Film rond Zwolse rapper Typhoon

Zwolle – De film ‘Typhoon, Blues & Blessings’ wordt donderdag 14 april in het Fraterhuis vertoond. Een portret van de Zwolse rapper Typhoon, één van de meest getalenteerde schrijvers en artiesten van Nederland. Herbert Alfonso, de documentairemaker, is zelf bij de voorstelling aanwezig en zal een korte inleiding verzorgen.

Deze film toont de persoonlijke groei van Glenn de Randamie, zoals Typhoon in werkelijkheid heet, aan de hand van diens muzikale en culturele ontdekkingen. De kijker krijgt een unieke kijk in het leven van Typhoon. Zo is te zien wat hem als artiest zo succesvol maakt en waar hij als mens zijn geluk vindt. Het is een verhaal vol bevlogenheid, van artiest en mens, passie en opoffering. De film is gemaakt door documentairemaker en straatfotograaf Herbert Alfonso. Hij filmde het zoeken naar inspiratie, de struggle van het artiestenbestaan en het ontluiken van een megatalent. Dit deed hij gedurende zes jaar in o.a. Suriname, New Orleans, op Terschelling maar ook gewoon thuis in Zwolle. De laatste beelden van de film zijn geschoten rondom de release van Typhoons album ‘Lobi da Basi’ dat in 2014 uitkwam.

Vertoning
‘Typhoon, Blues & Blessings’ is alleen op donderdag 14 april 2016 om 21.30 uur te zien in het Fraterhuis. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. www.filmtheaterfraterhuis.nl

Beeldbepalend
 
Met ruim 80.000 bezoekers per jaar, twee (4K-)filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film. 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.