Tabonon wint wederom van Gebroeders Postma

Zwolle – Het is slechts een kwestie van tijd. Sterker, eerder van dagen dan van weken, wanneer Tabonon zich mag kronen tot zaalvoetbal kampioen van de hoofdklasse A op de maandagavond. Afgelopen week moest de koploper aantreden tegen titelverdediger Gebroeders Postma.

De Gebroeders Postma waren gehavend door veel afwezigheid van vaste waarden uit de selectie. Aanvoerder Peter Opdam had dan ook vooraf grote zorgen om met een volwaardig team aan de start te verschijnen. "Op papier hebben we genoeg spelers, maar het wordt steeds moeilijker om iedereen op de been te krijgen ", vertelt Opdam.

Het gemis van spelers was in het tweede bedrijf duidelijk te zien. Postma gaf tegen Tabonon een 5-1 voorsprong weg en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 7-9 nederlaag. Tabonon Sportschool kan de champagne vast koud zetten. De strijd voor de overige tickets voor de kampioensavond op vrijdag 1 juli as zal gaan tussen VT Benz, Gebroeders Postma, Diaspora en Dozend. VT Benz uit Kampen deed wederom goede zaken door Bola-Lah! met 7-3 te verslaan. Ook Dozend wist nipt te winnen met 5-4 van Woord en Daad. Verder was Kletsen en Proeven met 5-3 te sterk voor Stip Entertainment en boekte Het Beugeltje een ruime overwinning op degradatiekandidaat Motivo.

In de woensdag hoofdklasse zorgde het sterke FC Hummel voor een daverende verrassing door kampioen Blazende Veiligheid op de eerste seizoensnederlaag te trakteren. In een te fel duel was FC Hummel voetballend veel te sterk voor de ‘BV’ en won met 10-4. Aan de opmars van FC Hummel lijkt geen einde te komen en het team gaat voorop in de strijd voor de twee periode. Krijtje FC begon vrolijk aan het duel tegen Neptunes’12. Niet alleen door de feestelijkheden van jubilarissen (Gerjos Weelink, Johan Kramer en Bastiaan Koopman, zij speelden alle drie hun 100ste wedstrijd voor Krijtje FC), maar des te meer omdat concurrent Bordeaux Groen punten liet liggen tegen het sterke The Green Room ‘Jan Groen’. Bordeaux moest van ver komen na een 1-5 achterstand maar wist in de slotminuut door een ‘discutabel’ doelpunt – bal op of over de doellijn- toch nog tot grote ontzetting van The Green Room op gelijke hoogte te komen. Toeschouwers verklaarden later de bal over de doellijn te hebben gezien, waardoor (bijna) iedereen toch kon ‘leven’ met het toegekende doelpunt. Krijtje FC was ondanks de stevige tegenstand van Neptunes toch met 5-1 te sterk. De ‘heren’ van Krijtje kunnen nu gerust de koffers inpakken voor het jaarlijkse teamuitje. Dit keer gaat de reis naar Hamburg. “We hebben er veel zin. Helemaal na deze mooie week met jubilarissen en een knappe overwinning. De kampioensavond komt steeds dichterbij”, aldus Weelink. Europanel wist eindelijk weer eens te winnen. Er werd een belangrijke 9-1 zege geboekt op Aqua Comfort uit Zwartewaterland. Vastgoed uit Dalfsen ‘hijgt’ na de 9-2 overwinning het team Krijtje in de nek om de race om de laatste tickets voor de kampioensavond.

In de eerste klasse B won Bouwbedrijf Salverda met 4-1 van Roede Vooruit. KPS Steigerbouw had meer moeite met L&M Workwear en wist na een achterstand in de rust uiteindelijk toch met 6-4 te winnen. Macs Moves versloeg Campingteam 3 met 9-4. The Black Ties en Ramenblinderen.nl deelden de punten na een 5-5 gelijkspel. Brockbernd verraste met een 7-5 zege het hoger geklasseerde All Stars.
Ook de koploper in de eerste klasse A Bafana Bafana kwam weer dichterbij promotie naar de hoofdklasse na een 4-2 zege op Opgezwolle. Café Lucky de grootste concurrent heeft op dit moment vijf verliespunten meer dan Bafana. FC Knetter won in een doelpuntrijk duel met 10-7 van Exact. Minoyu Restaurant was met 7-2 te sterk voor Wehkamp.nl. Argos Bebemus kwam tekort tegen Cycloon Zwolle en verloor met 2-7.

De volgende competitieronde is op maandag 11 en woensdag 13 april a.s. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.
Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de volgende competitieronde vrijdag 8 april op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys, FC Knudde en vv Rolleman.
Op vrijdagavond 8 april as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

 

Artikel delen: