Noordelijk Theatersport Toernooi in Zwolle

Zwolle – De zomer hangt in de lucht, dus hoog tijd voor die theaterkriebels. Want het Theatersport Toernooi van het Noorden komt eraan. Op 17 en 18 september spelen een weekend lang twaalf improvisatieclubs uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel theatersportwedstrijden om uiteindelijk te bepalen wie zich de beste van het Noorden (en Oosten) mag noemen. Een toernooi met alleen maar theatersportclubs uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel is nog niet eerder vertoond.

Verder wordt er gebruik gemaakt van de theaterzalen van de Zwolse schouwburg Odeon, zodat zowel spelers als publiek tot zijn recht komen. Theatersport is misschien wat onbekend, maar niet onbemind. Want iedereen kent inmiddels wel De Lama’s en De Vloer Op, bekende uitvloeisels van improvisatietheater. Bij theatersport bestrijden verschillende teams elkaar al improviserend en acterend op het toneel. De spelers maken uit het niets iets en improviseren op suggesties van het publiek. De inhoud van de scène is van tevoren dus onbekend voor de theatersporters. Het enige houvast dat de spelers hebben, is een aantal spelvormen, improvisatietechnieken, en het vertrouwen in elkaar dat er wel een (mooie) scène uit komt rollen.

Teams uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel kunnen zich tot 15 mei opgeven als ze mee willen doen. Ze moeten dan mailen naar mailttvhn@gmail.com.
Kaarten voor het Theatersport Toernooi van het Noorden zijn binnenkort te reserveren via https://zwolsetheaters.nl/.
Wanneer:  Zaterdag 17 september & zondag 18 september 2016
Waar:       Schouwburg Odeon in Zwolle

Artikel delen:

Reageer