Peter Hook naar Hedon Zwolle

Zwolle – Peter Hook was bassist van zowel Joy Division als New Order en staat erom bekend bepalend te zijn geweest voor het geluid van deze baanbrekende bands. Op dinsdag 19 april komt hij samen met zijn band The Light naar Zwolle en speelt hij een selectie van de studioalbums van Joy Division. Ook het voorprogramma is in handen van de Engelsman zelf en zal dan een aantal New Order classics spelen. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De eerste naam die vaak genoemd wordt wanneer iemand de naam Joy Division in de mond neemt is natuurlijk Ian Curtis, de leadzanger met zijn donkere rauwe stem. Toch was het Peter Hook die met zijn baslijnen bepalend was voor het ritme van de punkrock in de jaren ’70 en waarmee hij deuren opende voor de eerste generatie new wave bandjes. Nadat de wereld in mei 1980 werd opgeschrikt met het nieuws dat Ian Curtis zichzelf het leven had ontnomen, formeerde Peter Hook met de overgebleven Joy Division bandleden een nieuwe band genaamd New Order.

 
Van 1980 tot 2007 maakte Peter Hook (met een break van 4 jaar) in totaal zeven studioalbums met New Order. waarvan Republic en Technique beide de nummer 1 positie behaalde in de UK charts en wereldwijd geroemd werden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.
 
PETER HOOK & THE LIGHT
 
Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer         : Dinsdag 19 april
Open               : 19:30 uur
Aanvang          : 20:15 uur
Entree            : € 21,50
 
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer