PEC Zwolle wint van Roda JC

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond van Roda JC Kerkrade gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 3-1. Het niveau van Zwolle tijdens de eerste helft was zeer matig. Het kwam in die fase op een 0-1 achterstand. In de tweede helft kwam met Stef Nijland en Sheraldo Becker een nieuwe aanval het veld in. PEC Zwolle was vanaf dat moment zichtbaar sterker, en dat uitte zich in doelpunten van Queensy Menig en 2x Ouasim Bouy.

img_3571.jpg 

Het zag er lang niet naar uit dat PEC Zwolle om kwart voor tien drie punten zou kunnen bijschrijven. De gasten van coach Darije Kalezic kregen in een over het algemeen matige eerste helft de betere kansen om op voorsprong te komen. Rydell Poepon kreeg daartoe de beste kans, maar schoot na een verre trap van keeper Benjamin van Leer in kansrijke positie naast. Mike van Duinen zag nog voor het eerste kwartier verstreek een inzet naast het doel van Mickey van der Hart belanden. Alleen Queensy Menig noteerde een Zwolse kans. De linksbuiten schoot voorlangs. 

img_3365.jpg

img_3380.jpg

img_3531.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Beide ploegen moesten vervolgens noodgedwongen wisselen. Henk Dijkhuizen en Bram van Polen kwamen kort na elkaar ongelukkig uit een duel en moesten zich voor rust laten wisselen. Vlak voor de pauze kreeg PEC Zwolle een tweede tik te verwerken. Nadat Van der Hart een vrije trap van Jordy Buijs uit de bovenhoek ranselde, moest de doelman even later toch het hoofd buigen. Spanjaard Marcos Gúllon kopte de Kerkraadse ploeg uit een hoekschop op een niet eens onverdiende 0-1 voorsprong. 
Met Stef Nijland en Sheraldo Becker voor Lars Veldwijk en Kingsley Ehizibue, bracht Ron Jans zijn laatste twee wissels in bij aanvang van de tweede helft. De gewaagde zet leverde vrijwel direct de gelijkmaker op, toen Ouasim Bouy Queensy Menig diep stuurde en laatstgenoemde met een lobje Van Leer passeerde: 1-1. 
Het wachten was op een snelle voorsprong, maar die kwam er niet. Pas een goed kwartier voor tijd nam Zwolle de leiding. Stef Nijland leek af te drukken maar legde de bal subtiel breed op Bouy, die niet aarzelde en de 2-1 op het scorebord zette. Nauwelijks van deze dreun bekomen, kregen de Zuid-Limburgers een nieuwe tik. Opnieuw was Bouy het feestvarken. Een kopbal uit een corner van Nijland leverde de middenvelder zijn tweede goal van de wedstrijd op. 
Nog eenmaal was Roda JC Kerkrade dichtbij de aanslutingstreffer en ook PEC Zwolle kreeg via Nijland nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Door de zege zijn de Zwollenaren speelronde dertig met een goed gevoel begonnen. Volgende week zaterdag reist de ploeg af naar Alkmaar, waar om 19:45 uur de wedstrijd tegen AZ aanvangt.
PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade 3-1 (0-1).   
Toeschouwers: 12.500   
Scheidsrechter: Siemen Mulder 
Gele kaart: Brama (PEC Zwolle)
Opstellingen:     
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (Schenkeveld/36), Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Marinus, Bouy, Ehizibue (Becker/46), Veldwijk (Nijland/46), Menig.
Roda JC Kerkrade:  Van Leer, Dijkhuizen (Noor/21), Swinkels, Buijs (Ngohbo/83), Van Peppen, Inceman, Zhukov, Gullon, Peterson, Van Duinen (Juric/83), Poepon.
Scoreverloop:       
41. Gullon 0-1, 49′ Menig 1-1, 73′ Bouy 2-1, 78′ Bouy 3-1
Bron: peczwolle.nl
 
img_3339.jpg
 
img_3342.jpg
 
img_3354.jpg
 
img_3363.jpg
 
img_3384.jpg
 
img_3393.jpg
 
img_3399.jpg
 
img_3419.jpg
 
img_3427.jpg
 
img_3437.jpg
 
img_3452.jpg
 
img_3491.jpg
 
img_3498.jpg
 
img_3511.jpg
 
img_3529.jpg
 
img_3544.jpg 
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ouasim Bouy zei zelf dat de kans dat ie blijft, iets meer dan 50/50 is.
  Hij is een Nederlands-Marokkaans voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt. Hij tekende in januari 2012 een contract bij Juventus, dat hem overnam uit de jeugd van AFC Ajax.


  Maak melding

 2. Zoals ik reeds eerder voorspelde in de andere berichtgeving een 3-1 overwinning. De sfeer was goed. De eerste helft was het spel onder de maat, maar na een bakje thee en een goed gesprek tussen Jans en de spelers is dit in de tweede helft allemaal keurig opgelost.


  Maak melding

 3. Jans wilde voor de camera niet precies vertellen wat er tijdens de pauze in de kleedkamer is gezegd. Dat doet hij anders wel! Je kan wel raden dat dit betrekking heeft op kritiek t.a.v. Veldwijk.


  Maak melding

 4. @ vakkie19. Eens te meer jammer dat die kloothommels van voetbal-interviewers al snel tevreden zijn met een antwoord en hoegenaamd nooit door vragen :'(


  Maak melding

 5. Wellicht pikt de gerespecteerde Herman N. van De Stentor, jouw suggestie wel van het onvolprezen WeblogZwolle om het maandag in zijn reportage te verwerken. Ging het pauze-gesprek vooral over Veldwijk, in niet al te vriendelijke bewoording?

  Zou wel mooi zijn om mensen te prijzen op het goede moment (veel bij Veldwijk gebeurd)…maar ook gewoon de waarheid zeggen als het nodig is. Gister was het idd nodig.


  Maak melding

 6. Het schijnt idd dat Jans in de rust erg tekeer gegaan is. En terecht. Maar wat Veldwijk aangaat. Hij was geblesseerd en al twijfelachtig of hij zou beginnen. Door die blessure haalde hij niet zijn niveau en daarom gewisseld.

  Verder blij met de 3 punten.


  Maak melding

 7. De eerste helft was bar en boos. Wat is dat toch? Lijkt me sterk dat je dat alleen op Veldwijk kunt afschuiven, hij kreeg ook nauwelijks een goede bal.

  Na de rust bleken ze het wel te kunnen, met een heerlijk balletje breed van Nijland. De keeper zat er ook goed bij, 5 minuten voor het einde. Maar als Roda scherper was geweest stond het gewoon 0 – 3 bij de rust en was het einde wedstrijd. Mochten ze voor Europees voetbal mogen, dan moet het wel beter.


  Maak melding

 8. De eerste helft was natuurlijk om te huilen, maar in de tweede helft toch ook goede dingen gezien, fijn dat Becker weer kan spelen, die komt tenminste een man voorbij.

  Mooi spandoek aan het begin, de sfeer was in de tweede helft ook goed, lekker uitverkocht stadion, laat maar komen die uitbreiding!


  Maak melding

Reageer