PEC Zwolle – Roda JC voorbeschouwing

Zwolle – Vrijdagavond trappen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade de dertigste speelronde van de Eredivisie af. In een uitverkocht IJsseldelta stadion wordt om 20.00 uur begonnen aan het duel tussen de huidige nummers 9 en 14 van de ranglijst. Het verschil tussen beide teams bedraagt 10 punten in het voordeel van de Zwollenaren.

pec_zwolle-roda_jc.jpg 

Het affiche tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade werd 14 keer eerder in de Eredivisie gespeeld. Van deze ontmoetingen in de Hanzestad wonnen beide teams vijf wedstrijden. Vier keer eindigde het duel in een gelijkspel. Vorig seizoenen kwamen de ploegen niet tegen elkaar in actie, aangezien de Limburgers een divisie lager acteerde. In de twee jaargangen daar weer voor, wonnen de Blauwvingers met 3-2 en 3-1. Ook de eerdere confrontatie dit seizoen leverde een Zwolse-overwinning op. In Kerkrade werd met maar liefst 0-5 gewonnen. Grote man aan de kant van de Zwollenaren was Ryan Thomas. De behendige Nieuw-Zeelander scoorde twee doelpunten en was een constante plaag voor de verdediging van de Limburgers.

Vorm 
De gasten uit Kerkrade staan momenteel op de veertiende plek en hebben een voorsprong van zes punten op de gevreesde plaats 16. Officieel zijn de Koempels nu nog niet veilig, al moet het raar lopen, wil dat de komende weken niet alsnog gebeuren. Van de laatste vijf duels wist Roda JC er twee te winnen. Opvallend genoeg waren dit juist de ontmoetingen buiten het eigen Parkstad Limburg stadion. In Leeuwarden werd SC Cambuur met 0-1 verslagen, terwijl in Almelo Heracles op een pak slag werd getrakteerd: 0-5. Daarentegen gingen de thuiswedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen verloren, terwijl ook uit bij De Graafschap geen punten werden gescoord. PEC Zwolle wint en verlies de laatste serie wedstrijden om en om. Driepunters vielen daarin te noteren tegen ADO Den Haag, De Graafschap en Willem II, terwijl er nederlagen werden geleden tegen SC Cambuur, FC Twente en Ajax. 
Maatschappelijke speelronde 
De Eredivisie staat van 6 tot en met 13 april in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl. Want wie elke week in de basis wil staan moet veel trainen. En heel gezond leven. Dat geldt zeker voor profvoetballers. Zij weten wat nodig is om fit te zijn. Alleen dan kom je mee in de Eredivisie. Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen. Samen met hun clubs en de Eredivisie maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Wekelijks zijn alle clubs in de weer om jong en oud te inspireren. Op scholen, in woonwijken en ziekenhuizen. Voldoende bewegen, goed eten en verantwoord omgaan met alcohol. We weten dat het goed is voor je gezondheid. Maar doen we er ook wat mee? In het weekend van 8 – 10 april staat de Eredivisie in het teken van een gezonde leefstijl. Kom ook in beweging! En blijf een gezonde supporter van PEC Zwolle. De Eredivisie is Meer dan Voetbal. 
Scheidsrechter Siemen Mulder fluit vrijdagavond om 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren Hoksbergen, Dobre en Berben. Het duel tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade is inmiddels uitverkocht op de publieke tribunes. De stadionkassa’s blijven vrijdagavond dan ook gesloten. Heb je geen kaart weten te scoren, dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via FOX Sports of Twitter. Voor de volgende thuiswedstrijd van PEC Zwolle, op woensdagavond 20 april om 18.30 uur tegen N.E.C. Nijmegen, zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Hier vind je alle relevante informatie.
 
Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “PEC Zwolle – Roda JC voorbeschouwing”

  1. Als ze net zo spelen als afgelopen zondag tegen Ajax dan wordt het 3x niks.
    Als ze als tegen Willem 2 geconcentreerd en fel aan de wedstrijd beginnen wordt het 3-1.

  2. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het wordt 3-1 voor PEC Zwolle. (Sorry drama en pietje). Weer iemand met dezelfde voorspelling.;)

Reacties zijn gesloten.