Berkum fileert Go-Ahead Kampen

Zwolle -
 Een soeverein vv Berkum heeft koploper Go-Ahead Kampen met 7-0 vernederd en zo de spanning in top van de 1e Klasse D weer teruggebracht. De bezoekers kwamen al vóór rust op een onoverbrugbare achterstand en zakten direct daarna nog verder door het ijs.

"We hebben alles afgestraft wat we af konden straffen," constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. "Het eerste uur was prima bij ons en toen was het al 7-0. Ik ben wél blij dat we na rust niet zijn ingekakt." Coach Edwin van Nijen van Go-Ahead bleek een heel andere wedstrijd te hebben gezien. "De scheidsrechter was bepalend," was de curieuze analyse van de verliezende trainer, die vond dat zijn ploeg onterecht een penalty tegen had gekregen. Dat zijn selectie volledig was gevloerd had volgens Van Nijen geen verdere gevolgen voor de gemoedstoestand van het team. "Ik verlies liever met 7-0 dan met 1-0. We hebben alles nog in eigen hand," hield hij de moed erin. 

Tegenvaller
In de openingsfase waren beide teams wat afwachtend maar na een kwartiertje liepen de Kampenaren tegen de eerste tegenvaller op. Aanvaller Jurrian Zandbergen bleef na een botsing liggen en hoewel men bij Go-Ahead van mening was dat er een overtreding was begaan liet scheidsrechter Meulenkamp doorspelen. Toen de bezoekers daarna verzuimden om de bal buiten te schieten ging ook Berkum door en kon Johnsen Bacuna, na een inzet van Dirk Muis, van dichtbij de 1-0 binnen werken. Vlak daarna kwam de thuisclub goed weg toen Zandbergen met een lobje Berkum-keeper Dominic van Hoof passeerde maar Jordi Lemmens de bal van zijn eigen doellijn weg kopte.
De beslissing in de wedstrijd viel eigenlijk al na een half uur, toen Chris van der Meulen door een dieptepass van Jasper van der Stouw op pad werd gestuurd. De Zwolse spits werd door de zwak verdedigende Ruben van der Veer in het Kamper strafschopgebied onderuit gewerkt en dat betekende een penalty voor Berkum én een rode kaart voor Van der Veer. De strafschop werd vervolgens onhoudbaar voor Go-Ahead-keeper Noordman binnen geschoten door Marc van der Meulen: 2-0.
Fraaie curve
Doelman Noordman hield Bacuna even later nog af van een nieuw succes, maar direct daarop werd net buiten het Kamper strafschopgebied een overtreding begaan Jasper van der Stouw schoot de bal uit de daarop toegekende vrije trap met een fraaie curve langs het muurtje (3-0), maar daarmee was de Zwolse dadendrang nog lang niet uitgeblust. Na een in eerste instantie afgeslagen corner lepelde William Potkamp de bal het strafschopgebied van de bezoekers weer in en daar stond Muis op de goede plek om de 4-0 binnen te koppen. Op slag van rust had Samir Merraki pech toen hij een uithaal van flinke afstand via de kruising over het Berkum-doel zag spatten.
Rebound
Na de hervatting probeerde Go-Ahead met wat positiewisselingen meer greep op het spel te krijgen, maar dat mislukte volkomen. Al in de eerste minuut na rust legde Bacuna tegenstander André Timmerman vakkundig in de luren en hoewel zijn inzet daarna tegen de paal ging scoorde Bacuna uit de rebound alsnog de 5-0.
Enkele minuten later draaide dezelfde speler, na een fraaie één-twee met Potkamp, de defensie van Go-Ahead opnieuw dol en met een oogstrelend krullende ‘zaalvoetbalgoal’ liet hij de 6-0 aantekenen. Toen Chris van der Meulen in de 54e minuut, op aangeven van Bacuna, met een onhoudbare uithaal ook nog de 7-0 binnen schoot was de afgang van de koploper compleet. Arjan Wiegers, Samir Merraki en Jurrian Zandbergen probeerden nog wel wat om een eretreffer in de boeken te krijgen, maar zagen hun pogingen in schoonheid en af en toe ook onmacht bij hun ploeggenoten stranden. Go-Ahead ontsnapte aan een nóg grotere afstraffing toen een kopbal van Muis, na een corner, via de lat over ging.
Door deze uiterst nuttige overwinning is Berkum dichter naar de kopposities gekropen. Als over een week het restant van de eerder, bij een stand van 3-1 voor Berkum, gestaakte wedstrijd tegen Be Quick ’28 ook met succes over de streep wordt getrokken heeft de ploeg van trainer Willem Brouwer met een achterstand van twee punten op de koplopers nog steeds uitzicht op de hoofdprijs.
Berkum – Go-Ahead Kampen, 9 april 2016
 

