Zwolle heeft het eerste herinneringsbos

Zwolle – Het eerste Zwolse herinneringsbos zit in het Vegtlusterbos aan het Vegtlusterpad in de wijk Berkum. Inwoners van Zwolle kunnen in het herinneringsbos een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te herdenken bijvoorbeeld bij een 25-jarig huwelijksjubileum, bij de geboorte van een kind of ter nagedachtenis van een familielid. Het planten van herinneringsbomen zorgt er bovendien voor dat Zwolle nog groener wordt.

vegtlusterbos_zwolle.jpg 

Er zijn inmiddels 248 herinneringsbomen in de stad geplant. In het herinneringsbos is er een ruimte voor 42 bomen. Op vrijdag 8 april 2016 worden de eerste zes bomen in het herinneringsbos geplant. Stichting Zwolle Groenstad behandelt de aanvragen van inwoners voor het planten van een herinneringsboom en organiseert het planten. Twee keer per jaar, in maart en november, worden herinneringsbomen in Zwolle geplant. In tegenstelling tot bij herinneringlanen heeft men bij herinneringsbos een vrij keuze in de soort boom en de plek.

Herinneringsboom
Sinds 2000 organiseert de Stichting Zwolle Groenstad samen met de gemeente het planten van herinneringsbomen voor bijzondere gelegenheden. Tot enkele jaren geleden plantte de stichting de herinneringsbomen en inwoners in het Vegtlusterbos in Berkum en in Zandhove in Zwolle–Zuid. Vanaf 2009 zijn herinneringsbomen geplant in het herstelde natuurgebied van de Westerveldse Aa achter Waterschap Groot Salland. Hier staan ook borden met de namen van de kinderen, echtparen en andere personen voor wie de bomen zijn geplant. Het aantal bomen dat als herinneringsboom door bewoners worden geplant groeit. Er worden jaarlijks tussen de 15 en de 25 bomen geplant. De lanen bij de Westerveldse Aa zijn inmiddels vol. Meer informatie staat op www.zwollegroenstad.nl. 

Artikel delen: