Actie binnen drie werkdagen na melding over openbare ruimte

Een omvergereden verkeersbord, losliggende stoeptegels of overmatig onkruid? Meld het bij de gemeente Zwolle en deze onderneemt actie binnen drie werkdagen. Een afspraak waar een inwoner de gemeente aan kan houden.  

Inwoners van Zwolle kunnen ongemakken in de openbare buitenruimte melden bij de servicelijn wijkzaken via (038) 498 33 00 of via het formulier ‘meldingen openbare ruimte’ op http://www.zwolle.nl Als de melding is gedaan, kan de klant ervan op aan dat de gemeente Zwolle binnen drie werkdagen actie onderneemt. De gemeente geeft daarmee een zogenaamde servicegarantie af.

Waaruit bestaat die actie naar aanleiding van een melding? De gemeente streeft er altijd naar om de meldingen over de openbare ruimte binnen drie werkdagen volledig af te handelen. Zaken zoals verzakte stoeptegels worden ook daadwerkelijk binnen drie dagen verholpen. Bij gecompliceerde meldingen of zaken waarbij de gemeente afhankelijk is van derden kan dat niet altijd. In zo’n geval neemt de gemeente binnen drie werkdagen contact op met de persoon die de melding heeft gedaan.

Communicatiecampagne

De klant meer centraal, meer elektronische dienstverlening, minder regels, makkelijker en toegankelijker en meer samen realiseren. Dat zijn de ambities die de gemeente Zwolle heeft op het gebied van haar dienstverlening. De servicegarantie voor de meldingen over de openbare ruimte is onderdeel van een reeks van nieuwe producten en diensten die de gemeente Zwolle biedt aan haar klanten. In de komende maanden vraagt de gemeente aandacht voor deze diensten en producten.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Heeft iemand weleens geprobeerd dat formulier te vinden op de site van Zwolle? Ik kan het niet vinden!! Een telefoontje vind ik net zo handig. Ik moet zeggen, aardige dames aan de lijn..:)


  Maak melding

 2. Ah… laat ik dat nu net nodig hebben… Afgelopen week heeft een grote traktor het groen machinaal gesnoeid, maar daarbij is de stoep hiervoor ernstig verzakt, wat vervelende situaties op kan leveren. Ik ga eens even op onderzoek uit.


  Maak melding

 3. @wilbert

  bedankt, maar wat moet je veel invullen.,,,:) Wat betreft dat bestraten, de gemeente schijnt een stratemakersploegje te hebben die door heel Zwolle gaat. ELke dag hebben ze een bepaalde wijk. Op donderdag zijn ze altijd in Zuid. Als je een vent met blond haar in een geel jasje er bij ziet lopen, die aanschieten. Die werkt heel vlot mee.


  Maak melding

 4. die aanschieten

  Nah – je kan ook eerst vragen hoor ipv gelijk met geweld aan de gang te gaan 😉
  Ik ben trouwens wel benieuwd hoe dat gaat werken, want volgens de verantwoordelijke is er voor ZZ “nog maar 600 euro tot eind dit jaar beschikbaar”. Kreeg ik iig onlangs te horen.


  Maak melding

Reageer