Eindstand: 7-0 (4-0)

 
Scheidsrechter: André Meulenkamp 

 
Doelpunten: 15. Johnsen Bacuna (1-0), 30. Marc van der Meulen (2-0) (strafschop), 34. Jasper van der Stouw (3-0) 39. Dirk Muis (4-0), 46. Johnsen Bacuna (5-0), 49. Johnsen Bacuna (6-0), 54. Chris van der Meulen (7-0)
 

Gele kaart: Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen)
Rode kaart: Ruben van der Veer (Go-Ahead Kampen)
 

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens (55. Frank Hoolsema), Jasper van der Stouw, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (63. Jordi de Jonge), William Potkamp (67. Thom Kooke)

 
Opstelling Go-Ahead Kampen: Tim Noordman, Ruben van der Veer, André Timmerman, Yannick Groen (63. Nick Hendriks), Laurens van Keulen, Nick van der Kooi, Arjan Wiegers, Murat Açikgöz, Jurrian Zandbergen, Samir Merraki, Nick Bakker (57. Jeffrey van Ommen)

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Bacuna, is toch met zijn voorzetten, belangrijke (technisch hoogstaande acties) en 14 doelpunten…veel te goed voor Berkum?

  Hangt zijn verblijf ook samen met “promotie wel of niet”?


  ⚠️ Meld

 2. @ dictee

  Het is toch zo dat is gewoon een broodvoetballer, net als jullie die jongen van Dieze hebben weggehaald, terwijl die al zijn woord had gegeven.


  ⚠️ Meld

 3. @WVF-er: En bij jullie lopen er meer dan één die toegezegd hadden bij Berkum, maar in de laatste dagen voor de deadline toch naar Westenholte vertrokken…..
  It’s all in the game.

  Ennuh, krijgen spelers een vergoeding bij Berkum? Vast, maar zeker niet in de bedragen die jij noemt.
  Je lijkt wel een beetje jaloers 😛 😉 😛


  ⚠️ Meld

 4. Berkumer, dat is niet waar. Er wordt inderdaad betaald bij Berkum, veel verdienen minder dan 12.000 per jaar, maar sommigen verdienen echt nog een heel stuk meer dan dat bedrag. Maar maakt dat uit? Zie het verschil op de ranglijst;)


  ⚠️ Meld

 5. Ben benieuwd waar je dit op staaft. Laten we dan, op basis van jouw gedachte, 10k aanhouden. Met een selectie van 20 spelers, zit je dan al gauw op 200k per jaar, technische staf nog niet meegerekend.
  Als dit dan ook nog eens nettovergoedingen zijn, komt er nog een keer een flink bedrag aan heffingen overheen.

  Ik weet dat Berkum een gezonde vereniging is, maar kan me niet voorstellen dat ze dit geld bij sponsoren ophalen. Als ze dat wel doen, vind ik dat de sponsorcommissie een geweldig prestatie levert in deze tijd waar bedrijven vaak moeite hebben om voort te bestaan.


  ⚠️ Meld

 6. Je schatting van 200 k is wellicht wat ruim, maar ligt redelijk in de richting naar mijn idee. Dat Berkum een financieel gezonde club is weet iedereen, dus die kunnen het geld laten rollen als dat nodig is. En daar zijn sommige clubs dan jaloers op, dat is begrijpelijk8).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.