Invalide jongeren bezoeken rioolwaterzuivering

Zwolle – Op maandag 11 april om 14.00 uur ontvangt het waterschap 6 jongeren in de rolstoel met een aantal begeleiders op de rioolwaterzuivering Zwolle aan de Spoolderenkweg. Dit op aanvraag van de organisatie Interakt Contour. Deze organisatie zet zich in voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor.

Met de jongeren wordt veel gesproken over wat er om hen speelt in de maatschappij. Zo kwam het onderwerp riolering ter sprake. Waar blijft het afvalwater eigenlijk. Hier is aandacht aan besteed en de reacties zijn heel geïnteresseerd. Op YouTube zijn filmpjes bekeken. Maar de wens groeide om zo’n rioolwaterzuivering in het echt te bekijken. De grote vraag is: zou het er stinken? De jongeren zijn goed op de excursie voorbereid en zitten vol met vragen.

Interakt Contour

Hersenletsel verandert het leven van mensen en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt Interakt Contour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning voor behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Artikel delen: