Jasmijn Tutert is beste voorlezer van Overijssel

Zwolle – Op dinsdagavond 5 april vond de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd in Overijssel. Tijdens deze finale streden vier voorlezers tegen elkaar om een finaleplek te bemachtigen. De provinciale finale vond plaats in Deventer. De organisatie is in handen van de Rijnbrink. Ook de Pabo Voorleeswedstrijd voor de provincie Gelderland vond deze avond plaats. Pabo-studente Inez de Groot uit Nijmegen vertegenwoordigt Gelderland in de landelijke finale.

jasmijn_tutert.jpg 

Jasmijn Tutert (links op de foto)

Op donderdagavond 19 mei gaan Jasmijn Tutert (Katholieke Pabo Zwolle) en Inez de Groot (Pabo HAN Nijmegen) de provincies Overijssel en Gelderland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in de OBA in Amsterdam en begint om 18.30 uur. Jasmijn en Inez mogen hiervoor hun klas uitnodigen om aanwezig te zijn bij de finale. Jasmijn Tutert las een fragment voor uit het boek ‘Wie niet weg is wordt gezien’ van Ida Vos. Inez de Groot las voor uit ‘Oorlog zonder vader ’ van Martine Letterie.

De Pabo Voorleeswedstrijd
De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabo-studenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en stichting Entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabo-studenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken, zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.
 
Leerprestaties omhoog door 15 minuten lezen per dag
De lees- en leerprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als kinderen iedere dag 15 minuten lezen. Kinderen die 15 minuten per dag lezen, lezen meer dan een miljoen woorden per jaar. Ze vergroten hun woordenschat, hun kennis van de wereld en hebben een voorsprong bij andere vakken. 
 
Kinderen die veel lezen hebben meer kansen in de maatschappij. Kijk voor meer informatie op www.lees15minutenperdag.nl.

Artikel delen:

Reageer