Jongeren klaar voor Week van de Techniek 2016

Zwolle – Ruim 1600 jongeren van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen van 11 t/m 16 april mee aan de Week van de Techniek. Ze gaan werkstukjes maken, krijgen een rondleiding door het Deltion College en mogen negen technische bedrijven uit de regio bezoeken.

week_van_de_techniek.jpg 

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Dagdeel bij Deltion
Tijdens de Week van de Techniek zijn de leerlingen één dagdeel welkom op het Deltion College in Zwolle. Tijdens dit dagdeel gaan ze een technisch werkstukje maken en krijgen ze een rondleiding door de technische praktijklokalen. Tussendoor zorgt Wibo Westra voor de nodige ontspanning met zijn techniekshow.
Het evenement wordt door en voor leerlingen georganiseerd. Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent verzorgen de rondleiding en studenten van de mbo-opleiding Mechatronica Deltion College, InstallatieWerk Oost & Flevoland, De Grift, leerlingen van Greijdanus College, Thorbecke SG en JenaXL, helpen onder leiding van een aantal techniekambassadeurs bij het maken van het werkstukje. 
Open Bedrijvendag
De week wordt zaterdag 16 april afgesloten met een Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag kunnen de leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) en broer(s)/zus(sen) een bezoek brengen aan negen technische bedrijven verspreid over vijf locaties.
Meer informatie over de Week van de Techniek staat op www.weektechniekzwolle.nl

Artikel delen: