Schietincident op de Wijheseweg

Zwolle – Op de Wijheseweg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een schietincident plaatsgevonden.

De politie kreeg rond 01.45 uur een melding van het incident van een getuige. Op het plaats delict trof de politie drie mannen uit Zwolle aan in een bestelbusje. Twee van de mannen, 22 en 24 jaar oud, zijn bij het incident gewond geraakt en door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zou één van de mannen in levensgevaar verkeren. Een scooterrijder die een stuk verder op bij een aanrijding betrokken was is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

De scooter en de bestelbus zijn voor nader onderzoek in beslaggenomen. De voertuigen werden afgesleept nadat de forensische rechercheurs, de verkeerongevallen-analist en de speurhondbegeleider met zijn explosievenhond ter plaatse een onderzoek hadden ingesteld. De twee gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige man is momenteel nog in levensgevaar. De politie is volop bezig met het onderzoek naar de toedracht en aanleiding van dit schietincident.
 
UPDATE:
 
Het onderzoek naar het schietincident vannacht aan de Wijheseweg is nog in volle gang. De politie roept getuigen op om zich te melden.
 
De 22-jarige Zwollenaar die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident wordt niet langer gezien als verdachte. Ook is er nieuws over de 24-jarige man die in levensgevaar verkeerde. Hij is stabiel en wordt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.
 
UPDATE 2:
 
De 21-jarige man uit Wijhe die in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april werd aangehouden in verband met het schietincident op de Wijheseweg is vanmiddag eveneens in vrijheid gesteld. Net als de eerder vrijgelaten 22-jarige Zwollenaar, wordt hij niet langer als verdachte gezien in deze zaak. De politie zet het onderzoek voort. 
 
Getuigenoproep
 
De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident. Heeft u iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie over het incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl  
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zoals ik het lees heeft de bestelbus (expres) de scooter omver gereden en droeg deze een vuurwapen waarmee hij zich heeft verdedigd.


  ⚠️ Meld

 2. “gewoon” niet maar dit zullen bekenden van elkaar zijn.

  Zomaar een idee…bus rijdt scooter omver, 3 jongeren uit de bus stappen uit om de scooter-rijder nog wat meer aan te doen…scooterrijder trekt pistool en schiet er 2 neer…jongeren vluchten in bus.

  delict opgelost 🙂  ⚠️ Meld

 3. 4 jong -onverantwoordelijke- volwassenen aangehouden lijkt me.

  Tel er maar 3

  Twee van de mannen, 22 en 24 jaar oud, zijn bij het incident gewond geraakt en door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zou één van de mannen in levensgevaar verkeren. Een scooterrijder die een stuk verder op bij een aanrijding betrokken was is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

  En vanzelfsprekend zijn de voertuigen meegenomen voor onderzoek.  ⚠️ Meld

 4. Deze mogelijkheid bedoelde ik dus:

  Politie Zwolle: Verdachte schietincident Wijese weg in vrijheid gesteld. 21-jarige man uit Wije is niet langer verdachte in deze zaak. Onderzoek gaat door.

  Er is dus helemaal niets bekend over de schutter.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.