in Westenholte. De wedstrijd begint om 17:00 uur en zal worden voorafgegaan door een volleybalclinic, waarin door de trainer en een aantal spelers van het Heren 1 team van Voorsterslag een aantal facetten van het spel zullen worden uitgelegd. Deze clinic begint om 15:30 uur.
Artikel delen: